GÜNCEL

Alper Tan: Müslümanları katleden kafirler için dua eden İran

Tarih
02 Aralık 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Alper Tan

Rus orduları Suriyeli Müslümanları öldürmek üzere Rusya’dan yola çıktıklarında Rus Ortodoks Patrikhanesi bir açıklama yapmış ve Suriye’de yürütülen savaşın bir din savaşı bir Haçlı savaşı olduğunu açıkça ve kimseden gizlemeden söylemişti.

O gün bu gündür Haçlı ordusu olarak savaşan Rus askerleri, bizim kadim coğrafyamız ama Sykes-Picot sınırının güneyinde yani burnumuzun dibinde Müslümanları katlediyorlar. Katil Esad’la beraber Müslüman katlediyorlar. Rusların ve Esad’ın yanında başka kimler var? Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler, İtalyanlar, Kanadalılar, İsrailliler ve tüm Haçlı-Siyonist ittifakı.. Din eksenli olan yeni küresel savaşta bunları yadırgamıyoruz. Bunlar İslam ve Müslüman düşmanı olmalarının gereğini yerine getiriyorlar..

Gelelim diğer meseleye.. 1979’da İran’da bir İslam devrimi yaptıkları iddiasıyla sahneye çıkan Humeyni rejimi, Suriye’de ve bu bölgede olanlar karşısında ne yapıyor? İran da yukarıda belirttiğimiz Haçlı-Siyonist ittifakıyla birlikte Diktatör Beşşar Esad’ın arkasında, onu destekliyor.

İran o kadar büyük ve affedilmesi zor hatalar yapıyor ki, bu yapılanlar Fars tarihine kara bir leke olarak geçmekle kalmaz, Humeyni rejiminin de sonunu getirebilir. Suriye’ye, Müslümanları katletmek üzere tam bir Haçlı ordusu zihniyetiyle sevk edilen Rus askerlerinin Ortodoks din adamlarınca nasıl motive edildiklerini anlattık.

İran'da Cuma imamları, “Rehber” olarak kabul edilen dini Lider Ayetullah Ali Hamaney'i temsilen hutbe verir. Peki geçen hafta ne oldu? Tahran Üniversitesi külliyesinde kılınan cuma namazı hutbesinde Cuma İmamı Ayetullah Ali Kermani, Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği hava saldırıyla ilgili, "Allah-u Teala, inşallah Rusya'ya IŞİD'i yok etme konusunda daha fazla başarılar ihsan eder" duasında bulundu. Yani Tahran’daki Cuma İmamı Haçlı ordularının Suriye’de zafer kazanması için Allah’a dua ediyor.. Dini cehaletin, siyasi nefretin, kin ve hırsın nerelere varabileceğini düşünebiliyor musunuz? İran’daki bu anlayış, yakında Vlademir Putin’i de ikinci bir rehber olarak ilan ederse şaşırmayacağız.

Rusya ve Putin’e tekrar dönelim. Rus savaş uçağının düşürülmesi üzerine Putin Türkiye yönetimini Türkiye’yi İslamlaştırmakla “suç”lamıştı(!) Putin Türkiye’yi böyle suçlamasından bir gün önce Tahran’ı ziyaret etmiş ve eski bir el yazması Kur’an-ı Kerim’i dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e hediye etmiş ve yakın iki dost ülke görüntüsü vermişti.

Ne ironik bir gerçek ki Türkiye’nin İslamlaşmasına karşı olan Rus lider, 1979’da İslam devrimi yaptığını iddia eden rejimle kol kola Müslümanlarla savaşıyor.

Hem Rusya hem de İran bu kirli siyasetin hesabını vermekte çok zorlanacaklar.

Eski Hizbullah Genel Sekreteri Tufeyli’nin çok net ifadesiyle İran, “Ümmeti yok etmeye çalışan”güçlerle ortaklık yapıyor. Suriye konusuyla görevli en üst düzey İran komutanı Kasım Süleymani’nin ise Halep yakınlarında bir çatışmasında ciddi şekilde yaralandığı ve haftalardır Esad muhaliflerinin elinde sorgulandığı belirtiliyor. Bu kirli ve karanlık hedef uğruna İran, resmi askerleri ve Hizbullah’ın militanları hariç 40’ın üzerinde komutanını pisi pisine kaybetti.

‘Suriye'de öldürülen Hizbullah üyeleri şehit sayılır mı?’ sorusuna Eski Hizbullah Genel Sekreteri Tufeyli çok net bir cevap vermiş ve şöyle demişti.

“Hangi hakla şehitliği hak ediyorlar? Müslümanların çocuklarını öldürdükleri için mi? Hangi hakla şehit oluyorlar? Onları terörize ettikleri için mi? Hangi hakla şehit oluyorlar? Evlerini başlarına yıktıkları için mi? Filistin'in özgürlüğü için mi savaşa gittiler? Hayır, şehit değiller. Cehenneme gidecekler, Kur'an ayetlerinin cevabı açık.”

kanalahaber.com
2 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;