GÜNCEL

Ali Eyüboğlu : Sincan'lı dolmuşçular hangi diziye dava açtı?

Tarih
01 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Eyüboğlu
Sincan Kamyoncular Minibüsçüler Şoförler Esnaf Odası Başkanlığı, reyting alamadığı için yayından kalkan ‘Can Kırıkları’nda Hande Doğandemir’le Funda Eryiğit’in oynadığı bir sahne nedeniyle ATV’ye ve dizinin yönetmenine     dava açtı.  Ankara Batı 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan 1 TL’lik manevi tazminat davasının gerekçesi şu:  
“8.10.2018 tarihinde ATV’de başlayan ‘Can Kırıkları’ dizisinin ilk bölümü ilk sahnesinde; okul dönüşü gece saatlerinde dolmuşa müşteri olarak binen iki genç kızın dolmuş şoförü ile muavini tarafından tecavüz teşebbüsüne maruz kalması gösterilmiş olup, bahsi geçen sahnede, dolmuş şoförü iki genç kızın bindiği dolmuşu ormana doğru sürmüş, ormanda kızları muavin arkadaşıyla birlikte darp etmiş, kızlardan birinin boğazına bıçak dayamış, yoldan geçen bir arabanın olayı merak ederek durması üzerine kızları tehdit ederek susturmuş, dolmuş şoförü, müşteri olan kızlardan birine, ‘İşini bitireyim geberteceğim seni’ diyerek onu öldürmekte tehdit etmiş ve sahnenin devamında kızlar, dolmuşçu ve muavinin tecavüz teşebbüsüne maruz kalmıştır.”  
‘İtibarımız zedelendi’
736 karakterli tek cümleyi okurken, nefes darlığı geçirmiş olabilirsiniz. Kusura bakmayın. Çünkü mahkeme zaptını noktasına, virgülüne dokunmadan alıntıladım.  
Dizide şehir ismi belirtilmediği halde Türkiye’deki onca dolmuşçu varken niye Sincan Kamyoncular Minibüsçüler Şoförler Esnaf Odası’nın bu sahneyi manevi tazminat konusu yaptığına gelince, işte gerekçe:  
“Belirtilen sahnede dolmuş şoförlüğü mesleği alenen aşağılanmış ve kamuoyu vicdanını derinden etkileyen,

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;