GÜNCEL

Ali Eyüboğlu : Ahmet Özhan'a göre korona Allah'ın ikazı

Tarih
20 Mayıs 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ali Eyüboğlu

Ahmet Özhan, meslektaşı Aylin Şengün Taşçı’nın canlı yayınına konuk oldu ve yaşamından koronaya kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Özhan’ın koronavirüse dair söyledikleri bana ilginç geldi, o yüzden paylaşmak istedim. Taşçı, “Tuhaf bir dönemden geçiyoruz. Korona günlerinde her şey durdu. Kabe’ye de ziyaretler durdu, bu dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sorunca Özhan, şunları söyledi: “İbret alınması gereken bir durum. Hepimizin, bütün dünyanın oturup düşünmesi lazım. Dünya var olduğundan beri insanlar toplu şekilde böyle bir reaksiyon vermedi. Bazı salgınlar oldu, ama onlar bölgeseldi. Bu sefer ne olduysa bütün dünya evlere kapanıp, bir korkuya kapıldı.”

‘Her şeyi pislettik’

Ahmet Özhan'dan musiki sohbetiÖzhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyaya bir mesaj veriliyor diye düşünmekte fayda var. Gezegenimizi çok hırpaladık. Hava kirliliğinin etkilerini görmeye başladık. Ne ozon tabakasını bıraktık, ne ekolojik dengeye dikkat ettik. Ormanlarımızı perişan ettik. Denizlerimizi, her şeyimizi pislettik. Birbirimizle ilişkilerimizi kirlettik. Dostluk, muhabbet, feragat, ikram kalmadı. Sırtlan nefisler gibi nefislere sahip olduk. Bir şeyler kazanmak için koşuşan mahluklar olduk. Dünya bunun için yaratılmadı. Dünya sevgi için var. İnsanlar birbirini sevmese neye yarar bu dünya? Bırak insanların birbirini sevmesini, hayvanlara da zulmediyorlar. Bu korona çıkmadan önce Avustralya’da 5 bin deveyi ateş ederek öldürdüler. Suriyeli çocuğun, ‘Ben sizi Allah’a şikayet edeceğim’ çığlığı yankılandı. Allah onun şikayetini yerde bırakır mı? Cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebek aklımızdan çıktı mı? Cenab-ı Allah ikaz ediyor bizi.
8 milyar içinde 3-5 bin kişinin ölmesi ne demek? Küçük bir ikaz. Bunlardan ibret alalım. Doğduğumuzdan beri nerede günah işlediysek, nerede yanlış yaptıysak, Allah’ın huzurunda itiraf edip, bir daha yapmamaya tövbe edelim. Göreceksiniz her şey pirüpak olur. Ne ekersek onu biçiyoruz.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;