POLEMİK

Ahmet Hakan : CHP’deki tartışmayla ilgili kapı gibi beş saptama

Tarih
15 Eylül 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Atatürk” demiyormuş, “Mustafa Kemal” diyormuş.

 

Bunun üzerinden bir cayırtı koptu CHP’de. Öyle böyle değil ama...  Büyük... Çok büyük bir cayırtı.

*

CHP’de kopan bu cayırtı üzerine tam beş adet saptamam var:


*

- SAPTAMA BİR: Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u kuşattığında Bizanslı rahipler, “Meleklerin kanadı var mı, yok mu?” tartışması yapıyorlarmış. CHP’lilerin kendi aralarında yaptıkları bu Atatürk tartışması, Bizanslı rahiplerin yaptıkları o tartışmanın bile fersah fersah gerisinde.

*

CHP’deki tartışmayla ilgili kapı gibi beş saptama- SAPTAMA İKİ: CHP neden ileri gidemiyor? CHP neden yüzde 25’te takıldı kaldı? CHP neden toplumu ikna edemiyor? CHP neden 18 yıldır iktidara yaklaşamadı? CHP ile neden olmuyor? Tüm bu soruların cevabı, CHP ileri gelenlerinin iştahla yürüttükleri Atatürk tartışmasının içinde gizli.

*

- SAPTAMA ÜÇ: Tuncay Özkan, Canan Kaftancıoğlu, Gürsel Tekin, Muharrem İnce falan... Hepsi de birbiriyle hesaplaşmak istiyor. Hepsi de fırsat kolluyor. Atatürk üzerinden başlayan tartışma, işte bu hesaplaşma fırsatını sundu kendilerine. Yani mesele Atatürk değil, sen daha anlamadın mı?

*

- SAPTAMA DÖRT: Şu ana kadar bir kişi bile çıkıp da “Atatürkçülüğün kuramını yapan Attilâ İlhan da ‘Mustafa Kemal Paşa’ derdi. Ne yani, Attilâ İlhan’ın da mı Atatürk’le sorunu vardı?” demedi. Hepsini geçtim... Bunu demek Canan Kaftancıoğlu’nun bile aklına gelmedi.

*

- SAPTAMA BEŞ: “CHP’de bir liderlik yok” deniliyor ya... İşte bunun en büyük kanıtı! Şu kadar zaman geçti... Kemal Kılıçdaroğlu, hâlâ “Yahu siz ne yapıyorsunuz? Kesin şu tartışmayı! Bu ne manasız bir tartışma! Hay Allah sizin müstahakkınızı versin” demeyi beceremedi.


HER 10 KİŞİDEN 9’U

İPSOS araştırmasına göre her 10 kişiden 9’u “sokağa çıkma yasağı” istiyormuş.

*

Her konuda ikna olmaya sonuna kadar açığımdır.

Sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanı Soylu'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması | Gündem Haberleri

Ama bu sonuç konusunda asla ikna olmam.

Sartre mezarından çıkıp “Türkiye’de her 10 kişiden 9’u sokağa çıkma yasağı istiyor” dese bile inanmam.

Neden mi? Çok basit. Anlatayım:

*

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine bu denli hevesli bir toplum, sokağa çıkmamak için yasağı mı bekler? Her fırsatta ama her fırsatta sokağı terk eder. Oysa bizim toplumda her 10 kişiden 9’u, bulduğu her fırsatta kendini sokağa dar atıyor.


DAVUTOĞLU’NA DOSTANE BİR TAVSİYEM VAR

“BİR konuşursam ortalık karışır”, “Konuşursam perişan olurlar”, “Konuşursam yer yerinden oynar”, “Konuşursam insan içine çıkamazlar” türü cümleler, yeryüzünün en antipatik cümleleridir.

*

Konuşacak adam konuşur.

Davutoğlu'ndan 6 kişilik grupla 6 saatlik gizemli toplantı!

“Konuşursam” diye tehdit etmez.

Bırak delikanlılığın raconunu, delikanlı olma iddiasında olmayanların raconunda bile yoktur “konuşursam” tarzı laflar.

*

En son “Biz üç gün konuşsak, üç ay nefes alamazlar” diye açıklama yapan Ahmet Davutoğlu’na siyasetten bağımsız, tamamen dostane bir çağrıda bulunuyorum:

Yapmayın böyle Ahmet Bey. İnanın feci antipatik kaçıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    15 Eylül 2020 12:47
    0 0
    Atatürk öldükten sonra CHP'nin Atatürk'le bir ilişkisi kalmamıştır.Uydurma bir Atatürkçülük yaratılmış bu da CHP'lilerin zaman zaman sığınacağı bir lıman olmuştur.Türkiye'de ki tüm darbeleri yapan Amerikan oğlanlarının da sığınağı Atatürk tür.Yüzlerinde Atatürk maskesi ile dolaşanlar yüzünden kimin Atatürkçü olduğunu anlamak uzmanlık gerektirir.Davutoğlu'na tavsiyem gidip bu CHP'ye üye olmasıdır,ona yakışır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;