POLEMİK

Ahmet Hakan : Bakan Pakdemirli: Ben pilotum bana yutturamazlar

Tarih
23 Ağustos 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Hakan

BAKAN ARADI: Telefonum çaldı... “Alo... Ben Bekir Pakdemirli” deyince bir an durdum... Sert bir şekilde eleştirmiştim ya... Duraksamam o yüzdendi. Hemen gardımı aldım ve başladım dinlemeye... Baktım, gayet kibar, gayet medeni şekilde eleştirilerime cevap veriyor, ben de başladım sorularla konuyu açmaya.

HELİKOPTER YETERLİ: Orman Bakanlığı’nın elinde yangınlara müdahale edecek 23 helikopter varmış, yeni dönemde bu sayı 30’a çıkmış. Bakan Pakdemirli, bunun yeterli olduğunu söyledi... Peki ya uçak? Bakan Pakdemirli, helikopterle müdahalenin uçakla müdahaleden daha etkili olduğunu belirtti, ancak uçak alternatifinin de gündemlerinde olduğunu vurgulamadan geçmedi.

 

THK İLE POLEMİK: Türk Hava Kurumu’yla tartışma nereden çıktı peki? Bakan Pakdemirli, bu tartışmayı başlatan tarafın THK olduğu görüşünde... “Biz yangına en iyi, en etkili şekilde müdahale ederken Türk Hava Kurumu, sırf kendi çıkarları için bizim yaptığımız bu çalışmayı baltalamaya çalıştı. CHP ile el ele verip yalan yanlış bilgiler yaydı. Milletin kafasını karıştırdılar. Mesele bu” diyor.

*

bekir pakdemirli ile ilgili görsel sonucuTHK’NIN UÇAKLARI: “Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçakların berbat durumda olduğunu söylediniz. Bu konu biraz da sizin sorumluluğunuzda değil mi?” diye sordum. Türk Hava Kurumu’nun bir dernek olduğunu, uçaklarla ilgili görevini hakkıyla yapmadığını söyledi ve ardından ekledi: “Bunun sorumluluğu neden bende olsun”.

*

PİLOTUM, İŞTEN ANLARIM:Bakan Pakdemirli, uçaktan ve uçuştan anladığını söyledi. “Nasıl anlıyorsunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Pilotluk sertifikam var. 17 yaşımda iken Avrupa’nın en genç pilotu oldum. THK’da da uçtum, havacılık kulüplerinde de... Şu anda bir jeti uçurabilirim... Yani bana yutturamazlar”.

*

İZMİR YANGINI: İzmir’de çıkan yangın için “48 saatte söndürdük” diyor Pakdemirli... “Yapılabileceğin en iyisi yapıldı mı?” diye sordum. Cevabı netti: “Evet, yapıldı”. Bu çapta bir yangın için bunun başarı olduğunu söylüyor Bakan... Yanan alan 5 yüz hektarmış... Türkiye’de en büyük orman yangınında 47 bin hektar alan yanmış.

*

İYİ DURUMDAYIZ: Orman Bakanı’na göre... Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede Portekiz’den, Fransa’dan, Yunanistan’dan daha iyi durumdaymış. Bu yıl yangın çıkış sayısında artış olsa da ortalama yanan alanda şu an itibariyle düşüş varmış.

CESUR OL THK

TÜRK Hava Kurumu’ndan adını açıklamayan bir yetkili, bir gazeteye konuşmuş.

Niye adını açıklamıyorsun yetkili? Niye saklanıyorsun? Niye “Adım şudur, görevim budur” demiyorsun? Niye korkuyorsun? Niye fısıldıyorsun? Niye söylediklerinin arkasında kapı gibi durmuyorsun? Niye kendine güvenmiyorsun? Niye gözünü karartamıyorsun? Hiçbirini yapamıyorsan niye pısmayı tercih etmiyorsun? Niye? Niye? Niye?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Yatarum

    23 Ağustos 2019 09:40
    0 3
    Bu bakan çok antipatik. Milletle dalga geçer gibi açıklama yapıyor, üstelik de bunu ilk kez yapmıyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;