GÜNCEL

Abdurrahman Dilipak : Hem içeriden, hem dışarıdan

Tarih
20 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Dilipak

20 Kasım 2015

Bir süredir yazıyordum; Gülen, Kanada’ya gidecek diye. Ve nihayet gitti.. Artık Pensilvanya’yı unutun..  Pensilvanya artık Gülen için güvenilir değil. Zaten örgütün kripto isimleri artık Toronto’da..

Gülen, Toronto’da kalacak mı o belli değil. Biri şehre yakın küçük bir çiftlik, diğeri başka bir eyalette çok büyük bir çiftlik hazır. Ama hareketin ve Gülen’in geleceği belli olmadığı için bekletiliyor.. Gülen, Toronto’da fazla kalmayabilir.

Örgüt, bir çok ülkedeki gayrimenkullerini satıp, nakde dönüştürüyor. Artık himmet gelmiyor. Kamu kaynaklarını hortumlayamıyorlar. Dışarıdan da kredi ve destek alamıyorlar. Sağmaya çalıştıkları tesisleri değerinin çok altında elden çıkartmaya çalışıyorlar. Biliyorsunuz, düşenin dostu olmaz. Devam eden şirketler, pazarını hızla kaybediyor ve nakit desteğine muhtaç vaziyette. Yarım kalmış işler bile tamamlanamıyor. Bir takım kişiler aldatıldıklarını düşündükleri için üstlerindeki paraları ya da gayrimenkulleri abilere devretmiyor. Haberleşme ağı çökmüş durumda. Para transferinde sorun yaşanıyor. Ev toplantıları yapılamıyor. Her kafadan bir ses, herkes birbirini suçluyor. Kimi para ilişkilerini, kimi dış bağlantıları, kimi siyasete karışmayı yanlış buluyor.

Bu arada; örgütün güçlü olduğu bir çok ülkedeki faaliyetleri mercek altında.. Türk istihbaratı enselerinde. O yetmiyormuş gibi bir de FBI çıktı. Aslında bu proje bir CIA projesi. FBI bu projeye başından beri karşı. FBI örgütün serverine el koymuş. Arşiv sadece ABD’deki ilişkilerini değil bir çok ülkedeki legal illegal işlerini, ilişkilerini kayıt altına almışlar. Yakında operasyon başlayabilir. Bu konu da ABD’de CIA ile FBI arasında ciddi bir soruna sebeb olabilir. ABD’de iç politikada krize dönüşebilir. Sadece ABD’de değil, bir çok ülkede birden bu belgeler paniğe dönüşebilir ve içeride ve Türkiye ile, ABD ile ilişkilerde krize dönüşebilir.. FBI iki koldan operasyona geçecek deniyor, örgütün kayıt dışı para trafiği ve mali ilişkileri, insan kaçakçılığı.. Amerika’ya sahte belge ve bilgiler, beyanlarla bir çok kişinin girmesine, ikametine aracılık etmişler. Aynı havuzdan aktarılan paralarla şirketler ve değişik kişiler üzerinden açılan banka hesapları ile bir çok ülkeden sahte diploma ve sertifikalarla insan getirmişler. ABD’de siyaseti ve bürokrasiyi fonlayarak kayıtdışı lobi faaliyetleri gerçekleştirmişler.

Daha vahimi, bir çok Yahudi fonundan kendi çevresindeki işadamlarına ciddi fonlar aktarmışlar. Şimdi bu Amerikan, İngiliz fonları da paralarını kurtarma derdinde. Yani Türkiye de dahil, herkes örgütün 160 ülkeye yayılan yatırımlarına el koyarak parasını kurtarmak istiyor ve bunun için hazırlık yapıyor. Artık Gülen’i o çok güvendiği “otorite” de kurtaramaz. İsrail de kendi can derdinde. İspanya’da mahkeme tutuklama kararı verdi Mavi Marmara sanıkları hakkında. Güney Afrika’da başka bir dava açıldı. Furkan’ın babası ABD’de bir başka dava açtı. Türkiye’deki dava devam ediyor. Yeni hükümet kurulduktan sonra muhtemelen Ankara, mahkemenin Kırmızı Bülten talebini yeniden değerlendirecektir.. Uluslararası Ceza Mahkemesi her an dava açabilir.. Kendisi himmete muhtaç bir dede, nerde ki gayrıya himmet ede..

Biraz da Türkiye’de davanın açılmasını bekliyorlardı. Türkiye’de açılan davaların iddianameleri de bu açıdan önem taşıyor.. Yılbaşından sonra örgüt için gelecek günler geçen günleri aratacak.. Örgüt, 2016 Mehdi, Mesih rivayetleri ile oyalamaya çalışıyor.. 2016 örgüt için tam bir felaket olacak.. ABD seçimleri sırasında bu konu İrangate gibi bir skandala dönüşebilir. Bu proje ABD’nin, İngiltere’nin, Vatikan’ın, İsrail’in çeyrek asırlık bir hayalinin sonu.. BOP da çöktü. 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidarlarını değiştirmek için bir yola çıktılar, geldikleri noktada kendi sınırlarını korumaktan aciz duruma düştüler. Başlarına bir de terör belasını sardılar. Bu kirli oyunun bir yüzünde ılımlı İslam, öteki yüzünde DAEŞ vardı. Tavşana kaç, tazıya tut. Kontrollü bunalım stratejisi dedikleri oyun bu. Soğuk savaşta sağ-sol kavgası da böyle bir şeydi. Sağ da, sol da aynı silahtan kurşunlarla vuruluyordu.. Anlayacağınız bu ılımlı İslam da, DAEŞ de aynı kripto kadroların senaryolarının ürünü.

Hem içeride, hem dışarıda Paralel devlet de, İsrail de, DAEŞ de aynı zamanda, hatta eş zamanlı olarak kriz yaşıyor.

Bundan sonra çantasını alan Toronto’ya uçacak da, gidenleri orada kolay günler beklemiyor. Bir de eskiden gelenler himmet getiriyor, destek veriyor, destek görüyordu. Şimdi gelenler sıkıntı getiriyor ve sıkıntı veriyor.. Gittikleri yer geldikleri yerden daha güvenli değil artık kendileri için.. 160 ülkede dostlarının olduğunu düşünüyorlardı, şimdi o ülkelerin kapıları büyük ölçüde yüzlerine kapalı.

Gülen artık çok fazla öne çıkmayacak. İşin teolojik ayağı çöktü. Ezoterizm de inandırıcılığını kaybetti, kehanetlerin hiç biri tutmuyor artık. Diyalog ve hoşgörü de bitti. İçeriden de itiraflar patladı. Birileri derin uykudan uyanmaya başladı. Hareket artık büyük ölçüde seküler kripto adamların kontrolünde.

Bu iş böyle devam ederse, Gülen ya kendi gelebilir ya da eğer kabul edecek başka ülke bulunamazsa paketleyip teslim edebilirler.. Mümkünlüde her şey mümkün.

Selam ve dua ile..

YeniAkit

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • mukim

    21 Kasım 2015 11:44
    2 2
    hocam maşaallah size!bu yazdıklarınızı devletin ajanları bile bilmiyorlar!yada onlar biliyor size mi söylüyorlar bildiklerini! dünyanın gizli örgütlerinin projelerinden bile haberdarsınız maşallah!hele hele başkalarının ihtimal mulahazlarını bile yapabiliyorsunuz!yani cemaat örgütü bütün amarikan ,ingiliz,yahudi hatta Türk fonlarına kazık atmış hepsine birden,şimdide herkez kendi parasını kurtarmayamı çalışıyor???yaw sizdeki akıl tutulmasından biraz fazlası değil mi?amerikayı yemiş,ingilizi yemiş,yahudiyi yemişse size ne oluyor onu anlayamadım???yaw sen mavi marmaradaki mahkemede israil genelkurmay başkanı için çıkarılan kırmızı bülten kararını niye uygulayamıyrlar bunu söylesene!!!milleti bu kadar salak yerine koymaya ne hakkınız var???siz Allaha(c.c) hesap vermeyi kolay,cehennem azabınıda hafifemi alıyorsunuz?yoksa inançınızda mı bir sorun var!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;