SİYASET

Abdurrahman Dilipak : Güzel şeyler de oluyor..

Tarih
11 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Dilipak

Hep eleştirmek doğru değil. Ayrıca, batılın tasviri saf zihinleri idlal eder. Hep eleştirmek de doğru bir şey değil. Elbette def’i mazarrat celb-i menafiden evladır. Eleştirmek, mahkûm etmek anlamına gelmemeli, kazanmak üzere bir dil kullanmamız gerekiyor. Bizim görevimiz cehennem zebanisi olmak değil, ateş çukurunun kenarındakileri Hakk’a çağırmaktır.. Bunun için de merhametimizin gazabımızdan, sevgimizin nefretimizden büyük olması gerek. 

Geçen gün Başbakan Davutoğlu ile ilgili bir haber vardı. 3 belediye başkanının disipline sevk edildiği gün genel merkezde AK Partili Büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, başkanlara önemli uyarılarda bulunduğunu yazıyordu gazeteler. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, AK Parti’nin ilkelerini hatırlatan Davutoğlu’nun, “Benim mal varlığımda sıkıntılı bir durum görürseniz bunu yüzüme karşı söylemeniz görevinizdir. Sizlerin de mal varlığında izah edilemeyen bir artış söz konusu olursa bunun hesabını da ben sizden sorarım” ifadelerini kullandığı belirtiliyordu. AK Parti’nin belediyecilikten gelen bir parti olduğunu hatırlatarak başkanlardan vatandaşın gönlüne girecek çalışmalar yapmalarını isteyen Davutoğlu’nun, “Belediyelerin başarısı, parti başarısını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden belediyelerimizin hata yapmaması lazım. Bu konuda uyum içerisinde olmalıyız. Dikkatli ve ahlaki çalışmamız gerekiyor. Kibirli davranmayın, dürüst olun. Yanlış yapanları partimizin içinde görmek istemiyoruz” dediği belirtiliyordu.

Başbakanın bu konuda milletvekillerini de uyarması gerek. İhale ve atamalarda hakkaniyet, ehliyet ve liyakat şartına özen gösterilmesi gerek.. Mahalle temsilcisi pazarcı, kendine yanlış yapan devlet memurunu, zabıtayı tehdit edememeli. Milletvekili ihale takibi yapmamalı, atamalardaki usulsüzlüğe müdahale etmeli ama, kadrolaşma adına haksız atamaların adresi olmamalı.

Son bir ayda 10’dan fazla ile gittim. Her kesimden insanlarla konuşuyorum. Belki 10’dan fazla ilden, her kesimden gelen insanların şikayetlerini dinledim. Şunu gördüm, hemen herkes bir değişimden söz ediyor. Herkes kendilerinin de dahil yanlış yaptığını ve şimdi her kesim doğru düzgün bir şeyler yapması gerektiğinden söz ediyor..

Geçen gün büyük bir şirketin yönetim kurulu üyesi ile konuştum. Vakıf kurmuşlar, bilim, sanat, teknoloji, ar-ge alanında bir şeyler yapma gereğinden söz ediyordu. Bir grub, Küçükçekmece’de hemen Kanalın ucunda, 1500 dönümlük arazi üzerinde İslam medeniyet parkı kurmak için, geliri ile İslam ülkeleri arası Sanat Akademisi, ödülü, sunumu için bir platform oluşturmak için çalışmalara başlamışlar. Hasan Sarı projesini anlatırken heyecanlanıyor. Cumhurbaşkanının 2023 hedefine artık insanlar, STK’lar, işadamları da kendi perspektiflerinden katılmaya başlıyorlar.. Başka bir mimar arkadaş, Mecidiyeköy civarında, uluslararası basın merkezi, sanat ve müzayede salonlarının da içinde yer alacağı başka bir proje için çalışmalarını sürdürüyor..

Dün Türkiye’deki İslam ülkelerinden gelen, Türkiye’de dernekleşen, yatırım yapan işadamları, bilim, fikir ve sanat adamları geldiler, birkaç gün sürecek olan İstanbul’da “Türkiye’ye şükran yürüyüşü”, “kardeşlik buluşması” için hazırladıkları projenin ayrıntılarını konuştuk.

Hep diyorum ya, kepçeyle yapılan işlerde çok başarılıyız, ya sonrası.. Buna ilişkin güzel haberler ve örnekler şekillenmeye başladı.

Birtakım işadamları üniversiteler kurdu. Yeni kurulacak olanlar da var. Bu üniversitelerde yeni birtakım çalışmalar için hazırlıklar yapılıyor. Biz de yeni yeni öğreniyoruz bu işleri. İki gün önce Bitlis’teydim. Bitlis’teki teknik lise Türkiye’nin en iyilerinden biri imiş. Herkes siyaseti, terörü konuşuyor, ama bunları es geçiyoruz. Bitlis’te üniversite yapan, eğitime destek veren birtakım hayırsever işadamlarımız var.

Buluş yapan kardeşlerimize sahip çıkan melek yatırımcılarımız da, bu işi dert edinen işadamlarımız, STK’larımız da. Temiz politikacılarımız, temiz bürokratlarımız da. Allah onların sayısını artırsın, onlara güç, direnç, sabır versin. Anlayışlarını güçlü, ifadelerini etkili kılsın. Allah onların elleri ile zalimleri cezalandırsın, mazlumlara yardım etsin. Allah sizi yeryüzünün varisi kalsın.

Selâm ve dua ile..

YeniAkit
10 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;