GÜNCEL

Abdurrahman Dilipak : Fed, paraya ihtiyacı olduğu için mi faizi yükseltiyor?

Tarih
01 Ekim 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdurrahman Dilipak
 Son bir haber: Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin görünümünü de ‘Durağan’dan ‘Negatif’e düşürdü. VW’in başına geleni biliyorsunuz, Samsung’un da. Nerede ise Samsung’u “cebinizdeki bomba” ilan edeceklerdi.

LIBOR az ceza ödemedi, manipülasyon sebebi ile. Restleşme sürüyor.

Çin ve Rusya’nın dış ticaretini altın karşılığı kaydi para ile yapma kararının ardından yeni adımlar gelebilir..

Çin ve Rusya’nın bu kararının hemen ardından FED “faiz artırımına gidebileceği” sinyalini verdi ve dolar yükselişe geçti.

Biliyorsunuz, doların çok çok büyük bir bölümü “kaydi para” dedikleri, aslında hiç basılmamış paralardan oluşuyor. Birçok petrol üreticisi ülkede Dolar milli paradan daha çok hakim piyasaya.

Zaten ortada para yok. Sadece, bilgisayardaki bir seri numarasından ibaret. İlk numarayı yazıyorsunuz, son numarayı yazıyorsunuz, bunu filanın adına kaydediyorsunuz. Sadece banka hesabında gözüken bir rakamlar dizisinden ibaret.

Zaten senin petrolünü arayan, bulan, çıkartan, rafine eden, taşıyan, satan da kendileri.

Bu arada; biliyorsunuz Dolar ABD’nin değil, FED’in. FED de O ABD’nin derin devleti dedikleri 7 patronun. Dolar, ABD’nin kiralık parası.

Dolar dünyadaki Merkez Bankaları’ndan çok büyük ölçüde “REZERV PARA” tutuluyor. Yani biz ABD’de, IMF’den BORÇ PARA almaya çalışırken bile, o paraya karşılık, TEMİNAT olarak bizim Merkez Bankamızın kasasında o paradan daha fazla DOLAR vardı, iyi mi? O altın ya da Doların önemli bir kısmı da yabancı bankalarda REHİN olarak tutuluyordu..

Yani size kendi paranızı faiz karşılığı borç olarak veren bir sistemden söz ediyoruz.

Hiçbir tefeci bu kadar aşağılık bir dolandırıcılığı hayal bile edemez. Onların en büyük suçu bu kumpasa aracılık etmeleridir..

FED’in yaptığı FİNANSAL TETİKÇİLİK’tir. İngiltere’nin ya da şimdi EURO’nun yaptığı da farklı bir şey değil. Onlar da YAĞMADAN PAY ALMAK istedi ama, beceremediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Tabi EURO çıkışı ile DOLAR’ın saltanatına da zarar verdiler..

Aslında Dolar dünyayı yerinden oynatmak için bir manivela.. Bununla siyaseti de, toplumsal hayatı da, ekonomiyi de manipüle ediyorlar.

Bu sistemin sahiplerinin PARA KAZANMA diye bir derdi yok. En büyük ihraç malları o adına DOLAR dedikleri boyalı kâğıt. ABD’lilerin kullandığı ayrı, KAYDİ PARA ayrı, PROJE DOLARI ayrı. Bir tane “Dolar” yok ki! DOLAR TARİHİN BÜYÜK DOLANDIRICILIĞIDIR..

Peki, FED niye faiz artırsın. Paraya ihtiyacı yok ki! Niye kendine dolar getirene daha fazla dolar versin?! Bunun mantığı var mı? 

Faiz ne? Aslında FAİZ ile RİBA arasında da fark var. Bunu da bir kenara not edelim..

Bu yapının paraya ihtiyacı yok. Ama paranın piyasadaki miktarı ve bunların dağılımı onlar için önemli. Çünkü bunu kontrol etmezlerse dolardan kaçış başlayabilir. Dolar değer kaybetmeye başlarsa, bu DOLAR DOSTLARInın zararına ve daha sonra Amerikan ekonomisine zarar verebilir. Onun için Doların gelir getiren bir konumda olması gerekir.. Piyasada para bollaşınca da bunun bir şekilde geri çekilmesi gerekir ki, denge sağlansın. O zaman da FAİZ manivelası devreye giriyor. Yani Doların piyasası üzerine Faiz bir bakıma ince ayar için kullanılıyor..

ABD ekonomisinin doları geri almak için artık düne göre çok fazla ihraç ürünü yok. Doğuda da batıda da rakipleri var. Hâlâ çok büyük oranda silah, havacılık, elektronik, hibrit ürünler, know-how ihracı söz konusu ama, bu geçen yıllara göre her yıl biraz daha geriliyor. ABD bu açığı da faiz ile kapatmaya çalışıyor.. Faiz ekonominin reel piyasa üzerindeki baskısı giderek artıyor.

Emisyonu dengelemek için piyasaya enjekte edilen fazla dolarların bir şekilde geri alınarak imha edilmesi gerekiyor. Piyasada çok büyük oradan kaydi para var. ABD doğrudan ve Dünya Bankası üzerinden terörle ilişkilendirdiği hesaplara el koyuyor. Trump’ın Suudi Arabistan’a oynadığı oyunu biliyorsunuz. İsviçre ya da Off-Shore’lardaki paralar, terörle, kayıtdışı, kara para, eroin/uyuşturucu ile ilişkilendirilip bu hesaplara el konuluyor.

Sonuçta ABD dünyanın en borçlu ülkesi. Açık pozisyonu öyle kolay kolay kapanacak gibi değil..

Aslında ABD, Ayı Yogi gibi uçurumun kenarından ilerledi ve bugün boşlukta yürümeye devam ediyor. Aşağıya baktığında düşecek.

Doların izini soracak olursak aslında son birkaç asrın tarihine de şahitlik etmiş olursunuz. Amerika kıtasında kâğıt para 1600’lü yılların başında kullandı. Bu para İngiliz kolonisinin askeri masraflarının karşılanması maksadına yönelikti. Bugünkü anlamda ilk banknot 1690 yılında Massachusetts Körfezi Kolonisi’nde basıldı. 1739 yılında Benjamin Franklin’in Philadelphia’da bulunan matbaasında doğa manzaralı dolarlar basılmıştır. Daha sonra Rothschildler, dünya derin devleti ve bugünkü Dolar çıktı. FED denen bir yapı var. Onun ne olduğu tam olarak anlaşılmış değil.

Sadece FED’değil, Doların derin sırrı da anlaşılmış değil, tam olarak. FETÖ de bu dolarlarla fonlandı. Tek fonlanan FETÖ de değildi, Dolarla, devletler, hükümetler, mafya, sermaye, STK, medya, terör örgütleri, silah ve uyuşturucu baronları, fonlanmayan kalmadı ki! Derin güçlerin elinde uyuşturucu aslında etkili bir silahtır, fuhuş ve kumar gibi.

Eğer FETÖ, BOP başarılı olsa idi İslam dünyasını yutup, tek kutuplu bir dünya kuracaktı ve bu yeni düzen tarihin sonuna kadar devam edecekti. Ama evdeki hesaplar çarşıya uymadı.

Bugünkü kriz Kapitalizmin krizidir ve bugünden yarına bir çözüm yok. Kapitalizmin krizi bütün dünyadaki dengeleri altüst edecek.

Cebimizde taşıdığımız her Dolar, ABD emperyalizminin hisse senedi olarak, ortaklık belgesidir.

Cola Cola’yı, Marlboro’yu, Doları bırakıyoruz değil mi?

Sahi Doları daha ne kadar rezerv para olarak tutacağız ve Dolar üzerinden maliyet, fiyat hesabı yapacağız?

Selam ve dua ile.. 

Akit
1 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;