SİYASET

Abdulkadir Selvi : Yeni dönem sürprizlerle başladı

Tarih
10 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Güne Parlamenter sistemle uyandık, gece yatağa Başkanlık sistemi olarak girdik.

Dün tarihe tanıklık ettik.

Siyasi hayatında birçok önemli adımına tanık olduğum Erdoğan’ın dün Meclis’te yeminini izledim, Meclise gelişi sırasında elini sıkıp tebrik ettim. Külliyede, ise Başkanlık sistemi döneminin doğuşunu izledim.

Erdoğan’ın yemin etmek için geldiği Meclis’te farklı bir hava vardı. Cumhurbaşkanının eşi, çocukları, gelini, damadı ve torunları ilk kez Meclis’e gelerek yemin törenini izlediler. Erdoğan seçim gecesi de balkona sadece eşiyle birlikte çıkmıştı. Erdoğan yemin etmek üzere Meclis Genel Kurulu’na girdiğinde ilginç tablolar oluştu. AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşıladı, CHP ile HDP milletvekilleri ise ayağa kalkmadı. Yemin töreni başlayınca İYİ Parti milletvekilleri de yerlerine oturdu. Erdoğanyemin metnini okumadan önce de okuduktan sonra da AK Parti’yle birlikte MHP grubuna da dönerek selamlamayı ihmal etmedi. Cumhur İttifakı yemin töreninde de devam etti. Dün Meclis’te bir CHP klasiği yaşandı. Özal seçildiğinde de Meclise girmemişlerdi. Abdullah Gül’ün yemin töreninde de yer almadılar. Ama yemin töreninde protesto ettikleri Abdullah Gül’ü, cumhurbaşkanı adayı yapmak istediler. Bu kadar çelişki ancak CHP’de olur! CHP’liler geçen sefer olduğu gibi bu kez de Erdoğan’a karşı da ayağa kalkmadı. Ha diyeceksiniz ki 26 milyon ayağa kalkmış CHP ayağa kalkmasa ne olur?

 

KÜLLİYE’DEN İZLENİMLER

Yemin töreninin tamamlanmasının ardından Külliye’ye geçtiğimizde Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz gelmemişti.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ı gördüm. Yıldırım Akbulut,eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile yan yana oturuyordu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e protokolün en önünde yer ayrılmıştı ancak gelip gelmeyeceği henüz netleşmemişti. Gül, tören başlamadan kısa bir süre önce geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım” dedi.

Reform ve yenileşme mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde törenler devam ederken herkes Bakanlar Kurulu kulisleriyle meşguldü. Bazı isimler sızmaya başlamış, kabinede yer alıyor diye tebrik edilen bazı isimler ise, “Ben kabinede değilim” diye açıklama yapma gereği duyuyordu.

 

EKONOMİNİN DÜMENİ ALBAYRAK’TA

 Cumhurbaşkanı’nın bir yardımcısı olacağı ve eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu orada kulağıma fısıldandı. Ancak, “Sen açıklama, Cumhurbaşkanı’nı bekle” şartı düşülerek. İlk büyük sürpriz gelmişti.

“Devletin omurgasını oluşturan 4 bakan siyasilerden oluşacak”sözünden İçişleri ve Dışişleri bakanlarının yerinde kaldığı sonucunu çıkardım. İkinci sürpriz yaşanmıştı. Milli Savunma Bakanı diyecektim ki, “Orada sürpriz var?” denildi. Merakım iyice artmıştı ki, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirildiği söylendi. Enerji Bakanı Berat Albayrak ise kabinede kalmış ama ekonomi yönetimini üstlenmişti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • reis

    11 Temmuz 2018 11:15
    0 0
    chp ve hdp bu milletin iradesine hiç bir zaman saygı göstermediler..kaybetmeye hep mahkumdurlar Allah bunlara fırsat vermesin.... ha son bir şey daha reise ayağa kalkmamışlar ha unutmasınlar...!!! Paspaslar hep yerde durur.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;