GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Türkiye’yi ABD’ye şikayet etmek

Tarih
10 Nisan 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

KORONAVİRÜS Çin’de çıktı ama ABD’yi vurdu. Salgından önce seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan Trump, çok büyük bir darbe yedi. Artık ABD’nin dünya liderliği sorgulanıyor. Sadece İngiltere’de değil, ABD’de de çöp poşetiyle kendini korumaya çalışan sağlık görevlilerinin fotoğrafları dolaşıyor. ABD’de de sağlık sistemi dökülüyor. Örnekleri çoğaltıp sizi bunaltmak istemiyorum. Harvard Üniversitesi’nden bir grup doktor İtalya örneğini inceleyerek bir rapor hazırlamışlar. İtalya’da yapılan yanlışları 4 madde halinde sıralamışlar. ABD’nin yanlışlarını anlatmak için ansiklopedi yazmak gerekecek.

CHP'li vekil Barış Yarkadaş İsrailli gazeteci kadar olamadı! İşte ...Türkiye ise bu salgını en az zararla atlatmak için mücadele ediyor. Her şeyimiz dört dörtlük değil ama en azından ABD’de olduğu gibi doktorlar tıbbi maskeleri 1 hafta kullanmak zorunda değil. Ülkemizde maskeler ücretsiz, koronavirüs hastalarının tedavisi ise bir kuruş alınmadan yapılıyor.

Tablo böyleyken, CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş tutmuş Türkiye’yi ABD’ye şikâyet etmiş. Hani bunlar solcuydu? Hani bunlar ulusalcıydı? Solcu insan emperyalist Amerika’ya ülkesini şikâyet eder mi? Geçmişte şehir hastanelerine çok muhalefet etmişti. Koronavirüsle mücadelede şehir hastanelerinin yanlış olduğu gibi bir de cevher yumurtlamış. Bu neyin kafasıdır anlamadım. Şehir hastaneleri olmasa, yoğun bakım üniteleri devreye girmese ne yapacaktık?

Allah’ın sopası yok ki gözüne soksun derler ya, Barış Yarkadaş’ın ABD’ye Türkiye’yi şikâyet ettiği gün ABD, Türkiye’den yardım talebinde bulundu. Listeyi inceledim, maskeden solunum cihazına, eldivenden ventilatöre 27 kalem tutuyor. Türkiye’den 100 ülke talepte bulunmuş, biz şu ana kadar 30 ülkeye karşılıksız yardımda bulunmuşuz. İhracına izin verilen ekipmanla birlikte bu sayı artıyor.

Bunu niye yazdım? Bugünler de geçecek ama salgın hastalıkta dahi ülkesini şikâyet eden Barış Yarkadaş gibiler unutulmasın istedim. Ulusalcılık önce ülkesini sevmeyi gerektirir.

yazının tamamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • VATANSEVER

    12 Nisan 2020 23:28
    1 0
    Bunlarda beyin yok ,olsaydı kendi ülkelerini hem de Amerika'ya şikayet etmezlerdi.
  • Aliih2

    11 Nisan 2020 19:22
    1 0
    Dunyanin en cahil insanlsri bence bu chp liler hic kendilerini gelistirmiyorlar burunlarinin dikine gidiyorlar zavallilar kendilerini durust zannediyorlar.isleri güçleri yalan
  • Asena

    10 Nisan 2020 22:52
    3 0
    Madalya takmışlar mı bu mankurta?
  • Hamdi Birgören

    10 Nisan 2020 16:41
    4 0
    Ülkesini kötüleme ve başka yerlere şikayet etme, çalışanlara hakaret etme, başarıları görmezden gelme biçiminde formatlanmış bir kafa yapısına sahipler. İflah olmaları mümkün görünmüyor.
  • Habib uyar

    10 Nisan 2020 16:16
    4 0
    Sayın Abdulkadir SELVİ . Bariş YARKADAŞ gibi emperyalist uşakarnın görevleri efendilerine hizmet etmektir.niye şarırdınki
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    10 Nisan 2020 14:34
    5 0
    BUNLAR SOLCU YADA BAŞKA BİR ŞEY OLMAZ OLAMAZ BU VE BUNUN GİBİ ZİHNİYETTEKİ KİŞİLER ANCA ANCA BEYİN GÖÇÜ YAŞAYAN CAHİL KİŞİLER
  • Metanet Yazıcı

    10 Nisan 2020 13:17
    3 0
    Algı Operasyonlarının ZİRVE yaptığı, yalanların itibar gördüğü, pervasızlığın prim yaptığı; siyasi fırsatçılık adına her türlü kötülüğün mübah SAYILDIĞI şu dönemde; doğruları haykıran SES ve KALEMLERE yürekten teşekkürler...
  • Delice

    10 Nisan 2020 11:44
    9 0
    Hainlerin ulkeyi sevmek gibi bir derdi yokki
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;