SİYASET

Abdulkadir Selvi : PKK silah bırakacak mı çözüm sürecine dönülecek mi

Tarih
28 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
CUMHURBAŞKANI Erdoğan hafta sonu Diyarbakır’da olacak.

Referandum sürecinde Kürtlere yönelik ilk mesajlarını da bir anlamda buradan verecek. Sadece bölgede değil başta İstanbul olmak üzere Kürtler büyükşehirlerde de önemli bir potansiyeli oluşturuyor. MHP ile işbirliği nedeniyle Kürtlerde bir heyecan eksikliği var. İhmal edilmişlik ve dışlanmışlık duygusuna kapılmamaları için verilecek mesajlar önemli.

Bir süredir, “PYD-YPG’nin Suriye’deki kazanımlarını koruma adına PKK’nın Türkiye’de silah bırakması söz konusu olur mu?” şeklinde telkinler işitiliyor. Türkiye bu durumda ne yapar? Yeniden bir çözüm sürecine dönülür mü?

Bu soruların cevabını araştırdım.

“Bazı ülkelerin böyle düşündüğünün farkındayız. Ancak bu aşamada çözümün konuşulmasının dahi bir kırılmaya neden olacağı düşünülüyor. Suriye ve Irak’taki durum ile Türkiye’deki terörle mücadelenin sonuçlarını görmeden çözüm yönünde bir adım atılmaz. Suriye ve Irak’ta flu bir durum var. Flu durumda aceleci adımlar atılamaz. Tablo biraz daha netleştikten sonra bir değerlendirme yapılır.”

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Yakamoz

    28 Mart 2017 20:06
    2 0
    Çözüm süreci diye bir zırvayı asla kabul etmiyoruz. Bu hainlerin çözüm den yana olduğunu sananlar ve bunu ümit edenler ya akıllarını ya da vatandasligini sorgulasin. Nerden çıktı bu çözüm garabeti? Pkk bitiyor toparlanması için zaman kazanmaca... Yemezler.. Bunu reisimiz hiç yemez de... Reisi diyarbakır mitingi öncesi etkileyebilir miyiz hesabından ucuz numaralar...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;