SİYASET

Abdulkadir Selvi : O milletvekili kim?

Tarih
17 Şubat 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşlarımız ilgili görüşme nedeniyle Meclis gergindi. Meclis’e görüşmeler başlamadan önce gittim. İktidar kulisinde neredeyse kimse yoktu. Hatta görevlilere, “Milletvekilleri gelmedi mi?” diye sordum. “Geldiler. İçeri girdiler” dediler. Muhalefet kulisi ise hareketliydi.

BAHÇELİ ERKEN GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 15.00’te başlayan görüşmelere 16 dakika erken geldi. Bahçeli ile birlikte kulisteki MHP milletvekilleri Genel Kurul’a girdiler. Bahçeli görüşmeleri ön sıralardan sonuna kadar izledi.

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Muhalefet kulisinin girişinde Enis Berberoğlu ile karşılaşınca bir an ‘deja-vu’ yaşadım. Kemal Kılıçdaroğlu, oturum başlamadan 1 dakika önce Enis Berberoğlu ile birlikte geldi. Oturum başlamadan da Meclis’ten ayrıldı. Kılıçdaroğlu iki bakanla görüştüğü için midir, yoksa dostlarını kızdırmamak için mi orasını bilemedim ama oturuma kalmadı. Bakanlar konuşmadan Meclis’ten ayrıldı.

MECLİS GERGİNDİ

tbmm ile ilgili görsel sonucuKulislerin aksine Meclis Genel Kurulu’nda gergin bir hava vardı. 13 vatandaşımızın PKK tarafından şehit edilmesine rağmen Türkiye’nin bombardımanı sonucunda öldükleri ileri sürülmüştü. 13 sivili başlarına kurşun sıkarak katleden PKK’ya bir çift söz söyleyemeyen Hüda Kaya, çarpıtma çabalarına devam ediyor. Hüda Kaya görüşmeler sırasında da en ön sırada yerini almıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşurken bir ara o tarafa doğru dönüp, “Ne gülüyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Ama sırtı dönük olduğu için Hüda Kaya için söyleyip söylemediği anlaşılamadı.

BAKANLAR HAZIRLIKLI GELMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kürsüye yanlarında fotoğraflardan, haritalardan oluşan dosyalarla çıktılar. Hulusi Akar, Gara harekâtını ve vatandaşlarımızın şehit edildiği mağarayı büyütülmüş fotoğraflar üzerinden anlattı.

SOYLU’NUN SESİNİN TİTREDİĞİ AN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 13 sivil şehidimizin fotoğraflarının bulunduğu zarfı gösterirken sesi titredi. Soylu“PKK ve FETÖ’nün siviller bombardıman sırasında öldü” çarpıtmalarını dikkate alarak yakın mesafeden fotoğraflarının çekildiğini söyledi. “Şehitlerimizin fotoğrafları işte bu zarfın içinde” derken duygulandı.

NEDEN GARA?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuşmasının başında PKK kamplarının yer aldığı harita üzerinden Gara’ya neden operasyon yapıldığını anlattı.

“Şimdiye kadar Gara’ya yönelik harekât icra edilmemişti. Gara’da okul, eğitim merkezi ve toplantı yeri olarak belirlemişler. Örgütün Gara’da toplandığını takip ediyorduk. Özellikle son 5 ayda bu bölgede yoğunlaştıkları gözlendi” dedi.

O MAĞARA BOMBALANMADI

hulusi akar gara ile ilgili görsel sonucuHulusi Akar haritalar üzerinden harekâta ilişkin yer ve zaman göstererek verdiği ayrıntılı konuşmasının sonunda, HDP’liler hariç tüm milletvekilleri tarafından alkışlandı. PKK’nın elindeki sivilleri tuttuğu mağaraya yönelik herhangi bir bombardımanın yapılmadığını söyledi. Mağaranın fotoğraflarını göstererek “Buraya herhangi bir şekilde bombalarımızın ulaşması da mümkün değildir” dedi.

İLK SAATLERDE ŞEHİT ETMİŞLER

Milli Savunma Bakanı Akar, operasyonun 10 Şubat günü 02.55’te başladığını, vatandaşlarımızın sabah 05.45’te başlarına kurşun sıkılarak şehit edildiğini söyledi.

BELÇİKA’DAN GELEN TELEFON

Buradan hemen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasına geçmek istiyorum. Çünkü Soylu“Belçika numaralı bir telefonla aileler aranıyor. ‘Bombalıyorlar, çıkın operasyonları durdurun dediler. Çocukları katledildikten sonra aileleri aradılar” dedi.

MAĞARA İÇİNDEKİ OPERASYONU ANLATTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, vatandaşlarımızın şehit edildiği mağaraya yönelik operasyonu fotoğraflar ve krokiler üzerinden detaylı bir şekilde anlattı. Operasyon sırasında mağaranın içinden askerlerimize ateş açıldığını söyledi. “7 demir kapı kırıldı” dedi. Akar, mağaranın içinde yaşananları anlatırken milletvekilleri sessiz bir şekilde ama dikkatle takip ettiler.

SOYLU HDP’LİLERE DÖNEREK KONUŞTU

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasının bir bölümünde PKK, FETÖ ve HDP’li hesaplar tarafından yapılan çarpıtmalara yanıt verdi. Kimi zaman HDP sıralarına dönerek konuştu. CHP grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Trump’tan bu insanlarımızı neden istemediği yönündeki sorusuna verdiği yanıt ise CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışmaya neden oldu.

PKK’NIN SİVİL KATLİAMI

tbmm süleyman soylu gara ile ilgili görsel sonucuSoylu, PKK’nın sivil katliamlarıyla ilgili ilk kez rakam verdi. “Şimdi vereceğim rakam Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk kez söylenen rakamdır” dedikten sonra, “1984’ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi” diye konuştu.

ÜNZİLE TEYZE

“Ünzile teyzeyi, Ulviye ablayı dün tanımadım. Gardırop siyasetçisi değiliz. Ünzile teyze yanına eğildiğimde bana evladıyla ilgili bir şey söylemedi. Üç defa ‘Dik durun, dik durun, dik durun’ dedi” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATI

Süleyman Soylu, PKK’nın elindeki sivilleri kurtarmak için her şeyin yapıldığını anlatırken iki anekdot paylaştı: “Aileleri Cumhurbaşkanımızla görüştürdük. Ben de oradaydım. İnsan hakları getirecek, hukuki bir takibat olur mu dediler. Cumhurbaşkanım bizzat bana talimat verdiler. ‘Getirsinler, sınırdan alalım, bir şey olmayacak’ dedi.”

PERVİN BULDAN’LA İLGİLİ İDDİA

pervin buldan gara ile ilgili görsel sonucuSoylu, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kaçırılan sivillerle ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a ulaştığını aktardıktan sonra “Pervin Buldan geri döndü ‘Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar’ dedi” diye konuşunca AK Parti sıralarından “yuh” sesleri yükseldi. Buldan ise “Yalan söylüyorsun, yalan” diye karşılık verdi.

TRUMP TARTIŞMASI

Trump artık ABD’de tartışılmıyor ama Türkiye’de tartışma konusu olabiliyor. Hem de 13 şehidimiz üzerinden. Kılıçdaroğlu’nun Trump’la ilgili sorusuna Süleyman Soylu yanıt verdi. Soylu, CHP ve HDP sıralarına dönerek, “Siz yanınızdaki gruptan bu çocukları istemek için ne yaptınız da bizden bu memleketin evladı olmayan Trump’tan istenmesini bekliyorsunuz” dedi. Bunun üzerine AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;