SİYASET

Abdulkadir Selvi : Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor mu

Tarih
04 Kasım 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak için yanıp tutuştuğunu biliyorum.

Kendisine rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı püskürttüğünün farkındayım.

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmaktan dolayı onur duyacağını söylediğini biliyorum. “Ya benimle olun ya yolumdan çekilin” diye partisine rest çektiğini unutmuş değilim. “Bir de Kemal kardeşinizi deneyin” dediğini ben yazdım. Hatta yakınlarının cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruları karşısında, “Hiçbir sorun yok” dediğini duymuşluğum var.
Peki, bu kadar belirti varken niye “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye yazıyorum? Ayrıca ana muhalefet lideri olarak cumhurbaşkanı adayı olmasının hakkı olduğunu savunanlardanım.

YANLIŞLAR ZİNCİRİ

Ama bir cumhurbaşkanı adayının bu kadar yanlış işler yapacağını düşünememiştim. Yaşananlardan dolayı bir süredir “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye düşünmeye başladım. Çünkü tam da cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına aldı diye düşünürken, Kemal Bey bir çuval inciri berbat etti. Hiç yokken bir ABD gezisi çıkardı. ABD’de kaybolduğu bir 8 saat yaşadı. Unutulmuşken başörtüsü teklifini gündeme getirdi. Yetmezmiş gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Şimdi de icazet tartışmalarının odağında İngiltere gezisine çıkmış bulunuyor. Aslında iktidarın, ekonominin gündemden düşmesini sağladığı için Kılıçdaroğlu’na plaket vermesi gerekiyor.

ADAY OLAMAYABİLİR

Kılıçdaroğlu böyle devam ederse cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalı hale gelecek. 6’lı masa Kılıçdaroğlu’nu taşımakta zorlanacak. Erdoğan’ın çaktırmadan attığı destekler bile Kılıçdaroğlu’nu aday yapmaya yetmeyebilir.

FUTBOL SERGİSİNDEKİ SÜRPRİZLER

Şut ve Gol sergisinin açılışı için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydim.

Bu kadar spor adamını ilk kez bir arada gördüm. Sağımda Mustafa Denizli ile Şenol Güneş oturuyordu. Saffet Sancaklı ile Alpay milletvekili kontenjanından değil, eski milli takım oyuncusu kategorisinden bulunuyordu. Çünkü Şenol Güneş zaman zaman “Burada milletvekili değil, futbolcu olarak bulunuyorsun” diye Alpay’a takıldı. Salona girişte Rıdvan Dilmen’le karşılaştım. Ön sırada Selçuk, Mehmet Topuz, Hamit Altıntop, Hami Mandıralı oturuyordu. Hasan Şaş ve Ümit Davala ile sergiyi gezerken karşılaştık.

KUNTZ NE YAPTI

Ama benim ilgimi en çok çeken Milli Takım Antrenörü Kuntz oldu. Alman soğukluğunu üzerinden atalı çok olmuş. Karşılaştıkları ile sıcak bir şekilde tokalaştı. Bizimkiler gibi sarılıyordu. Kuntz yakında musafaha yaparsa şaşırmayın.

Türk futbol tarihi sergisini ilk olarak yazarken sürprizler var demiştim. Ben bir sürprizden söz etmiştim ama birkaç sürpriz yaşandı. Anlatacağım.

ERDOĞAN’IN FUTBOL ANILARI

Programı ATV-Aspor’un başarılı spikerlerinden Melike Şahin sundu. Futbol olunca Erdoğan’ın gözlerinin içi gülüyor. Erdoğan, sergiyi gezerken her objenin başında durdu. İlgilisine sorular sordu. Sergiyi adım adım gezdi dersem yeridir.

İKİYE BÖLÜNMÜŞ KUPA

İlk sürpriz ikiye bölünmüş kupalardı. Bir türlü bitmeyen maçların, yenişemeyen takımların centilmence kupayı ikiye bölüp paylaşmalarıydı. Böyle 8 kupa saydım. Cumhurbaşkanı “Bir kupayı ikiye bölmek suretiyle barışa selam çakan anlayışı bu sahalarda gördünüz” dedi. İçimden keşke bu centilmenliği siyasette de görsek diye geçirmedim değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinde başvekil yazan ikiye bölünmüş kupanın yanında Fenerbahçe ve Galatasaray başkanları ile fotoğraf çektirdi. Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin başkanları da ikiye bölünmüş Dilaver Argun kupasını ortaya alıp Erdoğan ile fotoğraf çektirdiler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;