SİYASET

Abdulkadir Selvi : İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı hesabı CHP’yi geriyor

Tarih
26 Nisan 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çıktığı her televizyon yayınında mutlaka Cumhurbaşkanlığı sorusu yöneltiliyor.

Çünkü İmamoğlu, biraz gerilemesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında en çok oy alacak iki isimden biri çıkıyor. Diğeri Mansur Yavaşİmamoğlu da şu ana kadar “Cumhurbaşkanı adayı değilim” demedi. Her defasında Cumhurbaşkanı adaylığını istediğine ilişkin yanıtlar veriyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI SİNYALİ

İmamoğlu’na son çıktığı yayında da Cumhurbaşkanı adaylığı soruldu. İmamoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tarzıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener’e “Beni aday gösterin” mesajını verdi. “Ben İstanbul ilçe başkanıydım, ilçe başkanlığına adayım demedim, önerildim. İlçe belediye başkanı adayı olduğumda da yine adayım demedim. Önce seçim yapıldı, ilçe belediye başkanı adayı oldum. Büyükşehir belediye başkanlığı konuşuldu, benden bir şey duydunuz mu?” dedi.

CHP GENEL MERKEZİ’Nİ RAHATSIZ EDİYOR

Ekrem İmamoğlu'nun teravih gafıEkrem İmamoğlu’nun her defasında Cumhurbaşkanı adaylığı ile gündeme gelmesinin CHP Genel Merkezi’ni rahatsız ettiği söyleniyor. İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığıyla ilgili her açıklamasının Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde kaşların çatılmasına neden olduğu ifade ediliyor. İmamoğlu’nun sürekli olarak Cumhurbaşkanı adaylığını gündemde tutarak CHP yönetimine bir dayatmada bulunduğu düşünülüyor. Kılıçdaroğlu belediye başkanlarının hizmete odaklanmalarını istemişti. Ama İmamoğlu hizmete değil, Cumhurbaşkanı adaylığına odaklanmış durumda.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAVGASI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı kavgasının CHP’yi karıştırmasının önünü kesmek için Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde mesajlar veriyor. Ta ki parti içinde erken bir Cumhurbaşkanlığı kavgası başlamasın diye.

Özal, kendisinden sonra ANAP’ın başına geçecek isim için 18 Türk büyüğünün ismini ortaya atmıştı. ANAP ondan sonra iflah olmadı.

Abdullah Gül, yeniden Cumhurbaşkanı yapılmadığı için ya da başbakanlık verilmediği için muhalefetin adayı olarak Erdoğan’ın karşısına çıkmaya çalıştı. Sonra gitti, partisini kurdurdu. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığı sonrası Kılıçdaroğlu’ndan CHP’yi istedi ama alamayınca şimdi kendi partisini kuruyor.

DEMİREL’İN SÖZÜ

Cumhurbaşkanlığı uğruna nice darbeler yapıldı, nice partiler parçalandı. Eski Cumhurbaşkanı Demirel’in dediği gibi, “Cumhurbaşkanlığı hiçbir faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir.”

KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANLIĞI YANITI

KılıçdaroğluEkrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yöneltilen bir soruya, “İki arkadaşımız da son derece başarılı. Bu başarıları hazmedemeyen bir siyasal iktidar var. Bunu da gayet iyi biliyorum. Ama Cumhurbaşkanı adayını belirlerken tek başımıza belirlemeyeceğiz. İttifakla birlikte belirleyeceğiz” yanıtını verdi. İmamoğlu’na adres olarak millet ittifakını gösterdi.

AKŞENER FAKTÖRÜ

Akşener'den Erdoğan'a: Yasaklar diye diye geldin, yasaklaya yasaklaya gidiyorsun! - Son dakika haberleriCumhurbaşkanı adayını belirlemede Meral Akşener’in belirleyici olacağı
gözleniyor.

1- Yükseliş içinde olan Akşener’in millet ittifakının ortak adaylığı için eli güçleniyor. Akşener, kadın aday olmanın avantajına da sahip.

2- Akşener kendi aday olmasa da kimin aday olacağını belirleme gücünü elinde tutuyor. Abdullah Gül’ün ortak aday olmasını engelleyen Akşener 2023 seçimlerinde ise ortak adayı belirleyecek altın hisseyi elinde bulunduruyor.

AKŞENER KİMİ DESTEKLER?

3- Akşener faktörü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aleyhine olur mu? Olmaz. Akşener kendi aday olmazsa İmamoğlu ve Yavaş’ı destekleyebilir.

İmamoğlu pes eder mi?

İMAMOĞLU KOLAY PES ETMEZ

İmamoğlu ve Yavaş′a bağış soruşturması | TÜRKİYE | DW | 17.04.2020Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da tekrarlanan seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı için yanıp tutuştuğu belli. 23 Haziran gecesinden itibaren tek hedefi var. O da Cumhurbaşkanı adaylığı. Kürt oylarını almadan seçilemeyeceğini biliyor. O nedenle HDP desteğini yanında tutuyor. İmamoğlu aday gösterilmediği takdirde kolay pes edeceğe benzemiyor. Kılıçdaroğlu’nun en çok uğraştıracak isim olacağı kesin. Ekrem İmamoğlu, CHP’yi karıştırır.

POLEMİKÇİ İMAJI

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda potansiyeli yüksek olan isimlerden biri. Ancak İmamoğlu’nun en büyük rakibi yine kendisi. Çünkü İmamoğlu, belediye başkanı olduğu günden bu yana hizmetleriyle değil, polemikleriyle anılıyor. Hizmet odaklı değil. Bedrettin Dalan, Cumhurbaşkanı Erdoğan hizmet adamı olarak öne çıkmışlardı. Ekrem İmamoğlu’nun ise tam aksine polemikçi bir imajı oluştu. O yüzden hızla gizemini kaybetmeye, kendisini sıradanlaştırmaya başladı. Zaten çıktığı programların reytingi de düşüyor. CHP’ye yakın bir kanalda birer hafta arayla çıktıkları yayında Mansur Yavaş’ın reytingi daha yüksek çıktı. Ekrem İmamoğlu iki yıl içinde bunu nasıl başardı anlamış değilim.

İMAMOĞLU-TEVFİK GÖKSU TARTIŞMASI

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'saptırmalarına' cevap! "Enkaz menkaz yok, şimdiden bahane üretmeyin"İmamoğlu son çıktığı programda meslektaşım Nagehan Alçı’yı hedef aldı. Haksızlık etti. Oysa Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu sorular karşısında sakin ve sabırlıydı. İyi hazırlanmıştı, ayrıntılı yanıtlar verdi. Ayrıca saygılı tutumuyla takdir topladı.

Ekrem İmamoğlu ile Tevfik Göksu’nun tartışacağı bir program şimdiden reyting rekorları kırar. Hadi Ekrem Bey, ne dersiniz?

DEMİRTAŞ’IN GERRY ADAMS RAHATSIZLIĞI

HDP
’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bir Gerry Adams olamadığını söylemiştim. Demirtaş bundan rahatsız olmuş. Gerry Adams olmak kolay değil. Zaten bizden bir Gerry Adams çıkmadı. İRA teröristlerinden biri olan Gerry Adams, daha sonra siyasi mücadeleyi seçip Sinn Fein’in liderliğine kadar yükselmişti. Gerry Adams’ı Gerry Adams yapan ise onun İRA barışının sağlanması sürecindeki tutumu oldu. Sinn Fein lideri olarak İRA’nın terör faaliyetlerini durdurmasını ve barış anlaşmasını kabul etmesini sağlamak oldu. Gerry Adams böylece barışın mimarlarından biri oldu.

BARIŞIN SESİ OLSAYDI

Selahattin Demirtaş ise PKK’nın çözüm sürecini bitirdiğini ilan ettiği dönemde Kandil’e karşı çıkamadı. Tam aksine Kandil’in iradesine teslim oldu. Oysa çıkıp, “Türkiyelileşme dedik. Türk halkı bize büyük bir kredi açtı. Yüzde 13 oy oranı ve 80 milletvekili ile Meclis’e girdik diyebilmeliydi. PKK’nın hendek savaşlarına, Kobani olaylarına karşı çıkabilmeliydi. Barışın mimarı olmasını beklemiyordum ama sadece ve sadece sesini çıkarsa yeterdi. Ayrıca ben ona barışın sesi olmayı, Gerry Adams gibi barışın mimarı rolünü üstlenmeyi önerdim. Kötü mü yaptım? Ama o PKK’nın sesi olmayı tercih etti.

AĞZINA YAKIŞMAZDI

Ha, şahsımla ilgili sözlerine gelince... “Başkan APO’nun heykelini dikeceğiz” diyen ağzına benim ismim yakışmazdı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;