GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : İç savaş çağrısı mı?

Tarih
26 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 TARTIŞMANIN fitilini Meral Akşener ateşledi. Akşener’in 656 No’lu KHK ile iç savaş çağrısı yapıldığını savunan tweet’inin mürekkebi kurumadan CHP devreye girdi. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıdan KHK’yı Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararı çıktı.

Geçmişinde faili meçhul cinayetlerin bulunduğu bir ülkede bu hassasiyetin oluşması normal. Ayrıca 15 Temmuz’un travmasının hâlâ canlı olduğu bir dönemde, iç savaş çağrışımı yapmak ne demek? Bunun ima edilmesi dahi tehlikeli. Peki KHK’da iç savaş çağrısı yapılıyor mu? Öyle bir kıyamet koparıldı ki, algı olgunun önüne geçti.

Bu açıdan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın açıklamaları yerindeydi. Adalet Bakanı Gül “Burada yapılan düzenleme, sadece 15 Temmuz ve sonrasında 16 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili” dedi. Mahir Ünal “Düzenleme sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını ifade ediyor” diye konuştu.

NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ya

    26 Aralık 2017 22:24
    0 0
    Sadece15 temmuz ve 16 temmuz diye açıklama yapıldığı halde hâlâ bunu kabul etmeyenler feto destekçisidirler .bu vatan severlik değildir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;