GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Erdoğan milletvekilleriyle ne konuştu?

Tarih
08 Şubat 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

AK Parti’de milletvekilleriyle kahvaltı dün başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıya 61 milletvekili katıldı. Milletvekilleri Erdoğan’ın moralini yerinde görmüş. Konuşmalar sırasında zaman zaman araya girip espriler yapmış.

İMAMOĞLU’NUN ADI GEÇMİŞ

AK Parti’nin toplantısında elbette ki Ekrem İmamoğlu yoktu ama belli ki ruhu dolaşmış. Bir milletvekili, Erdoğan’a “İmamoğlu’nun ismini konuşmayın, ona cevap vermeyin” deyince Cumhurbaşkanı, “Nerede onun ismini kullanmışım” diye karşılık vermiş.

Bir kadın milletvekili, “Başörtüsü yasağını siz kaldırdınız, sayenizde daha görünür olduk. Bu işin mimarısınız” deyince “Ben mimariden anlamam, ekonomiden anlarım” diye espri yapmış. Başörtülülere hakaret ettiği iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli rahat olsun, o konu gündeme gelmemiş.

Motor sporlarında dünya şampiyonlukları bulunan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, motor sporlarının sorunları hakkında konuşmuş. Gençler, yaşadınız.

Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Söylemek istediğim, seçimlerin hemen ardından yapılan toplantıya milletvekillerinin şikâyetleri damgasını vurmuştu. AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, bakanlara ulaşamadıklarını belirterek “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük” demişti. Bu kez hava dönmüş. Sadece bir milletvekili, bürokratların milletvekillerinin verdiği notları yerine getirmediğini söylemiş.

ERDOĞAN’IN İMAM HATİP İLGİSİ

Bir milletvekili eğitim konusunda kapsamlı değerlendirmeler yapmış. Yabancı öğrencilerin diplomasiye yumuşak güç sağlaması için yurtdışından gelen öğrenciler konusunda bir “strateji eylem planı” hazırlanmasını önermiş. Bir de “uluslararası öğrenciler ajansı”nın kurulmasını teklif etmiş. Ancak benim asıl paylaşmak istediğim nokta ise imam hatiplerle ilgili yapılan değerlendirme. Cumhurbaşkanı Erdoğan imam hatip kökenli olduğu için imam hatiplere ayrı bir önem veriyor. 28 Şubat’ta hedef haline getirildiği için de imam hatip liselerinin AK Parti siyasetinde önemli bir yeri var. Eğitim kökenli milletvekili, “İmam hatiplerde bir doyuma ulaşıldı. Ama imam hatipler akademik başarıda istenilen seviyede değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;