SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan, milletvekillerine 'listeye girmeyen küsmesin' dedi

Tarih
20 Nisan 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim kararının alınmasından sonra ilk toplantısını yaptığı AK Parti Milletvekillerine çok önemli mesajlar verdi. Bir anlamda gelecek perspektifi çizdi. Seçim sürecine ışık tutması açısından Erdoğan’ın bu mesajlarını paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı konuşmasının başında milletvekillerine erken seçim kararının nasıl ve neden alındığını açıklıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçimle ilgili açıklamasına değinen Erdoğan,” Ben o gün grup’taki konuşmamda üç yerde seçimlerin zamanında yapılacağını söyledim” diyor. Bu sözünü kayda geçirdikten sonra devam ediyor,” Devlet bey açıklama yaptıktan sonra  yetkili kurullarımızla toplandık, bu işi daha fazla uzatmanın doğru olmayacağına karar verdik. En uygun tarih 24 Haziran’dı. Bu arada kongrelerimizin büyük bir bölümünü tamamlamamız iyi oldu. Kongreler vesilesiyle Türkiye’yi dolaşmıştık bu da tam üstüne geldi” diyor. Ardından erken seçimle ilgili gerekçeleri sıralıyor.

ERKEN SEÇİMİN GEREKÇELERİ

İlk sıraya ekonomiyle ilgili gerekçeyi yerleştiriyor.

1-Muğlaklık ekonomiye yaramıyor. Muğlaklığa meydan vermemek ve piyasaları rahatlatmak açısından erken seçim kararını aldık.

İkinci sırada Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler geliyor.

2- Bölgede yaşanan gelişmeler belirsizliği kaldırmıyor.

Üçüncü sıraya ise sistemi koyuyor.

3- Adı konuşmuş yeni bir sistem var ama eski sistemle yönetiliyoruz. Eski sistemle yönetilmenin sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı. Bizim hükümetle uyumlu olmamız sayesinde ciddi bir sorun gözükmese de eski sistemin hastalıkları görülüyordu. Sistemi fiili duruma uygun hale getirmemiz gerekiyordu.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;