SİYASET

Abdulkadir Selvi : Erdoğan, 2024 için hedef gösterdi

Tarih
21 Haziran 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Muhalefet seçim tartışması, koltuk kavgası ve kurultay hesaplaşması ile uğraşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için çalışmalara başladı.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı 28 Mayıs gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne toplanan partililere, yerel seçimleri hedef olarak göstermişti.

İSTANBUL VE ANKARA’YI KAZANABİLİRİZ

Erdoğan, seçim değerlendirmesinin yapıldığı AK Parti MKYK toplantısında 2024 yerel seçimleri için çalışmalara başlanılması talimatını veriyor. “Bizim için tek gündem seçim. 2024’teki yerel seçimlere çok güçlü bir şekilde hazırlanmamız lazım. Muhalefetin birbirine düştüğü bir dönemde Ankara ve İstanbul için umutluyum. İstanbul ve Ankara, belediye meclislerinde çoğunlukta olduğumuz yerler. Demek ki buralar alınabilir” diyor.

KURBAN BAYRAMI’NDA SAHADA

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın talimatını yazdı: 'Hemen çalışmalara başlayın' - 21.06.2023, Sputnik TürkiyeErdoğan seçim çalışmalarına 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde başlanılmasını istiyor. “Kurban Bayramı ve yaz ayları dahil yerel seçimlere çalışacağız. Teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, ana kademede görev yapan arkadaşlarımız Kurban Bayramı dahil sahada olmalı. Çalınmadık kapı bırakmamalıyız. Seçimlere çalışmalara şimdiden başlamalıyız” diye konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hemen çalışmalara başlayın’ talimatını verdi ya AK Parti’de hemen Genel Merkez, iller ve ilçeler bazında planlama yapılıp sahaya çıkılır.

PARTİDE DEĞİŞİM

CHP’de değişim talebi ve değişimi engelleme adına müthiş bir gerilim yaşanıyor ama Erdoğan, partisini adım adım değiştirip yeniliyor.

Seçimlerde milletvekillerinin yüzde 65’ini değiştirdi. İki bakan dışında Kabine’nin tümünü yeniledi. Şimdi sıra geldi parti kademelerinin değişimine. AK parti eylül ya da ekim ayında olağanüstü kurultaya gidiyor. Erdoğan’ın kurultayda parti kadrolarını yenilemesi bekleniyor. Böylece yerel seçimlere yeni bir güç ve yeni bir heyecanla girilecek.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU VE AKŞENER’E MESAJ

Kemal Kılıçdaroğlu: Değil 6'lı Masa gerekirse 16'lı Masa kuracağım - Tele1Kılıçdaroğlu’nu izlemek bazen eğlenceli oluyor bazen de çok çekilmez buluyorum. Cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği seçimleri kaybetmiş, partisinin milletvekili sayısı düşmüş, CHP kurultay sürecine girmiş, Ekrem İmamoğlu gerekirse genel başkan da değişmeli diye bayrak açmış. Bu durumda ne yaparsınız? Kılıçdaroğlu ne diyecek diye beklersiniz.

BEKA SORUNU

CHP grubunu bu maksatla izledim. Çok uzatmayayım. Çünkü yerim dar, yazacak kulis çok. Kılıçdaroğlu, seçimlerden hiçbir ders çıkarmamış. Seçim hezimetinin hesabını vermek ve CHP’deki isyanı bastırmak yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Seçimden zaferle çıkan Erdoğan’ı beka sorunu olarak ilan etti. Kandil’le işbirliği yapan sen, Irak-Suriye tezkeresine hayır diyen sen, Libya tezkeresine karşı çıkan sen, Selo’ya özgürlük vaat eden sen, İHA’lardan, SİHA’lardan hesap soracağını söyleyen sen ama teröre diz çöktüren Erdoğan beka sorunu olsun öyle mi? Buna kim inanır? Bu ülkenin bir beka sorunu yok ama CHP’nin bir Kılıçdaroğlu sorunu var.

Kılıçdaroğlu kürsüye çıkmadan bir saat önce Ekrem İmamoğlu yine değişim talebini dile getirmişti. O nedenle Kılıçdaroğlu’nun ne diyeceği merak ediliyordu. CHP Lideri o konuya hiç değinmedi. Yok saydı.

AK PARTİ’NİN SEÇİM SLOGANI

Sanki Ekrem İmamoğlu değişim talebiyle ortaya çıkmamış, CHP’de kurultay süreci başlamamış. Kılıçdaroğlu şu sıralar, AK Parti’nin, “Durmak yok yola devam” diyen sloganına sarılmış durumda.

“Değil 6’lı Masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım” dedi.

GİTMİYORUM RESTİ

Kılıçdaroğlu böylece Ekrem İmamoğlu’na gitmiyorum buradayım mesajını verdi, hem de Meral Akşener’e vazgeçilmez değilsin 6’lı Masa olmazsa 16’lı masa kurarım diye rest çekti.

Siyasi yankesicilere gün doğdu! Kemal Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16'lı masa kuracağım - TakvimKILIÇDAROĞLU, ÖZDAĞ GÖRÜŞMESİ KİME MESAJDI

Seçimlerin üzerinden 22 gün geçmiş, Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu’na iadeyi ziyarette bulunuyor. Hem de CHP’de yerler kaygan esprisini yapıyor. Peki düğün değil bayram değil eniştem beni niye öptü misali Ümit Özdağ bu ziyareti niye yaptı?

Ümit Özdağ bir strateji hocasıdır. Kılıçdaroğlu da ondan az değil. Seçim kazanmayı bilmiyorlar ama bu tür ayak oyunlarında ustalar.

AKŞENER’E MESAJ

Hafta sonu İYİ Parti’nin kurultayı var. Meral Akşener’in CHP’ye rest çekmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile görüşerek Meral Akşener’e, “Sana mahkûm değilim. Sen olmazsan Ümit Özdağ ile yola devam ederim” mesajını veriyor. Akşener bu mesajı alıp gereğini yerine getirecek mi orasını bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa buna blöf siyaseti denildiği.

AKŞENER KRİTİK AÇIKLAMA YAPACAK

İYİ Parti siyasi hayatının en kritik kongrelerinden birini yapacak. Meral Akşener’in alternatifi yoktur. Zaten bu süreçte olmaması da gerekiyor. Çünkü İYİ Parti lider partisi. O partinin lideri de Meral Akşener. Millet İttifakı’nın seçim başarısızlığı nedeniyle Meral Akşener’in ne diyeceği, hangi mesajları vereceği önem kazandı.

İYİ Parti’de CHP ile yapılan ittifakın partiye zarar verdiği görüşü hâkim. Seçimlerde HDP ile birlikte aynı adayı desteklemenin partiye olumsuz yansıdığı, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ise seçimlerin kaybedilmesine neden olduğu düşünülüyor.

MİLLET İTTİFAKI BİTTİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan Habertürk'e açıklamalarSeçimlerin hemen ardından İYİ Parti’nin etkili isimlerinden Uğur Poyraz, Millet İttifakı’nın bittiğini açıklamıştı. Meral Akşener’in ise bunun daha ileri bir noktaya taşıyacağı söyleniyor. Akşener’in CHP ile birlikte yol yürümeyeceğini ilan etmesi bekleniyor. Akşener’in, partinin yetkili kurullarıyla yaptığı toplantıda, “CHP ile yol yürümek isteyen benimle beraber olamaz” dediği söyleniyor.

CHP İLE İTTİFAK BİTTİ

İYİ Parti’de CHP ile yapılan ittifakın ve 6’lı Masa’nın üstüne HDP-Kandil gölgesinin düşmesinin partiye zarar verdiği görüşü hâkim. Akşener bunun gereğini yerine getirecek. Hem İYİ Parti’nin artık kendi yolunda yürüyeceğini ilan edeceği hem de CHP ile ittifakın sona erdiğini açıklayacağı söyleniyor.

YEREL SEÇİMLERE ETKİSİ NE OLUR

CHP, 11 büyükşehir belediyesini tek başına kazanmadı. İYİ Parti ve HDP desteği ile kazandı. HDP’nin yüzde 8 İYİ Parti’nin yüzde 10 oyu var. Ayrıca bu partiler İstanbul’da Türkiye ortalamasının üstünde.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;