GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Darbeci Mehmet Dişli’nin ticari ortaklığı

Tarih
05 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
DURMUŞ Ali Koçer, 30 Haziran 2016 günü ABD dönüşü, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alınıyor. 07.01.2016 tarih ve 2016/3383 Sayılı soruşturma kapsamında tutuklanması talebiyle Sakarya’da hâkim huzuruna çıkarılıyor.

Koçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ve Fetullahçı Terör Örgütü’ne üye olma iddiasıyla Sakarya 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanıyor. Kararda, “Şüpheliye ait sosyal paylaşım sitesi üzerinden cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesinden sonraki dönemde hakaret içerikli çok sayıda paylaşım olduğu, keza başbakanlığı dönemine ait benzer şekilde hakaret içerikli çok sayıda paylaşımların yer aldığı, paylaşımların zamanı ve sayısı dikkate alındığında şüpheli tarafından yapılmadığına dair savunmanın hayatın olağan akışına aykırı olduğu” deniliyor. Üzerinde çıkan 110 milyon TL’lik mal varlığına ise mahkemece tedbir konuluyor.

DİŞLİ’NİN FETÖ’CÜ ORTAĞI

Tutuklama kararının ikinci nedeni ise FETÖ’ye finansal destek sağlamakla ilgili.

1 Temmuz günü Sakarya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hâkim İsmail ÜnlüDurmuş Ali Koçer’e, Ocak 2016’da Amerika’daki hesabına eşi tarafından yapılan 507 bin 710 dolarlık havaleyi soruyor.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;