SİYASET

Abdulkadir Selvi : Anketler başladı, kararsızlar ne durumda?

Tarih
15 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

GÜNE CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile konuşarak başladım. Sesinde umutlu bir hava vardı.

Meral Akşener’le aralarında geçen diyaloğa ilişkin olarak aramıştı. “Böyle bir görüşme olmadı” dedi. İnce’ye, Manisa’da, ”İkinci tura kalırsa Meral Akşener’in yardımcısı olurum” dediğini hatırlattım. Sözünün arkasında durdu. ”İkinci tura kalırsa Temel Bey’in de yardımcısı olurum” dedi. Diğer adaylara, ”Ben ikinci tura kalırsam onların da benim yardımcım olmalarını isterim” çağrısını yaptı. Bu görüşmeden sonra kaynaklarımı kontrol ettim, bir sorun yoktu ama ben İnce’nin beyanını esas alıyorum.

Dün bir yanda gözümüz Kudüs’teki gelişmelerde, diğer yandan Ankara’daki seçim çalışmalarındaydı.

İsrail’in başkentinin Kudüs’e taşınması nedeniyle İslam dünyası derinden sarsıldı. Gazze’deki gösterilerde ise tam bir katliam yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs kararı nedeniyle ABD’nin tarafsızlığını yitirdiğini belirtmişti. İsrail’in, Gazze’de yaptığı katliamla birlikte Trump’ın eline kan bulaştı. Dökülen kanda Netanyahu kadar Trump’ın da sorumluluğu var.

Kudüs’te yaşananlara değinip hızla Ankara’daki seçim çalışmalarına dönme durumunda kaldım. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,14 Mayıs 1950 seçimlerinin yıldönümünde seçim beyannamesini açıkladı. ”Milletimizin yeni bir yönetime ihtiyacı var” dedi. Akşener, seçim vaatlerinde bulunmanın ötesinde Türkiye için yeni bir şeyler söylese daha etkili olurdu.

AK PARTİ’DE ÜST KURUL

AK Parti’de ise milletvekili listeleri üzerindeki çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki üst kurulda Başbakan Binali Yıldırım, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, Genel Sekreter Fatih Şahin, AR-GE Başkanı Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Genel Başkanı katılacak. Üst kurula sunulacak olan liste büyük ölçüde tamamlandı.

Bu arada cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasıyla birlikte kamuoyu araştırma kuruluşları sahaya çıktı. 24 Haziran seçimlerine dönük ilk ipuçları bu hafta sonu alınacak. Milletvekili listelerinin açıklanması ve seçim kampanyasının başlamasından sonra ikinci bir tur araştırma daha yapılacak. Erdoğan’ın ilk turda seçilip seçilmeyeceği ve iktidarın Meclis’teki oranı haziranın ilk haftası ortaya çıkmış olacak. O nedenle şimdiye kadar yapılan araştırmaları bir kenara bırakın derim.

KAMUOYU ARAŞTIRMALARI BAŞLADI

Bu kez kamuoyu araştırmaları da farklı olacak. Cumhurbaşkanı adayları ile seçim ittifakları ve partilerin oy oranı sorulacak. Peki nasıl olacak? O nedenle iki önemli kamuoyu araştırma şirketinin yöneticisiyle konuştum. Erdoğan’ın ilk turda seçileceği konusunda görüş birliği içindelerdi. Burada tabii oran çok önemli olacak. Bu seçimde ittifaklar yaşandığı için anketörlerin eline ilk kez seçim pusulası verilmiş. Bazen bizim muhalefet şaşkınlık yapıp, AK Parti şimdiden seçim pusulası bastırmış diye düşünebilir. Aman ha karıştırmayın o gördükleriniz anketörler.

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Lmn

    17 Mayıs 2018 12:31
    0 0
    Akşener yeni bir cem uzan vakası dır aksini söyleyene kargalar güler
  • hursit dilaver

    15 Mayıs 2018 17:41
    0 0
    CHPlileri uyarın bari. bu pusulaları sahte oy pusulası basmışlar diye dünyaya reklam ederler.bilmezler çünkü.bu günlerde elinde hıyar olana cımbızla koşan dingil takımı pek revaçta.batılı medya da hevesli böyle haberlere. hatta bir tanesi VARTOLU KİME OY VERECEK DİYE ARAŞTIRMA BİLE YAPMIŞ.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;