SİYASET

Abdulkadir Selvi : AK Parti'deki gelişmeler nereye gider

Tarih
04 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

29 Nisan tarihli MKYK toplantısından sonra dünkü AK Parti grubu önemliydi.
Başbakan Davutoğlu açısından ise özel bir gündü.

Davutoğlu, MKYK’da yaşananlardan sonra mesajını dünkü grup toplantısında verdi.

Kimine göre manifesto gibi bir konuşmaydı. Kimine göre bir veda konuşması, kimine göre ise kılıçların çekilmesiydi.

Başbakan, bir gün önce konuşmasında nelerin yer alacağı konusunda talimatlarını vermişti. Hazırlanan metni gece gözden geçirdi. Düzeltmeler ve eklemeler yaptı. Sonra sabah metni tekrar gözden geçirip, düzeltmeleri bizzat kendisi yaptı. Son şeklini gördükten sonra grup toplantısına gelip, ünlü konuşmasını yaptı. Aslında grup konuşmaları için her hafta bu prosedür yaşanıyor. Bu haftaya özel olanı ise, Başbakan konuşmasının neredeyse tamamını bir konuya ayırdı. Ve AK Parti genel başkanı seçildiği günden bu yana en kısa konuşmasını yaptı. Kürsüde yarım saat kaldı.

Başbakan’ın mesajlarına geçeceğim. Ama önce AK parti grubuna ilişkin gözlemleri paylaşmak istiyorum.

Başbakan’ın Meclis’e geliş saati yaklaştıkça karşılama heyetinde kimlerin yer alacağı konusu önem kazandı. Davutoğlu biraz gecikmeli olarak geldi. Yine kalabalık bir heyet tarafından karşılandı.

Başbakan’ı karşılayanlar arasında Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek ve Lütfü Elvan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ı gördüm. Başbakan bizim bulunduğumuz bölümden geçerken, “Tam kadro burada mısınız?” diye seslendi.

AK Parti grubunda hava neydi?

Basın locasında kameramanlar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın görüntülerini çekmeye çalışıyorlardı. Ama bulamadılar.

Milletvekilleri ise MKYK’da yaşananların etkisi altındaydı. Bu işin nereye gideceğini kestirmeye çalışıyorlardı.

Başbakan kürsüye çıkarken alkışlandı. Konuşması sırasında alkışlar eksik olmadı. Konuşmasını bitirince grup ayakta alkışladı. Bu tabloyu görmek Davutoğlu’na iyi gelmiş olmalı.

Yazının devamı için tıklayın >>

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • mpolat

    04 Mayıs 2016 20:37
    0 0
    kışkırtıcı bi yazı kaleme almışsın yine a.selvi,sol cenahın yapmaya çalışıpta yapamadığını içeriden biri olarak sen yapmaya çalışıyosun,gerçeklerin er yada geç ortaya çıkma gibi bi huyu vardır,seninkide er yada geç ortaya çıkacaktır...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;