GÜNCEL

Abdulkadir Selvi : Afrin’den kaçmadan önce Kandil’e geçtikleri son mesaj

Tarih
19 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü’nü kutlarken, Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığı haberi geldi. Çanakkale Zaferi, Afrin’den gelen sevindirici haberle taçlandı.

Fırat Kalkanı operasyonunun ardından Afrin Harekâtı’nın da başarıyla tamamlanmasıyla birlikte artık Suriye denkleminde başka bir Türkiye var. Sahada ne kadar güçlü olursanız, masada da o kadar etkili oluyorsunuz.

Türkiye’nin Suriye politikasındaki dönüm noktası 20 Ağustos 2016 tarihi. O gün Gaziantep’te kına gecesinde patlayan canlı bomba ile 56 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 20 Ağustos bir milat oldu. Soft Power’le sonuç alamayacağını gören Türkiye o gece Soft Power’den, Hard Power’e geçti. Eğer o karar alınmayıp Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları başlatılmasa biz bugün Türkiye’deki terör eylemlerini ve ülkenin bekasını konuşuyor olacaktık.

Afrin operasyonu başladığında Türkiye’nin iki kaygısı ön plana çıkıyordu. Sakın 6 yıldır Afrin’in yönetimi elinde bulunduran ve şehri hendekler, tüneller, beton koruganlarla gerilla savaşına hazırlayan PKK’nın şehir merkezinde vereceği meskun mahal savaşı aklınıza gelmesin. Afrin operasyonun kararı alındığı gün, Mehmetçiğin PKK’yı yeneceğinden şüphe yoktu.

MGK’DAKİ SİVİL HASSASİYETİ

MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında iki nokta üzerinde duruldu.

Yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;