SİYASET

Abdulkadir Selvi : ABD’liler hangi önerilerle geliyor

Tarih
13 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Abdulkadir Selvi
 ABD, Afrin temaslarını hızlandırdı. ABD, bir yandan Menbiç’teki PKK’lıların Afrin’e geçişini hızlandırırken, diğer yandan da Savunma Bakanı Mattis ve Dışişleri Bakanı Tillerson, Türk mevkidaşlarıyla bir araya gelecekler.

Haftasonu ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster’la görüştü. Tillerson ve Mattis görüşmesi öncesinde Ankara’da bir beklenti yok. Zaten Ankara bir süredir, ‘ABD ne der?’ diye sormadan karar alıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşme öncesinde, ”Ya bu ilişkileri düzelteceğiz ya da bu ilişkiler tamamen bozulacak” uyarısında bulundu. Başbakan Binali Yıldırım“Biz kirli pazarlık içinde olmayız” diye konuştu.

Peki ABD ne öneriyor, Tillerson ve Mattis’in çantasında ne var? ABD’nin Afrin planından söz ediliyor. ABD’nin, ”Fırat’ın batısında bir güvenli bölge kurun. Ancak Afrin şehir merkezine girmeyin. Biz Afrin’den YPG’yi tahliye edelim. Menbiç’te olduğu gibi Afrin’de de yerel unsurlardan bir kent konseyi kuralım” önerisini Ankara, ABD’nin YPG’yi koruma ve Afrin operasyonunu engelleme çabası olarak görüyor. ABD’nin ciddiye alınabilmesi için Afrin ve Menbiç konusunda ikna edici tekliflerle gelmesi gerekiyor.

ABD İLE GÜVEN KRİZİ

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;