Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından düzenlenen resepsiyonda, eşinin Kur'an okunurken başını örttüğü görüntülerle ilgili konuştu. Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan'a konuşan Akar, "Sırtında şal vardı. Biraz serindi. Üstüne aldı. Kuran okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır" dedi.
"DUR YAVAŞ BU KADAR DA İLERİ GİTME!"
Serpil Çevikcan'ın paylaştığı yazıdaki ilgili kısım şu şekilde;
- 30 Ağustos resepsiyonunda başını örtmesi ile ilgili yapılan yorumlar hanımefendiyi etkiledi mi, nasıl değerlendirdiniz?
"Yorumları o da takmadı, ben de takmadım. Sırtında şal vardı. Biraz serindi. Hemen üstüne aldı. Kuran'ı Kerim okunurken de şalını başına götürdü. Bu bir refleks. İnanç konusu Allah ile kul arasındadır. Ama olayı nerelere getirdiler. Ta laikliğe kadar, hatta Atatürk'e kadar. Dur, yavaş, bu kadar da ileri gitme. Ne alakası var!"
Hiç yorum yapılmamış
700 kez izlendi
770 kez izlendi
555 kez izlendi
2078 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.