GÜNCEL

Süleyman Özışık : Eyvah laikler cenabet gezecek!

Tarih
24 Ağustos 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Süleyman Özışık
Size daha önce anlattım mı bilmiyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa bundan 8 ya da 10 yıl önceydi. Televizyonlardaki tartışma programlarına daha yeni yeni çıktığım dönemlerdi yani.

CNN Türk’ten bir programa katılmam için davet geldi.

Hay hay dedim kapattım.

Akşamına televizyona gittim, baktım ki programın sunucu Şirin Payzın…

Allah sizi inandırsın. Kadın gülümseyerek ”Hoş geldiniz Süleyman Bey. Katılmanız bize mutluluk verdi” falan diyor ama…

Suratına, mimiklerine, gülümseme şekline falan bakıyorum. Hiç de hoşlanmış, mutlu olmuş gibi durmuyor. Böyle buram buram “Ay bunun ne işi var burada” der gibi kokuyor her bir hareketi…

 Efendime söyleyeyim…

Konuklardan biri Sinan Oğan, diğeri Fetö’cü olduğu anlaşılınca yurt dışına kaçan CHP milletvekili Aykan Erdemir, bir diğeri de bildiğin Ufo muamelesi gören ben…

Belli ki gümbür gümbür konuşacak konukların önünde ezilmesi için davet edilmiş bir konuğum…

Yahu program başladı…

Sinan Oğan’a söz veriyor, yarım saat konuş Allah konuş. Sonra Aykan Erdemir’e söz veriyor, ha babam, de babam anlattıkça anlatıyor.

Şirin Payzın hiç müdahale etmiyor.

Yani nasıl söyleyeyim. AK Parti karşıtı konuklar böyle yayıla yayıla, geviş getire getire konuşuyor da konuşuyor. Dersin ki merrada oturmuşlar köy ağasının aleyhine konuşuyorlar.

O derece…

Uzatmayayım.

Şirin Payzın uzun konuşmalardan sonra nihayet dönüp bana baktı, “Süleyman Bey siz bu söylenenleri bir cümle ile özetleyebilir misiniz?” dedi.
Selçuk Bayraktar'dan bir dava da Şirin Payzın ve Halk TV'ye
Allah’ım, Yarabbim!

Daha iki üç cümle kurmadan pıt, “reklama gidiyoruz” dedi.

Çıktık reklamlardan, söz hakkı bana değil, yeniden Aykan Aydemir isimli Fetö’cü vekile verildi. Bizim Fetö’cü CHP’li vekil bir saydırıyor, bir yardırıyor ki sormayın.


O zamanlar Başbakan olan Erdoğan için “kaçacak” diyor. Yetmiyor, “Yüce Divan’da yargılanacak” diyor.

Bir zamanlar Fetöcü iblisler ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu cümleleri çok sık kullanıyordu ya hani. Bizimki de Şirin’in verdiği ince pasları aldıkça böyle sahibine göre kişneyip duruyor.

Ben de habire içimden “ya sabır” çekiyorum.

Sonra ne oldu biliyor musunuz?

Şirin Payzın yine bir saat sonra bana dönüp “Sürem çok kısıtlı siz de birkaç cümle ile özetler misiniz” dedi.

Demesiyle benim şalter orada attı.

“Arkadaşlar yarımşar saat konuşurken ben hep bir cümle ile özetliyorum. Yani onların yarım saatlik konuşmasının bir anlamı olmadığını, aslında benim bir cümle ile bu konuşmaları anlatılabilecek kadar akıllı olduğumu ima etmiyorsunuz herhalde” meailinde bir cümle kurdum.

Yani özetle…

“Bu adamlar şu kadar basit bir meseleyi yarım saatte anlatacak kadar geri zekalı. Siz bir cümle ile özetleyin bu işi bitirin diyorsunuz galiba” demiş oldum aslında.

Şirin Payzın’ın o anki halini anlatamam!

Aş, ış, fış, öhö, kem, küm diye kıvranırken kurtarıcısı olan Fetö’cü Aykan Aydemir baktı ki olmuyor devreye girdi hemencecik. “Erdoğan hakkında ne derseniz deyin, yargılanacak” diyerek lafa dalınca benim nevrim döndü.

“Seni görünce Meclis’e saygısı azalır insanın. Sen milletvekili olmasan burada bu iş konuşmadan çıkar başka bir noktaya gider” diye horozlanınca o da sustu…

Neyse…

Apar topar yine reklama gidildi ve program benim iki dakika konuşmama müsaade edilmeden bitti.

Sonraki dönemlerde ne Şirin Payzın’ı gördüm ne de CNN Türk’ü…

Kanal Aydın Doğan’ın olunca haliyle çağırmadılar bir daha…

Şimdi bu hatıramı size anlattım ama aslında yazımın konusu bu değil. Sadece birazdan bahsini edeceğim konuya dalış yapan Şirin Payzın’ın nasıl bir gazeteci (!) olduğunu bilmeniz için bir tüyo gibi kabul edin…

Malumunuz; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni mezun olan jandarma subaylara hitaben yaptığı konuşmada, “Göreve çıkarken abdest alarak çıkın” diye bir nasihatte bulundu.

Yahu dersin ki jandarmaya nasihatte bulunmamış da laik-kemalist kesimin yedi ceddine küfretmiş.

Nasıl bağırıyorlar, nasıl çıldırıyorlar anlatamam.

En çok çıldıran da bizim Şirin Payzın…

Burası laik bir ülke unuttu galiba” diyerek suratındaki her bir çizgiye yansıyan kinini nefretini kusmuş da kusmuş.

Bin yıllık tarihinde ve dahi Atatürk döneminde bile düşmanın üzerine her daim “Allah Allah” nidasıyla ok gibi fırlayan bir ordunun mensuplarına bu tavsiyenin verilmesi, kendine gazeteci diyen bir kadına niye batar bir türlü anlam veremedim dünden beri.

Hayır ne yapsınlar istiyor, ben onu anlamaya çalışıyorum.

Laikliği ciddi anlamda bir İslam düşmanlığı olarak mı görüyor? Laik olanlardan bir tanesi bile abdest nedir bilmez mi? Yoksa laiklik cenabet gezmek midir?

Nedir?

Nasıl bir asker tipi istiyor Şirin Payzın ve onun gibi düşünenler. Destekledikleri malum kesimden oluşan ve gökkuşağı kıyafetiyle düşmana doğru kırıta kırıta şevkle koşan bir asker tipi mi istiyor?

Yahu vallahi bunların haleti ruhiyesi beni çok korkutuyor birader!

Süleyman Özışık yazılarına ara verdi! “Aklanıncaya kadar yazmayacağım” - YaşamAK Parti neyi savunuyorsa ona karşı duralım diye diye bayrak düşmanı, ülke düşmanı, asker düşmanı, polis düşmanı oldular. Yetmedi, en sonunda bir buçuk milyar Müslümanın mensubu olduğu İslam’a da düşman oldular iyi mi? İslamofobi’yi orada burada aramaya gerek yok kardeş.

Bunlardan ala fobik mi var?

Öyle fobikler öyle fobikler ki AK Partili bir bakan “abdest” dedi diye topluca cenabet gezme eylemleri yapacak kıvamdalar

Bu nasıl bir nefrettir ya!

E, bunun bir adım sonrası, yetki verildiğinde yasaklar, cezalar, eziyetler ve en sonunda İstiklal Mahkemeleri kurmaktır.

Bu kadın CHP’yi ölümüne destekleyen bir kanalda yayın yapıyor, bunu dikkatinize sunarım. Ve bu kadın bunları söyleyince insan, CHP’nin iktidarda olmasa bile iktidarları asker üzerinden indirdiği dönemleri hatırlayın. Kışlalarda Allah demenin yasak Tanrı demenin revaçta olduğu, namaz kılmanın yasak oldu, kışlalardaki mescitlerin kapatıldığı, başörtülü annelerin kışlaya alınmadığı ve irtica ile mücadele adı altında türlü zulümlerin yapıldığı dönemleri hatırlıyor haliyle…

Acaba böyle bir dönemin hazırlığını ve sözcülüğünü mü yapıyor Şirin Payzın.

Birileri bize bir iyilik yapsın da Şirin Payzın’a sorsun bu soruları. En azından bize gerçek niyetinin ne olduğunu anlatma fırsatı bulmuş olur.

Ama kapasitesi ve aklı var ise bir cümlede özetlesin, özellikle hatırlatın!


suleymanoz.com

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;