POLEMİK

Sinan Burhan : Jandarma kaçar mı?

Tarih
01 Ağustos 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Sinan Burhan

Sosyal medyaya bir görüntü düştü. Bir asker kaçıyor bir beyaz ceketli adam peşinden koşuyor. 

Ne oluyor diye merakla baktım. 

Meğer Akbelen’de hükümeti protesto etmek için giden CHP Milletvekili Mahmut Tanal orada not tutan, izinsiz eylemi engellemeye çalışan bir jandarmayı kovalamış. 

Bu durum beni çok üzdü ve şaşırttı. Jandarma işini yapıyor. Kanunlar çerçevesinde korsan eyleme dur diyor. 

Bir dönem gezi olayları da ağaçları korumak, çevreyi korumak bahanesiyle ortaya çıkmıştı. 

Daha sonra bu olaylar öyle büyüdü ki sözde çevreciler Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evini basmaya, Dolmabahçe Sarayını yağmalamaya çalıştılar. Neyse ki milletimizin feraseti bu yağmacılara müsaade etmedi. 

Güya çevreyi korumak için eylem yapanlar, başbakanı linç etmek için ev basmaya kalktılar. Sol örgütler, PKK, Dev Sol, TİKKO afişleriyle meydanları doldurdular. Meşru hükümeti yıkıp devrim yapmaya kalktılar. 


Neyse konumuza dönelim. CHP Milletvekili Mahmut Tanal jandarma personelini bizi fişliyorsunuz. Kanun dışı iş yapıyorsunuz diyerek bağırıyor ve çağırıyor. Yav kardeşim jandarma alttan alıyor. Sesi çıkmıyor. 

Mahmut Tanal üstüne gittikçe gidiyor. En sonunda jandarma çareyi kaçmakta buluyor. Ben burada Mahmut Tanal’ın yaptığı şova bakmam. 

 Adam kendine göre tepki koyuyor. Peki, jandarma neden kendini savunamıyor. Bir de kaçıyor. Ayıp be. Bu arkadaş neden bu şekilde korkakça bir tavır geliştiriyor. TSK bizim gururumuz. Biz buraya peygamber ocağı demişiz. 

Asker kaçar mı? Türk askeri kaçar mı? 

Utanç verici bir durum. Ne yani gezi olayları benzeri bir olay olsa jandarma gene kaçacak mı? Biz orduyu seven bir milletiz. Bu görüntü beni âdeta yıktı. 

Kardeşim haklısın ya da değilsin Türk askeri kaçar mı? Sizde hiç tarih vatan şuuru yok mu? 

Tek başına da kalsa Türk askeri kaçmaz. 

Jandarma'dan Akbelen açıklaması: "Mahmut Tanal'ın davranışları karşısında görev yerinden uzaklaşan 2 personel açığa alındı" - MedyascopeÖte yandan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, görevini yapan jandarma personelini “eşkıya” diyerek kovalayan CHP’li Mahmut Tanal’a tepki gösterildi. 

Açıklamada, “Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir “KANUN ORDUSUDUR” ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. 

Görevini yapan Jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu tepki yerindedir. Ancak hiçbir açıklama bu kaçış görüntüsünü telafi edemez. 

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada görev yerini terk eden şahsın açığa alındığı duyuruldu. Çok doğru bir karar. 

Bir Türk askeri bu kadar korkak olur mu? Bu kadar acemi olur mu? Kaçma görüntüsünü görünce beynimden vurulmuşa döndüm. 

Anadolu Yayıncılar Derneği Diyarbakır'a GidecekNe ara Türk askeri bu hale geldi. Bu adam Çanakkale’de olsa cepheyi mi terk edecek. Adını bile anmak istemiyorum. 

Tarihe bu görüntü kara bir leke olarak geçti. 

Öte yandan, Mahmut Tanal’ı da kınıyorum. 

Bir Türk askerine kullandığı dil ayıplıdır. 

Yine jandarmayı kovalaması kendisi açısından kahramanlık olabilir. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Ali

    02 Ağustos 2023 00:11
    0 0
    Böyle saçmalık görmedim, asker dediğin de kaçarsa bu şerefsizler yarın bir gün CB kovalamaya kalkar. Asker görevden uzaklaştırılsın, jandarmanın imajını yerle bir etmiş oldu. Güneydoğuda görev almış eski askerleri getirin birde bu chpkklı itlerin karşısına. Sıkıyorsa onlara efelensin şerefsiz ermeni tohumları
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;