GÜNCEL

Nedim Şener : ‘Sessizliiik...’

Tarih
10 Şubat 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

YIKILAN binanın başındaki arama kurtarma ekibi önce “Sesimi duyan var mı?” diye seslenir.

Enkazın içinden aldığı cevaptan sonra, bir yaşamı kurtarma umuduyla “Sessizlik” diye bağırır. “Derin sessizlik” çağrısı karşısında herkes susar, nefesler tutulur ve enkazın altında kalan kişiden gelecek en küçük sese kulak verilir.

Ondan sonra ise tonlarca beton, arama kurtarma ekiplerinin adeta tırnaklarıyla söküle söküle enkazın altındaki o cana ulaşılır.

Yüzlerce hayat hep böyle kurtuldu.

YÜZYILIN FELAKETİ

6 Şubat günü saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde ve saat 13.24’te ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde iki deprem Türkiye’yi yüzyılın felaketiyle karşı karşıya bıraktı.

Depremler Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya’da 15 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine ve 65 bine yakın insanımızın yaralanmasına, milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden oldu.

Öyle büyük bir felaket ki sorumlusu ne tek bir kişi ne tek bir kurum. Öyle büyük bir felaket ki ancak dayanışmayla yaraları sarabiliriz.

BÖYLE BİR ACININ TARİFİ YOK

İnsanlığın vicdanı olan milletimiz bu acıyı içinde hissediyor. Yüz binler enkazların başında arama kurtarma için çalışıyor. Elbette herkes deprem bölgesine ulaşamıyor, uzakta da olsa arama kurtarma ekibi gibi çalışanlar var.

Yaşadığımız felaket karşısında Türkiye’nin çok büyük kısmı elinden maddi manevi ne geliyorsa yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

ÖYLE BİR KESİM VAR Kİ

Bir kesim de var ki “Krizi nasıl daha da derinleştirebilirim” derdine düşmüş. Sosyal medyayı insanların derdine derman olmak için kullananların tersine, provokatif paylaşım için kullanıyor. Bunlardan 300’e yakın hesap tespit edildi. 30’dan fazla kişi gözaltına alındı, 9’u da tutuklandı.

Ne yazık ki hepsi bu değil; bazı siyasetçi, gazeteci, terör örgütü mensupları da kendilerinden beklendiği gibi algı operasyonu peşine düştü. Tıpkı daha önce yaşanan terör saldırılarında, yangınlarda ve deprem, sel gibi doğal afetlerde olduğu gibi yine aynı isimler ortaya saçıldı.

Kimi doğrudan kimi de sinsi amacını insanların acılarının arkasına saklayarak yaptı bunu.

DÜŞMANDAN BETERLERİ VAR

Türkiye’ye düşmanlıkta fırsatı kaçırmayan ülkeler bile deprem yaralarını sarmak için uğraşırken, içimizdeki bu kötü ruhlu, kötü kalpli güruh boş durmadı, belli ki durmayacak.

Keşke tıpkı arama kurtarma ekiplerinin enkaz başında yaptıkları gibi “Sessizliik” diye bağırsak, onlar da depremden zarar görenlerin sesine kulak verse. Ama onlar dün de vermediler bugün de. Yarın da vermeyecekler.

O zaman biz bataklık içinde debelenenleri bırakıp “derin sessizlikle” ihtiyacı olanların sesine kulak verelim...

UNUTMAYACAĞIZ CHARLIE HEBDO

YÜZYILIN felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ortaya çıkan acıyı, yıkımı unutmak mümkün değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;