SİYASET

Nedim Şener : Özgür Özel’in bölücülerle yürüdüğü kırmızı halı döşenmiş tehlikeli yolu

Tarih
16 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Bölücü terör örgütü PKK, 22 ve 23 Aralık günlerinde Pençe-Kilit operasyon bölgesine saldırdıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin daha da tahkim ettiği Pençe-Kilit operasyon bölgesine 20 gün aradan sonra neden saldırdı?

Türk Ordusu’nun terörle mücadeledeki kararlılığını bu tür saldırılarla kıramayacağını, saldırıya katılan teröristlerin öldürüleceğini bildiği halde neden aynı bölgede saldırıya girişti?

Alçakça saldırıları için zaman, mekân ve yöntem ayrımı yapmayan PKK terör örgütünün Pençe-Kilit bölgesine saldırısı sadece hava şartları ve coğrafi koşullarla izah edilebilir mi?

AMAÇ OPERASYONLARI TARTIŞMAYA AÇMAK

Yerel seçimlere doğru ittifak pazarlıkları... CHP kırmızı halıyla karşıladı!ABD başta emperyalist ülkelerin taşeronu olan PKK terör örgütü, yıllardır Kandil başta olmak üzere üs olarak kullandığı Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarının ciddi tehlike altında olduğunu görüyor. Türkiye’nin Pençe-Kilit bölgesinde sağlayacağı etkinliğin PKK’nın yurtdışı varlığının da sonu anlamına geleceğini biliyor. O yüzden saldırılarını bu bölgede yoğunlaştırıyor. 20 gün arayla aynı operasyon bölgesine saldırı düzenlemesinin başka bir asıl önemli sebebi ise Pençe-Kilit bölgesinde yaptığı saldırının Türk siyasetindeki bölünme yaratması, Türkiye’de tartışma yaratması olduğu açık.

Nitekim, “Türk askerinin o bölgede ne işi var?” sorusuyla başlayan ve Türkiye’nin PKK terör örgütüne karşı sınır ötesi operasyonlarını tartışmaya açmaya çalışanlar hemen ortaya çıktı.

PKK/HEDEP-DEM bunu yıllardır yapıyor ama buna ilk kez Özgür Özel CHP’si de katkı sağlamaya başladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇTIĞI YOL

Kılıçdaroğlu: Aklınızı başınıza devşirin – Gözlem GazetesiKemal Kılıçdaroğlu da son yıllarda PKK ile sınır ötesi mücadeleye karşı olduğunu tezkerelere ‘hayır’ oyu vererek gösterdi. Ama o bunu “Türkiye’de yabancı askerin ne işi var?” sorusuyla kamufle ederdi. Yerine gelen Özgür Özel ise buna gerek duymadan aynı yolda daha tehlikeli ilerliyor. Tezkereye ‘hayır’ deme yanında Pençe-Kilit operasyonlarının üzerinden sözüm ona sorular sorarak Türkiye’nin sınır ötesi terörle mücadelesini tartışmaya açmaya çalışıyor.

Bunu en açık biçimde, 12 askerimizin şehit olduğu PKK’nın 22 ve 23 Aralık günlerinde Pençe Kilit operasyon bölgesine yönelik saldırısı sırasında gösterdi. 12 Ocak saldırısında da aynı şeyi yaptı.

TBMM’DE BİR İLK

Türkiye’de farklı söylem ve tutum içinde olsalar da adı ne olursa olsun PKK’nın siyasi kolu hariç tüm siyasi partiler terör örgütünün saldırıları karşısında bir araya gelir, TBMM’de imzaladıkları bildiri ile terörü kınayıp birlik ve beraberlik mesajı verirlerdi. Ama Özgür Özel, CHP’nin TBMM’deki grubuna 22-23 Aralık saldırıları sonrası İYİ Parti’nin hazırladığı terörü kınayan ortak bildiriye imza attırmadı. 9 askerimizin şehit olduğu PKK’nın 12 Ocak saldırısı sonrası da benzer tutumu sürdürürken, yine sözüm ona sorularla TSK’nın Pençe-Kilit operasyonlarını tartışmaya açmaya çalıştı.

Bunlar kimseyi şaşırtmasın...

HER ŞEY İMAMOĞLU İÇİN

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum için ilk yorum: Şansımı öncesi ya da sonrası diye kategorize etmemÖzgür Özel bu yola Kılıçdaroğlu döneminde girdi. Kendi genel başkanlığında ise devam ettiriyor. Her şey İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesinin tek yolu olarak gördükleri PKK’nın siyasi kolu HEDEP-DEM ile yerel seçimlerde işbirliği yapmak için. Özgür Özel’in;

1-14 Mayıs seçimleri öncesi PKK terör örgütünün televizyonuna bağlantı yapması,

2-4 Kasım Kurultay’ında PKK/HDP’li Demirtaş’a selam yollaması,

3-Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör örgütü ile mücadele için gerekli tezkereye ‘hayır’ demesi,

4-PKK/HDP-HEDEP-DEM’li Pervin Buldan ile PKK terör örgütü ağzıyla Türk askerini suçlayan bir operacıyı izlemeye gitmesi ve elini öpmesi,

5-13 Aralık 2023 günü Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde yapılan saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’in cenazesine katılıp, öğleden sonra PKK’nın siyasi kolu DEM’lilerle yerel seçimlerde işbirliği görüşmesi yapması,

6-22 ve 23 Aralık 2023 günü Pençe Kilit operasyon bölgesinde 12 askerimizin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırı sonrası, İYİ Parti’nin girişimiyle TBMM’de hazırlanan PKK terör örgütünü kınayan bildiriye imza atmaması,

7-11 Ocak günü PKK/HEDEP-DEM’lileri CHP Genel Merkezi’nde kırmızı halılarla karşılaması,

8-PKK’nın 12 Ocak saldırısı sonrası ortaya attığı sorular,

Sadece ve sadece yerel seçimlerde PKK/HEDEP-DEM ile işbirliği yapmak ve mümkünse bunu 2028 yılındaki seçimlere de taşımak için.

PKK KANALINDA ÖZEL’E ÖVGÜ 

Utku Reyhan on X: "CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, neden yurtdışında yayın yapan PKK kanalı "Medya Haber"e çıktığını bu millete anlatmak zorunda. Çıkıp PKK'yı, HDP'yi mi eleştiriyor? Hayır. PKK kanalında devleti eleştiriyor.Nitekim PKK’nın yayın organı Medya Haber’de yere göğe konulamayan Özgür Özel övgüsünü izleyince amacına ulaştığı anlaşılıyor.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;