GÜNCEL

Melih Altınok : Atatürk demek...

Tarih
21 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Türkiye, ilk astronotunu geçtiğimiz gün uzaya gönderdi.
Astronot Alper Gezeravcı, Space X'in uzay aracındaki İspanyol, İtalyan ve İsveçli meslektaşıyla birlikte 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deney üzerinde çalışacak. Mikro yerçekimi, uzay ortamında insan sağlığı, Tuz Gölü bitkisinin uzay ortamında araştırılması, katı-akışkan karışımların yerçekimsiz ortamda araştırılması gibi alanlarda bilimsel projeler üzerinde deneyler yapacak.
Kimileri nedense çok huzursuz. Günlerdir söylenip duruyorlar.
Ne gereği varmış...

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk mesajı: İstikbal göklerdedir « Türkiye'nin Sesi Gazetesi Resmi İnternet SitesiUzay bizim neyimizeymiş; daha yerdeki sorunlarımızı çözememişiz...
Hem çok pahalıymış...
Ayranımız yokmuş içmeye...
Daha neler neler.
Yanlış anlaşılmasın, "Mars'ta su var mı? Et var mı, but var mı? Manyak manyak işler..." tespiti tekerleme olan Cübbeli Ahmet Hoca'dan bahsetmiyorum.
Astronotumuz, merakla beklenen uzaydaki ilk konuşmasına Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözüyle başlayınca "İyi bari" diyen seküler tarikatın üyeleri bunlar.
Gezeravcı'nın aile fotoğraflarını yeterince laik bulmamışlardı ama şimdi kendisine ısınmışa benziyorlar.
Hatta aralarında, CHP'li eski büyükelçi Faruk Loğoğlu gibi "Sırayla selamlamada uzaydaki vatandaşımız 'Atatürk' dedi. Başka isim anmadı! Bakalım döndüğünde neler bekliyor bu kardeşimizi?!!" diye kaygılanan bile var.
Duyan da memlekette "Atatürk demeyen var" sanır.
Memlekette FETÖ'sü bile darbeye kalkışırken Atatürk'ün sözlerini kullanmıyor mu?
Ne kadar kolay kandırıldığınızın farkında değil misiniz?

***

CEMİYET HAYATI
Yaşlı kadının boğazını sıkıp küfür eden CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş ifade verdikten sonra serbest bırakıldı | Gündem HaberleriRüşvet operasyonuyla gündemde olan Büyükçekmece Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş, dün kameralar önünde yaşlı bir kadını boğazından sıkıp tartaklıyordu.
Normaldir. Genel başkanları, geçtiğimiz günlerde babası yaşında adamı yolda yumruklayan bir kullanışlı aptalı parti olarak sahiplenmişti.
Şimdi de vatandaşı küfürler eşliğinde darp eden belediye başkan yardımcılarını ve bir adama 3-5 kişi saldırmaya utanmayan tasmalıları kahraman ilan ederlerse şaşırmayız.
Zira "günden güne üstüne ekleyerek" akıbetlerine yürüyorlar, bu seçimleri de kaybetmeyi kafalarına koydukları anlaşılıyor.
Peki ya olayı görüntüleyen A Haber muhabiri Ahmet Vural'ın başkan yardımcısının adamları tarafından yerlerde tekmelenmesi karşısında "Cemiyetimizin" suskunluğunu neyle izah edebiliriz?
Gazeteciler Cemiyeti'nde, Basın Konseyi'nde, Çağdaş Gazeteciler Derneği'nde, Gazeteciler Sendikası'nda bir tane aklı başında gazeteci yok mu?
Biliyorum içlerinde "Oh olsun" diyenler çoğunlukta. Ama bari usulen kınayın.
Her gün CHP'li gazetecilere bağımsızlık, tarafsızlık ödülleri dağıtıyorsunuz ya..

***

OLMUYOR ÖZGÜR BEY
Özgür Özel görevi resmen değil ama fillen bıraktı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV HaberÖzgür Özel geçtiğimiz gün partisinin kürsüsünden, 299 Spartalıyı savaş öncesi yüreklendiren Kral Leonidas edasıyla "Gidin ve kazanın. Size güveniyorum" diye avazı çıktığı kadar bağırıyordu.

Ardından kendisini alkışlaması ise titreyen tiz sesiyle attığı tirattan daha felaketti.
"Madem büyük oynamaya heveslisiniz, biraz çalışın bari" diyeceğim ama liderlik, karizma, çalışarak kazanılacak vasıflar değil ki.
Baksanıza, Kemal Bey bile 13 yıllık deneyiminin ardından "Bur'dayım be bur'dayım" performansıyla herkesi kendine güldürerek jübilesini yaptı.

***

GİDERAYAK ÇAKMAK
Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen dönemi sona erdi - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV HaberAltıncı kez talip olduğu belediye başkan adaylığı için genel merkezi ikna edemeyen Yılmaz Büyükerşen'in bir anda "CHP zihniyetinden" yakınan konuşmalar yapması trajikomik.
Meğer başkan gençliğinden beri, "geçimsizlik, anlaşmazlık, kıskançlıklar, iftiralar, ters yorumlar, birbirinin ayağının altına karpuz kabuğu koyma gibi eğilimler"le yoluna devam eden bu CHP "nasıl adam olur" diye düşünür dururmuş.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;