GÜNCEL

Mehmet Barlas : Konsoloslukları neden kapatıyorlar?

Tarih
03 Şubat 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Mehmet Barlas

Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ardından farklı Avrupa ülkeleri, İstanbul başkonsolosluklarını kapatıyor. Gerekçeleri ise "güvenlik". Avrupa'da alçağın biri, birkaç ülkede Kuran-ı Kerim yakıyor. Buna engel olmadıkları gibi konsolosluklarını ve özel okullarını kapatıyorlar. Avrupa ülkeleri "seçimlere 3 ay kala" bu eylemi yaparken sonuçlarını da elbette biliyor. Turizm durur, borsa çöker, yabancı sermaye kaçar ve Türkiye güvensiz bir ülke haline gelir diye umuyorlar.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün kameraların karşısına geçip Avrupa ülkelerinin bu konsolosluk kapatma operasyonunun perde arkasını tek tek anlattı. Olayın çok farklı yönleri varmış.
Uluslararası bazı istihbarat elemanları, Türkiye'deki DEAŞ mensuplarına işbirliği teklif etmiş. Bunu Türk istihbarat birimleri saniye saniye takip etmiş. Sonra da 15 kişi gözaltına alınmış. O istihbarat elemanlarının "hangi ülkeye çalıştıkları" da biliniyor. Siz de rahatlıkla tahmin edebilirsiniz.

ASIL TERÖRİST SİZSİNİZ!
Süleyman Soylu, İstanbul İstiklal Caddesi'nde geçen kasım ayında gerçekleştirilen terör eylemini önceden bildiklerini iddia eden Batılı ülkelere şu çarpıcı soruyu da sordu: "Madem o kadar çok biliyordunuz avucunuzun içindeki PKK'nın ve YPG'nin İstiklal Caddesi saldırısını, niçin Türkiye'ye haber vermediniz? Organize ettiğiniz, arkasında olduğunuz İstiklal Caddesi patlamasını neden Türkiye ile paylaşmadınız?"
15 Temmuz'un arkasından da bunlar çıktı. PKK terör örgütünden DEAŞ'a kadar kimleri dünyanın başına bela ettiklerini artık bilmeyen yok. Şimdi utanmadan terör tehlikesinden bahsediyorlar. Terörün kaynağı da sizsiniz, terör tehlikesiyle korkutup demokrasilere zarar vermeye çalışan da.

***

BAY KEMAL'İN MANİPÜLASYONLARI VE BORSADAKİ 4 MİLYON YATIRIMCI
Nasreddin Hoca'nın kazan fıkrası vardır. "Doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun" şeklinde biter. Borsada yatırımcı olmak da böyle bir şey. Borsanın arttığına inanıyorsan, düştüğüne de inanacaksın.
Ancak son dönemde farklı bir durum var. Ocak ayının ikinci gününden bu yana borsa sürekli düşüyor. 15 Temmuz'da, pandemide, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda düşmeyen borsa anlamsız bir şekilde düşüş eğilimine girdi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hacı Güven

    03 Şubat 2023 16:49
    0 0
    Bu KONSOLOS BOZUNTUSU ALÇAK CAHİL HAÇLI ZAMANINDAN KALMIŞ YARATIKLARI KOVUN ÜLKEDEN HEMEN !!! ONLAR BU UTANÇ İLE YAŞAYAMAZ GÖRÜRSÜNÜZ BU EN DOGRUSU , BİR DAHA ASLA CURET EDEMEZLER PİSLİK YAPMAYA !
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;