SİYASET

Hilal Kaplan : Antalya’nın kayıp beş yılı

Tarih
13 Ocak 2024
İzlenme
Kişi
Yazar
Hilal Kaplan

CHP'nin yerel seçimlerde AK Parti'den aldığı büyükşehirlerin içler acısını durumunu anlatmaya Adana ile başlamıştım. Sırada Antalya var.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 20 yıl belediye başkanlık yaptıktan sonra CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek'in yaptıklarına kısaca bakalım.
Bakırhan'dan sonra Sakık'tan da Muhittin Böcek'e tepki: “Yengemi Antalya'da defnetmek istediğimizde mezar yeri bile vermemişti" - SerbestiyetBöcek, Antalya Belediyesi'ni devraldığında belediyenin yakın ve uzun vadeli borç toplamı 3 milyar 642 milyondu. 2024 bütçesi de öngörüldüğü gibi gerçekleşirse Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin alması gereken borç miktarı 2 milyar lira...
2019 seçimlerinde CHP'li adaylardan sıklıkla duyduğumuz "israfı" sona erdirmek için midir bilinmez(!) Böcek'in belediye işçilerini kendi çiftliğinde çalıştırdığı da ortaya çıkmıştı.
Böcek belediye başkanlığını kazandıktan sonra vaatlerini unuttu. Ne 20 yıl ilçe belediye başkanlığı yaptığı Konyaaltı'na raylı sistemi getirebildi ne de bir reklamla duyurduğu Halk Mama, Halk Su, Limanlar, ucuz su vaatleri gerçekleşti. Bunun yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi, işçilere aylarca maaş veremeyen belediye olarak anıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Grev 79 Gündür Sürüyor - Memurlar.NetAntalya'nın en önemli marka değerlerinden biri olan Altın Portakal Film Festivali, Muhittin Böcek yönetimi tarafından gerçekleştirilemedi. Festivalde yarışacaklar arasına FETÖ propagandası yapan belgesel koyulunca tartışmalar başlamıştı. Muhittin Böcek festivali iptal ettiğini ve 2023 yılı içerisinde muhakkak yapacağını söylemesine rağmen Altın Portakal Film Festivali yapılmadı.
Altın Portakal'da FETÖ skandalı... Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden desteğini çektiCHP'li Muhittin Böcek, Antalya'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nin elinde onlarca yıl geriye giden büyükşehirler listesinde yer almasını sağladı. Ve CHP'li belediyelerdeki kaosun tesadüfi olmadığını, bunun CHP'nin karakteristik bir özelliği olduğunu ispatlayan örneklerden birisi olarak tarihe geçti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;