SİYASET

Bekir Hazar : Makovskyler'in rüyası

Tarih
19 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bekir Hazar

Almanya Avrupa'yı peşine katarak Ruslar'a yaptırımlar uyguluyor. Moskova son yüzyılın en büyük ekonomik krizlerinden biriyle yüzleşiyor. Ukrayna'da yaşanan kaos aslında bir Almanya-Rusya savaşıydı. Türkiye mülteci kriziyle sarsılan Avrupa'da, sorunun çözümüyle ilgili Almanya ile yakınlaşmaya başladı. Yakınlaşma doğal olarak birilerini rahatsız etti.
Çünkü ABD ve Rusya, Suriye'deki iç savaştan aslında son derece memnun. Burada her atılan bomba, sıkılan mermi mülteci krizini tetikliyor, Avrupa'yı çökme noktasına getiriyor.
Depremin merkez üssü Suriye ama mülteci tsunamisinin dev dalgaları Avrupa başkentlerini vuruyor. Ankara'ya son saldırılar bize hep "Almanlar'dan uzak durun" mesajı veriyor. PKK'lı canlı bombalar zavallı taşeronlar. Bedenlerini kime sattıklarından bihaber parçalar halinde toprak altına gönderiyorlar. Almanya'nın Ankara ve İstanbul'daki konsoloslukları dün kapatıldı. Aynı şekilde Alman Lisesi de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
Saldırı olacağı yönünde istihbarat gelmiş durumda. İster DAEŞ, ister PKK, ister DHKP-C veya bir başka sol örgüt saldırsın hiç önemli değil. Dedik ya bu örgütleri yönetenler beyinlerini yıkadıkları zavallıların bedenlerini, terör ordularına sarılan güya demokrasi ve medeniyet havarisi devletlere satıyor. Çünkü o yöneticilerin bedenleri varlık içinde sefa sürerken, ruhları satılmış durumda. Dış politika uzmanı ve stratejisti duayen üstadımız Mustafa Necati Özfatura, Kızılay katliamının ardından müthiş değerlendirmelerde bulunuyor. Ankara'daki satılmış PKK bedenleri ile gerçekleştirilen terörün arkasında Rusya başta olmak üzere dış güçlerin bulunduğu gerçeğinin altını çiziyor ve ekliyor; "Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılay saldırısı olmasaydı ertesi gün Bakü'ye giderek, Azerbaycan ve Türkmenistan petrolünü, doğalgazını Avrupa'ya ulaştıracak boru hattı için görüşecekti. Bu görüşmenin olmasını kesin olarak istemiyorlar.
Projeye Rusya karşıdır. Çünkü bu proje gerçekleşirse, Rusya'nın gerek Avrupa'ya gerekse Türkiye'ye doğalgazı ihracatı son derece azalacaktır. Türkiye Rusya arasındaki Mavi Akım Projesi, Türkiye'ye bir tuzaktır. Rusya'nın ihracatının yüzde 70'i enerjiye dayalıdır
." Azerbaycan'la Türkmenistan petrolü ve doğalgazı ile Avrupa'yı enerjide Türkiye'ye bağımlı hale getirecek Ankara, hem Washington'u hem Londra'yı hem de Moskova'yı deli edecektir. Onun için terörle Ankara'ya, medya ve tetikçileri ile Erdoğan'a saldırıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ay sonunda ABD'ye gidiyor. Eski ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi ve Amerikan İlerleme Merkezi (CAP) uzmanı Alan Makovsky, Erdoğan için "Washington'a gelmesi pek de istenmeyen bir misafir" dedi.
Makovsky, "Beyaz Saray'ın bazı kararlar vermesi lazım. Başkan Obama, Erdoğan ile ikili bir görüşme yapacak mı?" diye sordu. Erdoğan ile ilişkilerin Washington'a giderek rahatsızlık vermeye başladığını öne sürdü. Çünkü o Makovsky geçmiş yıllarda Türkiye'de yaptığı darbeyle ulu orta övünen Haçlı-Siyonist ittifakı Neo-Conlar'ın tetikçisiydi. 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP'nin Washington ofisinde görev alıp "Erdoğan nasıl devrilir" dersleri verdi, 1 Kasım seçimleri öncesi sık sık Ankara'ya inip, kapalı kapılar ardında MİSAFİR EDİLDİ. Bazılarına İNDİRME üzerine strateji konferansları verdi. O CHP'nin lideri Kemal Bey dün "Bu iktidara mecbur muyum" dedi. "Mecbur değilsen iktidar ol o zaman" deme hakkı doğuyor bize de.
Ancak İKTİDAR yolları bile hala bazılarında kendi aklımızla değil, başkalarının projeleri ile hayata geçirilmeye çalışılıyor. Gezi'nin en büyük savunucusu Makovsky gibi darbecilerle oturup kalkan, parti üyelerini eğitenlere bu Millet artık iktidar vermeye MECBUR değil. Bakın terörist Cemil Bayık onu çok seven İngiliz Times'a ne diyor? "Erdoğan bizi safdışı ederse kazanır..." Peki PKK safdışı edilirse kim kazanır?... Tabii ki Türkiye. Ve devam ediyor terörist Bayık, Times'a bayık bayık anlatmaya; "Erdoğan'ın rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz..." Peki Erdoğan'ın rüyaları ne? Onun ipuçları da Mustafa Necati Özfatura ustamızın sözlerinde, satır aralarında gizli. Hadi gelin o satır aralarına gidelim; "Emperyalist güçlerin ve onların Türkiye'deki uzantıları ve günümüzün Haçlı Ordusu olan PKK'nın hedefi, Türkiye'nin Kızılelması olan 2023, 2053, 2071 HEDEFLERİNİ önlemektir." Makovskyler'in de rüyası bu!

Takvim
19 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;