EKONOMİ

Ahmet Ay : Emekliler kırgın!

Tarih
04 Ağustos 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ahmet Ay

Bugünkü yazımda Şükr-Teşekkür konusuna devam edecektim ancak emekli dostlarımdan o kadar çok mesaj aldım ki bunu görmezden gelemezdim.

Bir devletin imkânları bütün vatandaşları memnun etmeye yetmeyebilir anacak bir devlet bütün vatandaşlarını memnun etmek için gayret sarf ettiğini hissettirebilir. Bunu da söylemiyle, eylemiyle gerçekleştirebilir.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarları bugüne kadar vatandaşlarının tümünü memnun etmek için çalıştı.

Bütün vatandaşlarının refahı ve huzuru için gayret gösterdi.

Bütün vatandaşlarının mutluluğu için elinden geleni yaptı. Ancak;

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, “En düşük memur maaşı 22.000 TL olacak” açıklamasının devamı, “Emeklilere de aynı oranda yansıyacak” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nı tebrik etti - 30.07.2023, Sputnik TürkiyeVelev ki demese bile;

En düşük maaş alan memurun aylığına: enflasyon farkı+8000 TL refah payı seyyanen zam ile birlikte 22.900 TL olurken,

Emekli için sadece enflasyonun farkının üstüne 7 puan arttırarak %25’lik maaş zammı hakkaniyete uygun değildir. Ülkesine onlarca yıl hizmet etmiş, binbir güçlüklerle karşılaşmış emekli çalışanlarının hayatındaki enflasyon %80-90 iken “%25 verdik, yeter” demek emekli vatandaşların kendilerini değersiz hissetmelerine sebebiyet vermiştir.

Ali D. adlı bir emekli, “Tamam, gelsin bir milletvekili sadece 1 haftasını aylığım olan 8 bin lirayla yaşasın ben de Meclis’te elini kaldırarak bana reva gördüğü 25 zam konusunda kendisine hak vereyim…” diyor.

Emekli Sendika ve Platformlarından Çağrı | ''Bizi yoksullaştıran, eşitsizliğe ve ayrımcılığa iten tüm politikalara karşı mücadelemizi birlikte yürütmeye davet ediyoruz!'' | Umut-SenBir başkası, “Tek suçumuz, bugüne kadar ölmememiz mi? Allah bir an önce onu da nasip etsin yeter ki bu ızdırap sürmesin!”

Uzatmayacağım. Emekli vatandaşlar hiçbir dönem olmadıkları kadar üzgün, kızgın, kırgın hatta öfkeli.

Haksızlar mı?

Değil.

Yüksek maaş alan bir avuç emekli bürokrat dışında bütün emekliler üzgün. Tabi ki az zam aldıkları için de üzgünler, ancak asıl üzüntüleri ev sahibi de olsa bir tek kişinin geçinemeyeceği bir aylıkla yetinmelerinin uygun görülmesi emeklileri rencide etti.

Bugün her ilde en köhne binada kiralar 3 bin liradan aşağı değil. Isınma, elektrik maaşının %70’ini sildi süpürdü. Kalan 2 bin lirayla bir emekli ancak kuru ekmek yiyebilir.

Bu yanlışın düzeltilmesi lazım. Öyle seçim öncesi Ocak ayında değil, (çünkü bu daha aşağılayıcı olur) derhal bir düzenleme ile emekliye aşağılanmadığı gösterilmelidir.

Bu olanları yaşamamak için ölümünü isteyen emeklilerin yaşam mücadelesi verdikleri ülkede huzur daim olmaz hatta hiç huzur olmaz.

Yanlıştan dönün!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;