GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Pentagon’un yalanı, Sam Amca’sının Hürriyet’i...

Tarih
07 Şubat 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz
Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü Eric Pahon, Hürriyet’e konuşmuş ve YPG’den bahisle “Afrin’e gidenler bizim desteklediklerimiz arasında değil” demiş!

Ne diyorduk, bu gibi durumlarda?

-Duy da inanma!

Yurttaş Doğan’ın Hürriyet’i; Pentagon sözcüsünün işte bu yalanını manşetine çekerek “Sam Amca’sını kurtarmaya” yelteniyor.

İç sayfanın manşetinde de “Afrin’e giden YPG’ye destek yok” başlığıyla Pentagon’un yalanı itina ile tekrarlanıyordu…

ABD, PYD/YPG/PKK terör örgütünün bütün hücrelerini kontrol ediyor, yönetiyor, silahlandırıyor.

-Mal meydandadır!

ABD, PYD/YPG/PKK’ya 5 bin TIR ve 2 bin uçak dolusu silah verdi: Bu silahların mühim bir kısmının Afrin’e gittiğini de dünkü Yeni Şafak’ın manşetinde okumuş olmalısınız.

Hal böyleyken…

Haydut ABD, Menbiç’te ve diğer bölgelerdeki YPG’lileri desteklerken Afrin’deki teröristlerini ise desteklemeyecek, ha!

Akla ziyan bir durum…

Eric Pahon denilen Pentagon Düzenbazı, böylesine bir kuyruklu yalana inanmamızı bekliyor!

Narkozu da ABD’nin medyamızdaki sözcüsü Hürriyet’in eliyle veriyor…

Pentagon Sözcüsü, Hürriyet’teki röportajda “Zeytin Dalı Harekâtı’ndan duyduğu rahatsızlığı” ise “Operasyon, DEAŞ’a karşı kazanımlarımızın bir kısmını kaybetmemize yol açacak bir potansiyel taşıyor” diyerek dile getiriyor!

Şu sözleri de sarf ediyor: “Türklerin Afrin’den Menbiç’e geçmeyeceğini umuyoruz. Gerçekten kaygılıyız. Bunun DEAŞ ile mücadeleyi raydan çıkarma potansiyeli var…”

Zeytin Dalı Harekatı’nın, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kurmayı planladığı “PKK devletini” engelleyecek olmasından dolayı duydukları büyük rahatsızlığı itiraf etmek yerine; zerre miskal utanmadan, konforlu bir “DEAŞ’la Mücadele” hikayesi anlatıyor, Pentagon Sözcüsü!

Vaktiyle DEAŞ terör örgütünü inşa eden de; Suriye’de el altından sahaya sürüp “doldur boşalt” yöntemiyle oynatan da halen daha yönetmeye devam eden de Washington’dır.

“DEAŞ ile Mücadele!” kamuflajı; ABD’nin, bölgede “PKK devleti” kurma gayesine paralel olarak sergilediği -halen daha ısrarla tekrarlanan- fevkalade kullanışlı bir replik, devasa bir yalandır.

Bir Amerikalı analist, “DEAŞ imkânsız olanı yaptı ve ABD dış politikasının düzgün görünmesini sağladı!” diye iğneleyici bir cümle kurmuştu!

İtiraf kapsamında değerlendirilmesi gereken bir cümle idi, bu…

Kaldı ki, artık “düzgün görünmesini” de sağlayamıyor.

Çünkü, DEAŞ’ın Washington’dan yönetildiği gerçeği, son dönemde tamamen ortaya çıktı…

-Hiç “kaçışı ve kurtuluşu” yok!

*

Donald Trump’ın, seçim kampanyası sırasında “DEAŞ terör örgütünü Obama kurdu! Hilekâr Hillary Clinton da ona yardımcı oldu!” şeklindeki itirafını bir de “Pentagon Sözcüsü” vesilesiyle hatırlatalım…

“Amerika’nın Sesi” Hürriyet’teki röportajı yapan Cansu Çamlıbel’in; Pentagon’un Sözcüsü Eric Pahon’a -DEAŞ bahsi geçtiğinde- Donald Trump’ın bu sözlerini hatırlatmadığını söylememe gerek var mı?

-Aklının ucundan bile geçirmemiş olmalıdır!

Aksi halde…

Kendisinden –iliştirilmiş misyonundan- şüphelenirdi!

Hürriyet’in Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel mi; Bilderberg’in, geçen yıl ABD’nin Virginia eyaletinin Chantilly kasabasında yapılan toplantısına (1-4 Haziran 2017) katılan isimler arasındaydı!

Ömer Koch’un yanı sıra Mustafa Akyol da oradaydı…

İliştirilmiş Mustafa; Taha Akyol’un oğludur.

Hürriyet’teki -dünkü- sütununda “Haçlı Siyonist İttifakı, reel hayatta yoktur” diyen Sam Amcası’nın Taha’sından söz ediyorum!

9 Şubat 2015’te yine Hürriyet’te “Dış Güçler, Üst Akıl, Paralel Yapı gibi laflar komplo teorisidir” diye yazan da Taha Akyol’du!

Yenişafak
7 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;