GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Paralel sinemada bu hafta: Pennsylvania Korsanları!

Tarih
14 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

14 Kasım 2015

Sansürcülüğün kalesi Paralel “gazete”nin matbaasında, polisin yaptığı aramada “korsan” baskılar ele geçirildi! İki hafta önce kayyum atanan iki gazeteden Bugün'ü “Özgür Bugün”, Millet'i de “Özgür Millet” diye bastıkları tespit edildi! “Özgür Medya!” dedikleri; meğer sadece Sansürcü Medya değil, aynı zamanda Korsan Medya imiş!
Malum örgütün, Paralel Yapı diye tanımlanmasının ne denli isabetli olduğuna dair yeni -pek taze- bir örnekle buradayız:
“Pennsylvania Korsanları” mı; Paralel'in gösterime giren son filmidir!
O kadar Paraleller ki, gazetelerin bile paralel'ini basıyorlar!
Paraleller, Sahte Bugün'de “Kayyum Kararı Yok Hükmünde” diye manşet atarak “kara mizahın kanununu” yeniden yazmışlar:
-Manşeti atan korsan “gazete”nin kendisi “yok hükmünde” yahu!
Paralel Medya'nın giriştiği bu korsanlığa “Özgür Medya'ya baskı yapılıyor!” yaygarasıyla koltuk çıkan Atlantikçi Matbuat…
Şayet, kendi gazeteleri korsan olarak basılsaydı, bu duruma nasıl da tepki verirlerdi, meydan nasıl gümbürderdi; gözlerinizin önüne bir getirin, hele!
*
Paralel'in korsan “gazete”sinden, Paralel Telekulak olayına geçelim…
Akit'in “Montaj Üssü Amerika'da” başlığıyla verdiği dünkü manşetinde şu satırlar okunuyordu:
“Paralel Yapı'nın 17 ve 25 Aralık (2013) darbe girişiminde kullandığı illegal montaj tapelerinin, New Jersey'de bulunan Everest Production şirketinde hazırlandığı ortaya çıktı…
Paralel çetenin Emniyet yapılanmasının Türkiye'de yaptığı illegal dinlemelerden elde ettiği malzemeler, Amerika'daki üs'te servise hazır hale getirildi…”
Akit'in haberinde “Internet üzerinden gönderilen ses ve görüntü dosyalarının aktarımında, kaynak izinin sürülememesi için kriptolu VPN programları kullanıldığından” söz ediliyordu!
*
Tam da burada, 2010 yılının 6 Mayıs'ını 7 Mayıs'a bağlayan gece; ABD'deki bir internet sitesi üzerinden “paslanan” Baykal'a yönelik operasyonun “görüntüleri” akla geliyor!
Kaset komplosu patlak verdiğinde Pennsylvania'dan arayan bir “tuzluk” Baykal'a “Biz yapmadık” demişti, hatırlıyorsunuzdur!
O vakitler, bu aramayı “Cinayet mahalline herkesten önce katil gider” kuralı çerçevesinde değerlendirmek gerektiğini ifade etmiştik: Aradan geçen beş yıl boyunca yaşananlar (hem bu olay özelindeki gelişmeler, hem de Paralel Yapı gerçeği bakımından) işbu teşhisin ne denli isabetli olduğunu gösterdi.
Deniz Baykal'ın “gecikmeli de olsa” kendisine yönelik kaset operasyonunun arka planında kimlerin bulunduğunu ayrıntısıyla öğrendiğini, bu vesileyle söyleyelim.
*
Eski CHP'li milletvekili İhsan Özkes, ekranda “Deniz Baykal'a yönelik kaset olayı aydınlanmadan, bugünlerdeki CHP'nin genel başkanlığı sorunu çözülemez!” demiş; yani, doksandan çakmış!
Kaset Skandalı'nın hemen ardından “Komprador Burjuvazi” tarafından adeta “paraşütle” CHP'nin başına getirilen Kemal Kılıçdaro��lu; beşinci büyük seçimini kaybetmesine rağmen büyük bir pişkinlikle genel başkanlık koltuğunda oturmaya devam ediyor!
Onu getirenler “Bu iş tamamdır!” demediği müddetçe “kaç kurultay yapılırsa yapılsın” Kemal Bey'in orada rahatça oturacağı anlaşılıyor!
*
Kaset operasyonunun talimatını veren “güç merkezinin” uygulamayı kime yaptırttığı yani sahaya Paralel Yapı'yı sürdüğü artık bir sır değil…
Paralel Yapı, Kemal Kılıçdaroğlu ile stratejik ortaklığa ilk adımını 7 Şubat 2012'nin hemen sonrasındaki günlerde gizlice atmıştı!
*
Kemal Bey'in (Henüz CHP Grup Başkan Vekili iken) Baykal'a operasyon yapılacağından, Kasım 2009'daki Almanya (Frankfurt) ziyaretinde bir nevi kement atılmak suretiyle haberdar edildiğini daha önce bu sütunda çok yazdık!
Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olduktan sonra, kendisine sufle edilen politikaları harfiyen yerine getiriyor olmasının; işbu Almanya seyahatinde yaşadıklarıyla alakası var mıdır, acaba?
*
Kemal Kılıçdaroğlu, TESEV'in (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) kurucuları arasındadır…
Geçen hafta, “Gezi protestocularını tıbbi ve hukuki olarak destekledik” diye itirafta bulunan Küresel Sermaye'nin sembol isimlerinden Macar Yahudisi George Soros'un TESEV'le irtibatı iyi biliniyor!
TESEV'i fonlayan uluslar arası kuruluşlar arasında, Paul Wolfowitz'in bir dönem başkanlığını yaptığı Dünya Bankası'nın yanı sıra NED (National Endowment for Democracy) de var!
Gayrımeşru Irak Savaşı'nın mimarlarından Wolfowitz'in yakın arkadaşı Cengiz Çandar'ın “öve öve bitiremediği” NED mi?
-CIA tarafından kurulmuştur!
1 Mart tezkeresinin reddedilmesinde lokomotiflik yapan siyasetçi Deniz Baykal'dı! Ocak 2005'teki kurultayda karşısına çıkartılan Sarıgül'ü yenmeyi başarmıştı. 2010'da uğradığı kaset operasyonu ise tezkere olayındaki dik duruşu nedeniyledir!

Yenişafak

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;