GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Murdoch’ın Tilki’si

Tarih
12 Nisan 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

“Siz Fox Tv olarak hiçbir şeyi doğru anlamıyorsunuz. Usandırdınız artık. Tabii ki, İstanbul’u kast ediyorum. Türkiye’yi kastetmiyorum. Ama siz Fox olarak kendinize göre bir tilkilik yapıyorsunuz, ortalığı karıştırıyorsunuz!”

*

Fox Tv muhabirinin “Sizin söylediğiniz erken seçim sanırım” demesi üzerine, MHP lideri Devlet Bahçeli işte bu cevabı verdi…

Yani, nedir? Bu sahneden, “Fox Tv’nin 31 Mart yerel seçim sonuçlarının, erken genel seçimi tetiklemesinin hayalini kurmuş olduğunu” çıkarabilmek güç değildir!

Beklentileri boşa çıksa da; 9 Nisan’da bile “Acaba, Bahçeli’nin ağzından bir erken seçim lafı alabilir miyiz?” tilkiliğinin peşinde -beyhude bir çabanın- içindeydiler.

İşbu kontra atağa karşılık; Devlet Bahçeli’den “hak ettikleri cevabı” isimlerinin Türkçe’si ile aldılar...

“Tilkiliği” mi; Fox Tv’nin hayat tarzıdır.

“İSRAİL’E BAĞLILIK” YEMİNİ

Fox Tv’nin sahibi Rupert Murdoch, Terör Devleti İsrail’e “bağlılık yemini etmiş” bir medya patronudur.

Murdoch, TGRT’yi satın aldıktan bir süre sonra Fox Tv’ye (24 Şubat 2007) dönüştürdü.

*

İsrail’in fanatiği Rupert Murdoch’ın ortağı, ABD’de müzik sektörünün en öndeki simalarından olan Ahmet Ertegün’dü…

Mister Ertegün, Bodrum’daki evinde Yener Süsoy’a aynen şöyle demişti:

“Geçmiş yıllarda Türkiye ile İsrail’in dostluğu için çok çalıştım. Gide gele İsrail Cumhurbaşkanı ile dost oldum.” (Hürriyet, 19 Ağustos 2002)

ERTEGÜN’DEN SONRAKİ ORTAK

Mister Ertegün’ün 14 Aralık 2006 tarihindeki vefatı sonrasında, ondan boşalan koltuğa Haziran 2007’de (ANAP eski milletvekili ve Turgut Özal’ın Özel Kalem Müdürü) Engin Güner oturdu:

O tarihten bu tarafa; Fox Tv’nin Türkiye ayağını (Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla) Mister Güner yönetiyor.

Engin Güner “Özallı Yıllarım” adlı kitabında “Turgut Özal’ın zehirlendiği iddialarına inanmadığını” yazmıştır! (Doğan Kitap; 2003; Sayfa: 245)

*

Engin Güner’ın kızı Ece Güner Toprak, Fox Tv’nin avukatıdır. Ece Hanım, 2017 sonunda ECFR’a “Konsey Üyesi” olarak davet edilmiş ve daveti kabul ederek üye olmuştur…

Şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden gazeteci Udo Ulfkotte’nin “Satılmış Gazeteciler” adlı kitabında; finans spekülatörü -Macar Yahudisi- Mister George Soros’un ECFR’ının (European Council on Foreign Relations) Almanya’da da çok etkili olduğundan bahsedilmiştir. (İmge Kitabevi; 2015; Sayfa: 195)

*

Ece Güner Toprak, CHP’nin İstanbul Milletvekili ve işadamı Erdoğan Toprak ile evlidir.

Toprak, Paralel Yapı’nın Abant Toplantısı’na (9 Mart 2012) CHP’den katılan ilk isimdir. CHP&FETÖ arasındaki stratejik ortaklığının 7 Şubat 2012’nin hemen ardından başladığını burada bir defa daha hatırlayalım!

MURDOCH’IN GAZETESİ VE LOCAEFENDİ’Sİ

Fox Tv’nin sahibi olan Rupert Murdoch, Neo-Con çizgideki The Wall Street Journal’ın da patronudur.

Fetullah Locaefendi, Terör Devleti İsrail’in Mavi Marmara katliamından hemen sonra The Wall Street Journal’a konuşmuş ve de “İsrail’in otoritesine karşı çıkılmamalıydı” diyerek Ankara’yı kabahatli bulmuştu!

Murdoch’ın Medyası, Irak’ın işgaline “çanak tutan yayınların” lokomotifliğini yapmıştı…

Prof. Roy Greenslade, Rupert Murdoch’ın medya imparatorluğuna dâhil olan dünyadaki 175 gazetenin tamamında gayrı meşru Irak Savaşı’nın savunulduğunu yazmıştır.

ŞEYTAN’IN TANDEMİ: MURDOCH İLE TRUMP

Rupert Murdoch, “Başkan seçilmesinden itibaren” Donald Trump’a çok özel bir ilgi göstermiş ve yakından markaj uygulamıştır…

Michael Wollf’un “Ateş ve Öfke” adlı kitabında; Trump’ın “Beni şimdiye kadar bir kere bile aramamış olan Murdoch artık durmadan arıyor” dediği yazılıdır. (Doğan Kitap; 2018; Sayfa: 115)

Trump’ın “Sahte Haber Medyası” diye lanetlediği Bir Kısım Medya’ya karşı; Murdoch’ın Fox Tv’si, Beyaz Saray’daki Sarı Şeytan’a adeta “ilaç” gibi geliyor!

Şu Özel Savcı Robert Mueller’in “Trump ile Rusya arasındaki bağlantıları” araştırdığı dosyanın “son anda” rafa kaldırılmasında “kapalı kapıların ardında” devreye giren kişinin Rupert Murdocholduğu ileri sürülüyor!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;