GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Mızrak, çuvala sığmaz

Tarih
03 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın katledilmesinin üzerinden tam bir ay geçti: Halen daha cesedi bulunamadı! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kamuoyu ile ilk kez paylaştığı bilgilere göre, Kaşıkçı Suudi Arabistan konsolosluğuna girer girmez boğularak öldürüldü ve cesedi parçalanıp yok edildi!

Gerçekler, birbiri ardına ortaya çıkmaya devam ediyor.

Elbette, Suudilerin mızrağı da çuvala sığmıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın önceki günkü açıklaması, Suudi Arabistan Başsavcısı El-Muceb ile yaptığı görüşmelerden sonra geldi…

El-Muceb’in “işbirliğine yanaşmadığı” ve de “Türkiye’nin elindeki kanıtları öğrenmeye çalıştığı” gözlenmişti.

Madem öyle…

CIA’in başındaki Gina Haspel adlı İşkence Kraliçesi’nin geçen hafta “etekleri tutuşmuş vaziyette” Türkiye’yi ziyaret ettiğini -tam da burada- bir kere daha not edelim:

Haspel de “Türkiye’nin elinde hangi delillerin olduğunu” öğrenmek istemişti! Yani? Yakayı ele verdiklerini anladılar; “telaş içinde “Ankara, neyi ne kadar biliyor” diye görmek istediler!

Cemal Kaşıkçı cinayetinde kullandıkları piyonlar Suudi yönetimindeki Derin ABD’ye çalışan hücre; bununla birlikte dehşetli suikastın planını, organizasyonunu yapan ise CIA!

Başkan Trump, damadı Kushner, CIA’in Gina Haspel’i, Washington’ın derinleri elbirliğiyle Kaşıkçı cinayetinin üzerini örtebilmek için ciddi bir gayret sarf ediyorlar…

Bir yandan da, sanki “cinayetin üzerine gidiyormuş gibi; aydınlatılmasını istiyormuş gibi” yapıyorlar!

“ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ” HA!

Bu noktada; içeride -Kaşıkçı Suikastı’nın çözülebilmesi için- en başından beri ABD’den medet umanların bulunması “en hafif tabirle” ibretlik bir yanılsamadır…

Cemal Kaşıkçı, Amerikan vatandaşı değildi. Cinayet de ABD’de işlenmemişti: Buna rağmen, bazıları Cemal Kaşıkçı suikastının faillerinin ortaya çıkarılmasını tutup “Özgürlükler Ülkesi” dedikleri ABD’den talep ettiler!

Hâlbuki nedir?

ABD, cinayeti aydınlatmak şöyle dursun; suikastın arka planını karartabilmek için kırk takla atıyor!

*

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz “Başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki siyasi liderlerin şimdiye kadar ortaya koyduğu tavırlardan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını” söyledi.

“Trump’ın gerçeğin ortaya çıkarılmasına ve de adaletin tesisine yardım etmesi gerektiğini” dile getirerek…

“Başkan Trump, cinayetin üzerinin örtülmesine izin vermemelidir” dedi!

Oysa “vaziyet” nedir?

Haydut Devlet, bütünüyle Kaşıkçı cinayetinin içindedir. Dahası asıl karargâh orasıdır. Dolayısıyla; böylesine cani, gaddar, kan içici bir devletin başkanı olan Trump- kendisi ve damadı da işin içindedir- gerçeğin ortaya çıkarılmasını asla istemez! Cinayetle ilgili gerçekleri örtbas edebilmek için her şeyi yapar!

“SORUŞTURMACI” İŞKENCECİ!

Medyamızdaki kaşarlanmış Amerikancı “etki ajanları” CIA’in başındaki şu kahpe Gina Haspel’den söz ederken “Soruşturmacı!” diyorlar. Yani, bir türlü Haspel’e -hak ettiği şekilde- “İşkence’nin Kraliçesi” diyemiyorlar…

Utanmasalar, Haspel’e “Soruşturmacı Gazeteci” falan diyecekler!

CIA’in başındaki zalime “Cemal Kaşıkçı’ya yapılan işkencenin kayıtları mı demiştiniz? Siz, işkence yapmayı iyi bilirsiniz!” yollu laf vurma ihtimalleri sıfırdır, bunların…

“CIA Başkanı’na Türkiye ziyaretinde Kaşıkçı’ya yapılan işkencenin kayıtlarının verilmediğini, sadece dinletildiğini” yazarlarken; Gina Haspel’in Afganistan ve Irak’ta yönettiği sistemli işkence seanslarını -nedense- hatırlayamıyorlar!

Eh, bunlar 2003 yılında Irak’a “uydurma gerekçelerle” çöken ve 2004’te Ebu Gureyb Cezaevi’ndeki işkenceleri gün ışığına çıkan Zalim ve Katil Amerikan askerlerinin gayrı meşru işgalini “gururla ve heyecanla” alkışlamışlardı, bütün hücreleriyle desteklemişlerdi!

Irak’ta ve Afganistan’da milyonlarca masum Müslüman katledilirken; medyamızda konuşlanmış “Sam Amca’larına Satılmış Malum Gazeteciler” bu katliamlara ihtimamla göz yumdular, gıkları çıkmadı, tek kelime dahi itiraz etmediler!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Hadi

    04 Kasım 2018 13:49
    1 0
    Tespitlere aklı olan herkes katılır. Bu olayda Suudi’ler toy ve ihtiraslı bir prens eliyle ciddi yara aldılar. Bu işe cesaret veren,muhalif prensleri tutuklamaya, Yemen’de abluka ve açlığa destek veren ve bu toy prensi kullanan taraf ise işin ucu kendine dokunmasın diye pozisyon almış durumda. Bir yandan da bu durumu kendi çıkarına kullanma fırsatı kolluyor.
  • ECDAD

    03 Kasım 2018 14:29
    5 0
    Güzel ve aydınlatıcı bir yazı.Türkiyemizin yöneticilerini ve MİT i tebrik ediyorum ! ABD VE SUUD VELİ AHDI iyice köşeye sıkıştılar
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;