SİYASET

Tamer Korkmaz : Madem öyle, işte böyle…

Tarih
27 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Cumhur, ilk Başkan’ını -üstelik birinci turda- seçti. Cezaevindeki Kravatlı Terörist, HDP’nin “eş genel piyonu” sıfatıyla 17 Mart 2015 tarihinde Tayyip Erdoğan’a “Seni başkan yaptırmayacağız!” diye sesleniyordu. Bunu söylerken; piyonu olduğu, bütün hücreleriyle kapılandığı Washington’ın “namı hesabına” babalanıyordu.

Mister Demirtaş’ın bu iddialı lakırdısından üç yılı biraz aşkın bir süre sonra -24 Haziran’da- Milli İrade Erdoğan’ı Başkan yaptı:

-Hayırlı olsun…

Bu netice ile fevkalade kritik bir eşik aşıldı. Bağımsız Türkiye hayati bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

*

Erdoğan, 2014’te ilk turunda kazandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 51.7 oy almıştı. Bu kez MHP’nin desteğiyle, ilk turda yüzde 52.6 ile yeniden seçildi. Milletvekili seçiminde ise “Cumhur İttifakı” yüzde 53 oyla ve toplamda 340 vekille Meclis’te çoğunluğu sağladı.

Bu seçim tablosu; en başta Haçlı Siyonist İttifakı’nın ve onun içerideki bilumum işbirlikçilerinin ağır yenilgisidir.

ABD ve İsrail’in başını çektiği Batılı Terör Devletleri Cephesi ile aslında bir “Hıristiyan Kulübü” olan Avrupa (Terör) Birliği’ne üye devletlerin alayı; 24 Haziran’ın ardından derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyor.

İsrail’in Sözcü’sü yahut Washington Portakalı Cumhuriyet’ten farksız yayınlar yapan Batı’nın şu kahpe medyası da, Türkiye’deki 24 Haziran sandığından ağzının -sütunlarının- payını aldı!

*

İçeride ise en başta “Komprador Burjuvazi” yenildi...

Mesela, nedir?

-Eyvahlar olsun: Türkiye’yi IMF’ye bağlayamayacaklar!

24 Haziran rüyalarıyla mensuplarını motive eden Gladio’nun FETÖ’sü mü; bir kere daha devasa bir hezimete uğradı…

CIA’in elemanları olan kaçak Emre Yaramaz’lar, Dumanlı’lar, Topçin’ler vesaire; bir seçimin ardından daha fena yamuldular!

*

16 Nisan referandumunun yolunu açan ve Türkiye’yi erken seçime götüren çıkışı yapan Devlet Bahçeli ise Erdoğan ile birlikte seçimlerin kazananları arasında en başta yer alıyor.

MHP, anketleri yine boşa çıkardı. Meclis’in kilit partisi oldu!

1 Kasım 2015 seçimindeki oy yüzdesini korudu; vekil sayısını ise artırdı…

“İYİ Parti, MHP’yi silecek!” diyenler hezimete uğradı…

Muhalefet, ısrarla “Dip dalga geliyor” diyordu, ya…

Gelen dip dalganın MHP olduğu -önceki gece- anlaşıldı!

*

AK Parti, seçimleri yine “açık ara” kazanmakla birlikte -bir önceki genel seçime göre- oylarında yüzde 7’lik bir kayba uğradı.

*

Akşener’in Partisi, ilk kez girdiği seçimde yüzde 10’luk bir oy yüzdesi elde etmeyi başarsa da; iddiasının, beklentilerinin altında kaldı…

Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok gerilerde bir sonuç elde etti; partisinden yüzde 3 kadar daha az oy aldı.

İP ve CHP ile birlikte “Millet İttifakı”na giren ve çok iddialı olan Saadet Partisi ve lideri Temel Karamollaoğlu ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

*

Ya, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si?

-Bildiğimiz gibi: Yine yenilgi ve yine hazımsızlık!

Bülent Tezcan, önceki gece saatler 23’e yaklaşırken bile “Seçim ikinci tura kaldı” diyebiliyordu!

Cumhurbaşkanlığı seçimini birinci turda kazanacağını iddia edecek kadar büyük hayaller gören Muharrem İnce; ilk turda fark yerken, yine de yüzde 30.6 ile CHP’nin yüzde 22.6’lık oy yüzdesini epeyce geride bırakmayı başardı.

Bu tablo, İnce’yi parti içinde Kılıçdaroğlu’na karşı iddialı hale getirdi: CHP’deki iç dengeler, önceki geceden itibaren değişti…

Sahi, “Muharrem Pehlivan” bundan sonrasında “Ben, her gün Cuma Namazı kılıyorum” diyecek mi, acaba?

Her şeye rağmen…

Muharrem İnce, Bülent Tezcan’dan çok farklı bir noktada duruyor: Ki, şunları söyleyebildi:

“Eldeki tutanaklarda yenilmişseniz yenilmişsinizdir. ‘Bunu kabul etmiyorum, sokaklara çıkalım’ demek, demokrasi değildir! Açık ara bir durum var. Galip gelmiştir, yapılacak bir şey yoktur. Galip geldiğinde kutlayamıyorsan yarışa girmeyeceksin…”

Kemal Kılıçdaroğlu ise “fazla değil!” dokuzuncu seçimini kaybetmesine rağmen” yine hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam etmek istiyor! Peki, edebilecek mi? Bekleyip, göreceğiz.

CHP’nin oy kaybı yaşamasındaki temel sebep de HDPKK’yı barajın altından kurtarmak için gösterdikleri çabadır! Neticede, Terör Partisi’nin barajı geçmesine yardımcı oldular. (Bir kısım oylarını da Akşener’in partisine kaptırdılar.)

Kravatlı Terörist’in oyları ise partisinin oy yüzdesinden -üç puan- daha az!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;