GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Korsan bildirideki o vurgudan, Netflix dizisindeki o repliğe yol gider!

Tarih
05 Ekim 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

Designated Survivor adlı dizinin 16 Kasım 2017 tarihinde yayınlanan bölümünde Kiefer Sutherland’in canlandırdığı ABD Başkanı Tom Kirkman “Demokratik ve laik bir Türkiye için, şu an Nuri Şahin tek gerçekçi umut” diyordu!

ABD yapımı dizinin İkinci Sezon Yedinci bölümünde sahne alan Nuri Şahin karakteri Fetullah’ı resmediyordu…

Terörist Elebaşı, bu karakter üzerinden “demokrat bir düşünür!” hatta “demokrasi havarisi bir kahraman!” gibi gösteriliyor; “darbe girişimiyle hiçbir ilgisi olmayan biriymiş gibi!” sunuluyordu. Velhasıl, Netflix’te de yer alan dizide FETÖ propagandası gırla gidiyordu!

***

Hollywood “sefer görev emri” aldığında; Pentagon’la birlikte çalışır: Güdümlüdür…

Derin Amerika; sinemayı da, TV dizilerini de Psikolojik Savaş’ın gözde vasıtası olarak tepe tepe kullanır: Kapı gibi gerçekleri çarpıtmak, perdelemek, hasıraltı etmek için devreye girerler.

Devasa yalanlar, düzenbazlık ve kahpelik bunların hayat tarzıdır.

Kiefer Sutherland nuri şahin ile ilgili görsel sonucuİKİ YÜZ ELLİ BİR şehidimizin kanları ellerinde olan Darbeci & Vatan Haini Fetullah’ı “Designated Survivor” dizisi eliyle “masummuş” gibi göstermeye yeltenmek de bu cümledendir!

***

Haydut Devlet ABD için, “demokrasi” sadece bir “göz boyamadan” bir “illüzyondan” ibarettir:

Darbe, bir bakıma Amerikan Devleti ile eş anlamlı bir sözcüktür!

Bu gerçeği görebilmek için; Edward Luttwak’ın 1969 yılında ABD’de yayınlanan, bir bakıma “Darbenin El Kitabı” diye tanımlanabilecek kitabına bakmak bile yeterlidir. Bu kitap, 1996’da Yaba Yayınları’ndan “Bir Uzman’ın Gözüyle Darbe” adıyla çıkmıştı.

DERİN DUBLAJ

Dizideki ABD Başkanı’nın ağzından, Nuri Şahin (yani Fetullah) “Demokrat ve laik bir Türkiye için umut” olarak sunuluyor, ya; işte bu repliği, aslında “Amerikan Derin Devleti’nin Sesi” olarak görmek gerekir.

-Malum Dizi, Derin ABD’nin dublajını yapmış oluyor!

Türkiye’deki demokrasiyi ortadan kaldırmak, dahası Bağımsız Türkiye’yi ABD’nin namı hesabına “işgal etmek üzere” darbeye kalkışan FETÖ, “Demokratik Türkiye için gerçekçi bir umut!” olarak lanse edildiğine göre; Amerikan Devleti (Faşizmi) için, şu “demokrasi” lakırdısı kullanışlı bir hikâyeden ibarettir. Dahası, bir sahtekârlık repliğidir.

Neden mi? Kahpe Amerikan devleti, Türkiye’de seçim sandığından çıkmış demokratik iktidarı darbeyle devirmeyi “meşru!” olarak görüyor da ondan!

15 Temmuz’da Türkiye’de piyonu FETÖ eliyle darbeye kalkışan da Terör Devleti ABD’dir.

FETÖ VE LAİKLİK

fethullah gülen ile ilgili görsel sonucuİşbu Amerikan düzenbazlığının bir de “laiklik” boyutu var…

Dizideki ABD Başkanı; Nuri Şahin’i (yani Fetullah’ı) Laik Türkiye için de “gerçekçi bir umut” olarak görüyor!

Tam da burada; 15 Temmuz gecesi FETÖ Cuntasının TRT’de “Yurtta Sulh Konseyi” adına bildiri okuttuğunu ve o korsan bildiride NATO’ya bağlılıklarının yanı sıra laikliğe, laik düzene de vurgu yaptıklarını hatırlıyoruz!

FETÖ 15 Temmuz’da darbeyi başarsaydı; Türkiye’miz bağımsızlığını yitirecekti: Eskisi gibi Baronsal Gladyo’nun (ABD’ye bağlı Üst Yapı) boyunduruğu altına girecekti…

Türkiye’deki Baronsal Gladyo (Komprador Burjuvazi) uzun yıllar boyunca ABD’den emir alan bir “Gizli Devlet” mekanizması olarak, büyük bir baskıyla ve ısrarla Laikçi Rejimi dayattı: Mesela, 28 Şubat, laikçi faşizmin zirveye çıktığı bir dönemdi.

Generallerin “İrtica ile Topyekûn Savaş” ilan ettiği o dönemde; işte bu laikçi rejimin, aslında Fetullah’la işbirliği yaptığı dahası “kapalı kapıların ardında” Paralel Yapı’ya “tam yol ileri” dediği çoktan ortaya çıkmış bir gerçektir.

AYNI KAPIYA ÇIKIYOR

Pensilvanya’nın Cuntası, 15 Temmuz gecesi korsan bildiride “Laik düzene bağlılığını” ihtimamla vurguladığına göre; laikçilik, darbecilikle ve Gladyoculukla aynı kapıya çıkıyor!

Fetullahçı Cuntanın, laikliğe atıfta bulunması; aynı zamanda, başta ABD olmak üzere Batılı devletlere bağlılık anlamına da geliyordu.

Laikçi-Faşist uygulamaların, uzun seneler boyunca Türkiye’yi “Batı’nın güdümünde tutabilmek” amacıyla bir “manivela” gibi kullanıldığını da unutmayalım!

***

Fetullah, 15 Temmuz’dan hemen sonra New YorkTimes’a yazdığı yazıda “Batı’nın yanında ve hizmetinde olduğunu” söyleyerek “Beni Türkiye’ye iade etmeyin!” demiştir.

DOĞRUSU ŞUDUR: YOL VERİLDİ

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    07 Ekim 2019 11:28
    0 0
    hata bende tabi .laik devlet kuracaktı deniliyor ya, hata bende. ben ne yazdım burada. FETO,DARBE BAŞARILSAYDI HUMEYNİ GİBİ GELECEK VE İLK İŞİ ANITKABRE GİDİP, MOZOLEDE SECDE SEANSI,RİTÜEL (diyorlar) i yapacak. sonra da alt kattaki, bir ara emin çölaşanın derin bir huşu içinde gidip gördüğü asıl kabir mahalline de giderek orada İTİKAFA KALACAKTI. galiba 40 gün.bak ABD nasıl laik devlet diye FETÖye GÜVENMİŞ. BENİM YORUMUMU OKUDULAR DA NASİPLENDİLER DEMEK.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;