GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Kısa Kılıç Partisi, bu defa hangi talimatı aldı?

Tarih
05 Aralık 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz

CHP ile İP arasındaki ittifakın akıbetinin bu hafta belli olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu ile Akşener’in yapacağı görüşme belirleyici olacak. Özellikle Ankara’da Mansur Yavaş’ın muhtemel adaylığı konusu netlik kazanacak.

İşte bu kritik seçim ittifakı görüşmesinin öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyareti hayli dikkat çekti…

CHP genel başkanını ağırlayan; 2013’teki Gezi Kalkışması’nın destekçileri arasında yer alan Friedrich Ebert Vakfı’ydı!

Mevzubahis vakıf, Almanya Dış İstihbarat Servisi BND’nin “sivil toplum” ayağındaki vakıflardan birisidir.

(BND, vaktiyle CIA tarafından kurulmuştur.)

Bu vakıflar, Almanya derin devletinin politikaları, dış hedefleri kapsamında faaliyet gösterirler. Türkiye aleyhinde “itina ile” kamuoyu oluştururlar!

Türkiye’de tam otuz sene önce (1988’de) şube açan Friedrich Ebert Vakfı, Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD’nin “uzantısı” olarak sahne almıştır.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇAĞRISI

Almanya ziyaretiyle eş zamanlı olarak, Kılıçdaroğlu Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) “Türkiye’nin demokratları yalnız bırakılmamalıdır” başlıklı makale yazdı…

Kuşkusuz, bu bir “Aman, bizleri yalnız bırakmayın, Türkiye’deki iktidarı alaşağı etmemize yardımcı olun” çağrısıdır!

Kılıçdaroğlu’nun şu “demokratlar” diye tarif ettiği “ilerici çevreler” mi; 15 Temmuz’daki darbe girişimini aynen CHP genel başkanı gibi “Kontrollü Darbe” olarak gören kesimdir…

Kılıçdaroğlu ve onun “Türkiye’nin Demokratları” diye sunduğu malum cephe; ABD’nin, piyonu FETÖ eliyle kalkıştığı darbenin başarısızlığa uğramasından dolayı “büyük bir hayal kırıklığı” yaşamışlardı!

MALUM ZİYARETLER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kritik gelişmeler, hadiseler öncesinde yurtdışına yaptığı ziyaretler, şimdilerde bir kere daha hatırlandı…

CHP’nin başı; 17-25 Aralık 2013’ten evvel -Aralık’ın ilk haftasında- ABD’ye gitmişti. Resmi programda yer almayan görüşmelerde FETÖ’nün ABD’deki temsilcileri ile buluşmuştu. CHP Genel Başkanı’nın 17-25 Aralık kalkışması döneminde sürekli FETÖ ağzıyla konuştuğu, dahası FETÖ’yü desteklediği, himaye ettiği de biliniyor.

*

Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’a yönelik kaset operasyonundan yaklaşık altı ay önce (Kasım 2009’da) yine bir Almanya ziyareti yapmıştı. Frankfurt’taki lüks otelde BND mensuplarıyla görüştüğü öne sürülmüştü!

“Yakın bir zaman diliminde -dönemin- CHP genel başkanı Baykal’a kaset operasyonu yapılacağından” ve “kendisine de genel başkanlık yolunun açılacağından” işte Frankfurt’taki bu görüşmede haberdar edildiğine dair iddialar ayyuka çıkmıştı.

Frankfurt ziyaretinin, bu sütunda Kılıçdaroğlu’na “Boğma Rakı” içirilmesiyle bağlantılı olarak yazıldığını hatırlayacaksınızdır!

“Boğma Rakı ve BND” ile bağlantılı mevzularda; bu zamana kadar nedense hiç topa girmedi, Kemal Bey:

-Sahi, neden acaba?

Kasım 2009 tarihindeki Frankfurt ziyaret sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik eden -günümüzün Maltepe Belediye Başkanı- Ali Kılıç; Genel Başkanı’nın, Friedrich Ebert Vakfı’nın davetlisi olarak gerçekleştirdiği Berlin ziyaretinde de yanındaydı: Fevkalade manidardır!

CUMHURİYET “NOEL” PARTİSİ!

Ali Kılıç, uzun bir süre Milliyet gazetesinin Münih temsilciliğini yapmıştır…

25 sene Almanya’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Maltepe’den Belediye Başkanı seçilmişti…

Dört yıl evvel, Kemal Bey’in Maltepe adaylığı için “son anda” Kılıç’ı tercih etmesi acep nedendi? Cevabı, “sıcak patates” bir mevzudur!

*

2014 yılının Aralık ayında, Başkan Ali Kılıç Maltepe Meydanı’na törenle “Noel Ağacı” yerleştirmişti!

İstanbul Altıntepe Protestan Kilisesi’nin “Ruhani Önderi” Carlos Madrigal’e de “açılış duası” yaptırmıştı.

CHP, Ali Kılıç sayesinde “Cumhuriyet Noel Partisi” de olmuştur!

Kılıç’ın fahri danışmanlığını yapan Christian Ude ise Münih eski belediye başkanlarındandır.

Ude “yakın dostu” Ali Kılıç’ı 1977 yılında Tunceli’yi ziyareti sırasında tanıdığını söylemiştir! İkilinin yolları, Ali Kılıç’ın Münih’e yerleşmesiyle kesişti; yıllarca sonra bir de İstanbul’da buluştular…

Görüyorsunuz; her defasında “şahane tesadüfler” sarıyor, dört bir yanımızı!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;