DÜNYA

Tamer Korkmaz : Bütün yollar, nereye çıkıyor?

Tarih
29 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Tamer Korkmaz
Birinci Körfez Savaşı sonrasında ABD’nin lokomotifliğindeki koalisyon güçleri, 36. paralelin kuzeyini Saddam’ın Irak’ına yasakladılar: Bu bölgede inşa ettikleri Çekiç Güç sayesinde PKK’yı palazlandırdılar. Terör örgütüne düzenli silah sevkiyatı yaptılar.

Birinci Körfez Harbi’nin tamamlanmasıyla birlikte fiilen çizilen bu hat, Kuzey Irak’taki Kürt bölgesinin başlangıcıdır.

2003’te Saddam Hüseyin’in devrildiği süreçte ABD’nin başını çektiği işgalcilerle işbirliği yapan Barzani’nin “bölgedeki hâkimiyeti” İkinci Körfez Savaşı sonrasında pekişti…

Barzani yönetimi; İsrail’in açıktan, ABD’nin ise “kapalı kapıların ardından” koltuk çıktığı bağımsızlık referandumunu (on dört sene sonra) gerçekleştirdi.

*

Zamanında Çekiç Güç’ün bölgedeki varlığını destekleyen hatta alkışlayan içimizdeki ne kadar Batıcı yandaş siyasetçi, akademisyen ve gazeteci varsa; bunların alayı, Çekiç Güç’ün PKK terör örgütüne sistematik silah sevkiyatına gözlerini itina ile kapattılar!

Onlardan bazıları, şimdilerde “Kuzey Irak’tan içeriye bir adım dahi girerseniz bütün dünya karşınıza dikilir” diyerek, batılı devletlerin yani “sahiplerinin” namına Ankara’yı tehdit ediyor!

İsrail-ABD tandeminin; “Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devleti, Kuzey Suriye’de ise PKK devleti kurma” planlarının, çabalarının candan destekçisidirler.

Bu yerleştirilmiş tiplerin anavatanı, Türkiye değildir…

Ya, neresidir? ABD’dir yahut İsrail’dir!

*

Kuzey Irak’taki “bağımsızlık” referandumundan üç gün öncesinde (22 Eylül) Barzani’nin danışmanı Hoşyar Zebari’nin Kerkük’teki evinde yapılan toplantıya katılanlar arasında ABD eski Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad da vardı!

ABD, tamamen uydurma gerekçelerle Irak’a çöktüğünde işgal kadrosunun önde gelen isimlerinden birisi olan Halilzad, Bağdat’tan öncesinde (2003-2005’de) ABD’nin Afganistan Büyükelçisiydi…

Peki, Zalmay Halilzad’tan evvel 2002-2003’te Kabil’de bu görevi kim yapmıştı?

El Cevap: Robert Finn!

1967 yılında Türkiye’ye CIA’in “Barış Gönüllüleri” projesi kapsamında gelip ilk olarak Turhal’da İngilizce öğretmenliği yapmış olan ajan Finn, 1991’de ise Çekiç Güç’ün Diyarbakır Karargâhında yöneticiydi!

Mister Finn, 1992’de CIA’den “başarılı istihbaratçılığından dolayı” HUMINT ödülü almıştır!

*

Robert Finn’in eşi Helena Finn ise 2003’te Dabılyu Bush yönetimi tarafından Tel Aviv Büyükelçiliği’nde ‘Halkla İlişkiler’ bölümüne atanmıştı.

2002 senesinde CFR’da çalışan Bayan Finn, 2001-2002 döneminde özel bir görev ile WINEP’te “Türk Araştırmaları Bölümü”nü kurdu!

WINEP’in “Askeri ve Güvenlik Araştırmaları” bölümünü yönetmiş olan Michael Eisenstadt, 1991’de Çekiç Güç’ün Diyarbakır Karargâhı’nda CIA ajanı Robert Finn ile birlikte görev yapmıştır!

*

Washington Institute for Near East Policy (WINEP), Terör Devleti İsrail ile doğrudan bağlantılıdır…

İslam düşmanlığı ile öne çıkmış bir kuruluştur!

FETÖ’cü kaçaklardan tescilli CIA ajanı Emre Yaramaz’ın ABD’deki ilk işvereni WINEP’dir!

Vatan haini Emre, stajını bu kuruluşta yapmıştır…

Dolayısıyla, Paralel Emre Yaramaz’ın “Kuzey Irak’taki referanduma destek çıkan” bir tweet atması sürpriz değildir; “hesaba dâhil” bir durumdur!

*

Terör Devleti İsrail’in generali, eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan geçenlerde ABD’de “PKK’yı bir terör örgütü olarak görmüyoruz. İsrail’in dış politikasına hizmet ediyorlar” demişti!

Bu itirafı, hangi kuruluşun toplantısında yapmıştı?

El Cevap: WINEP’in!

*

Donald Trump’ın başkanlık kampanyasında üst düzey danışman olarak yer almış olan James Woolsey, WINEP’in de danışmanları arasındadır.

Bill Clinton’ın döneminde CIA başkanıydı.

Woolsey, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında CNN’de konuşmuş; kalkışmayı “Taktik başarısızlık” olarak nitelendirmişti…

Söz konusu yayında ilginç bir detayı izleyicilerle paylaşan Woolsey “2015’in altı ayını Türkiye’de geçirdiğini” söylemişti!

Eski CIA başkanı Woolsey bu süre zarfında Türkiye’de ne yapmıştır?

Mesela…

FETÖ ile bağlantısından dolayı Aralık 2016’da İzmir’de tutuklanan “papaz maskeli” CIA ajanı Andrew Craig Brunson ile (2015’te) herhangi bir teması olmuş mudur?

Yenişafak
29 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;