SİYASET

Sinan Burhan : Özgür Özel’e el öptürdüler…

Tarih
21 Kasım 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Sinan Burhan

CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel, kongre konuşmasında Selahattin Demirtaş’a selam yollamıştı. HEDEP’e salondan gönderdiği mesaj yerini bulmuşa benziyor. Cumhuriyeti kurmakla övünen Kuvay-i Milliyeci bir partinin bugün ülkemizi açıkça bölmeye çalışan bir partiye destek çıkması, mavi boncuk dağıtması vicdanları yaralıyor.

Gelelim yazımın başlığına; CHP Genel Başkanı Özgür ve HEDEP’li Pervin Buldan Kadıköy’de Süreyya Opera Sahnesi’nde buluşmuşlar. Burada beraberce soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın “Bir Opera Gecesi” dinletisine katılmışlar.

Özgür Özel›e CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik eşlik etmiş. CHP Genel Başkanı Özel, Pervin Chakar’ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından ‘barış ve kardeşlik’ notuyla paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pervin Chakar’ın elini öpmüş.

Bu el öpüş bir nezaket ve zarafet olarak değerlendirilemez. Türkiye'ye "işgalci" diyen kadının elini öpen Özgür Özel'e CHP'liler kızgınAtalarımız ne demiş bükemediğin bileği öpeceksin. İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde HEDEP’in oylarını almak için yapılan bir atraksiyondur. Bu el öpüş bir hanımefendinin elini öpmek olarak değerlendirilemez.

Kandil teröristlerinin, bölücülerin oyunu almak için yapılan bir manevradır. HEDEP ile ittifak yapmak için bir çabadır. Elini öptüğü bu kadın tam bir bölücü. Tam bir kandil destekçisi. Türkiye’yi işgalci olarak niteliyor. Nereden mi biliyorum? İşte 2021 yılında yaptığı açıklama: “Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz” ifadelerini kullanmıştı.

Kimse Kürt kökenli vatandaşlarımızın dilini kültürünü yok saymıyor. Bu konuda Erdoğan döneminde çok önemli adımlar atıldı. TRT Kürdi bile başlı başına yeterli. Ancak amaç ülkeyi bölmek, İsrail’e eyalet yapmak ise kabul etmemiz mümkün değildir. Operadan siyasi bir aşk çıkacak gibi. Şimdilik kur yapma aşamasındalar. Seçimler yaklaşınca bu kur aşka dönüşecek.

Üst akıl devreye girmiş durumda. Kandil’in ipini elinde tutanlar seçimlerde Ekrem İmamoğlu’na destek verecekler. İYİ Partiyi bölmek için yoğun bir çaba var. İYİ Parti bu ittifaka katılırsa mutlu olacaklar. Katılmazsa diyerek şimdiden yerden yere vuruyorlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;