SİYASET

Sevilay Yılman : Muharrem İnce'yi derin devlet mi getirmek istiyor?

Tarih
27 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Sevilay Yılman

24 Haziran’dan birkaç gün sonra kulağıma üflenen; “Kılıçdaroğlu kendi isteği ile partiyi kurultaya götürecek ve genel başkanlığı Muharrem İnce’ye bırakacak!” kulisini paylaşmış ve bu kulise dair tüm bildiklerimi daha sonra Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz’ın Türkiye’nin Nabzı programında kamuoyuyla paylaşmıştım.

 

Ama gerek kendisine telefonla ulaşıp, gerekse seçimin ertesi günü evine kadar gidip; “Sayın Genel Başkan. Muharrem İnce inanılmaz bir rüzgar yakaladı. Bu rüzgarın parti lehine devam ettirilmesi için İnce’yi partinin başına getirmeniz hem Türkiye için, hem de CHP için büyük iyilik olacaktır!” tavsiyelerine, “Gereğini yapacağım!” diyen Kemal Bey seçim sonrası yapılan ilk MYK toplantısında 180 derecelik dönüş yaparak bambaşka bir tavır ortaya koydu.

 

Tabii onun bu tavrı sadece beni değil, bizzat bu tavsiyelere şahit olan haber kaynaklarımı değil, herkesi çok şaşırttı!

 

Peki, eşi, çocukları, en yakın dostları, partinin eski genel başkanları dahil hem onun, hem de CHP’nin iyiliğini isteyen bu insanlara "kendi rızasıyla koltuğu bırakma" yönünde sinyaller veren Kemal Kılıçdaroğlu’na kim ne dedi de, ne oldu da çark etti 24 saat içerisinde ve “Asla bırakmam bu koltuğu! Hadi… Sıkıysa gelin alın!” moduna girdi.

 

Epeydir duyuyordum genel başkanlığı bırakmama konusunda Kılıçdaroğlu’nun inandırıldığı senaryoyu… Daha doğrusu inanmak istediği senaryoyu diyeyim, dün bunu birkez de kendi hemşerisi olan, benim de eskiden beri tanıdığım bir işadamından duyunca artık emin oldum.

 

Adı bende saklı Tuncelili ve Türkiye’de vergi rekortmenleri arasında sayılan bu işadamı da seçimden bir süre sonra sırf; “Lütfen bırakın koltuğu artık Muharrem İnce’ye” demek için Kılıçdaroğlu’nun bir Ankara’ya gidişinde Atatürk Havalimanı VİP’e gitmiş. Maksadı çok sevdiği, saydığı yakını olan Kemal Bey’i uğurlarken aynı zamanda iyi niyetli bu tavsiyeyi de bizzat kendisine iletmekmiş.

 

İletmiş de!

 

Ve şu cevabı almış; “Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce’yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim!”

 

Dedim ya; Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine koltuğunu bırakması hususunda tavsiyelerde, önerilerde bulunanlara bu senaryoyla yanıt verdiğini hep duyuyordum.

 

Dün de duyunca aynı senaryoyu ve dün muhalif kanadın imza sürecini baltalamak için genel merkez olarak akla ziyan hal ve tavırlarda bulunduklarına şahit olunca…

 

Yazayım bunu da dedim artık!

 

Ve sorayım Sayın Kılıçdaroğlu’na açık açık; “Kim bu derinler, neden Muharrem İnce’yi partinin başına getirmek istiyorlar Kemal Bey? Ve Muharrem İnce neden derin devletin tercih ettiği bir isim? Haydi açıklayın Türkiye’ye de biz de öğrenelim sizin bu koltuğa sıkı sıkıya yapışma nedeninizin esas gerekçelerinizi!”

 

***********

 

HALK TV VARKEN NİYE KRT?

 

Dün; “Kılıçdaroğlu’ndan ve kurmaylarından KRT açılımı” başlığı ile kaleme aldığım yazıya epeyce bir dönüş aldım.

 

5 Ağustos’ta ekranını karartma kararı alan KRT’nin kağıt üzerindeki sahibi ve aynı zamanda genel yayın yönetmeni Didem Duyum’la da görüştüm.

 

Sanırım Tuncay Özkan tarafından kendisine imzalatılan gizlilik anlaşması gereği satış görüşmelerinin olduğunu kabul etmekle beraber, detayları hakkında konuşmak istemedi.

 

Amacım bağcıyı dövmek falan olmadığı için Didem Hanım’la yaptığım telefon görüşmesinin ayrıntılarını aktarmayacağım. Kendisine de dedim; “İnşallah umduğunuz satış gerçekleşir ve inşallah sektörde istihdam için adres olan KRT kapanmaktan kurtulur!”

 

Ben dünkü yazının sonunda sorup da yanıtını bugün vereceğim iki soruyla devam edeceğim.

 

Birinci soru şuydu; CHP’nin elinde yaygın ve kendi kitlesi başta olmak üzere muhalifler üzerinde oldukça etkili olan Halk TV gibi bir marka varken neden böyle bir açılıma gerek duyuldu?

 

- Çünkü Kılıçdaroğlu ve MYK’sı Halk TV’ye kendilerinin çıkarları doğrultusunda bir yayın politikası izletemiyorlar. Çünkü Halk Tv sadece onların değil, sadece CHP’ye oy veren muhaliflerin de değil, iktidara muhalif olan herkesin ekranı duruşunu bozmamaya gayret ediyor. Yani Halk TV, Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının borazanlığını yapmadığı ve yapmayacağı için bu ekip sadece kendi güdümlerinde olacak bir başka TV arayışına girdi. KRT’nin maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılacağı yönünde eğilim olduğunu görünce de KRT’yi himayelerine almaya karar verdiler.

 

İkinci soru ise; Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde görüşme yaptıklarını söyleyen kurmayları Özkan ve Toprak, yüzde 49 hissenin ve KRT TV’nin aylık 300 bin TL olan giderinin karşılanacağı finansmanını nereden ve ne şekilde sağlamayı hesaplıyorlar?

 

- Partinin kasasından olmadığı kesin! Peki nereden? Havuz gibi bir yerdenmiş. Evet! Yanlış okumadınız eğer Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak’ın KRT operasyonu başarıya ulaşır ise hem yüzde 49 hissenin karşılığı, hem de aylık giderlerin tümü o havuzumsu şeyden karşılanacakmış!

 

İlginç değil mi?

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    28 Temmuz 2018 15:51
    0 0
    CHPnin bereketli havuzu var demek. ben bir pandispanya taraflarını kurcalıyayım. hazır kurban derileri ya da kurban kestirme işine el atan pandıspanyacılar var. CHPlilerin değil ama bizim mahallenin keseceği kurbanlarla CHP tv alacak..bizim mahalle böyle saftirik demem hiç hödük dedim. ama saftirik de diyorum. hep FETÖ koyunu oldular be. hala da oluyorlar.o kurbanlar size nasıl dönecek bakalım.15 temmuz gibi mi acep..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;