GÜNCEL

Sevilay Yılman : Kürt kardeşlerim, palavralara ve bunları söyleyenlere inanmayın

Tarih
22 Ocak 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Sevilay Yılman
 ÖNCEKİ gün “Zeytin Dalı” adı verilen harekât başladığında sosyal medyada bazıları -ki bu bazıları HDP ve PKK sempatizanlarından ibaretti- bu operasyonun tamamen Kürtlere nefret dolayısıyla başladığını ve TSK’nın bu operasyonla amacının Afrin ve çevresinde yaşayan Kürt sivilleri öldürmek olduğu yaygarası yaptı.

Savaş en son isteyeceğimiz şeydir elbette. Keşke Suriye’nin bu bölgesinde konuşlanan ve gerek Türkiye, gerekse diğer komşu ülkeler için tehdit oluşturan terör yuvaları savaşa, topa, tüfeğe, silaha gerek kalmadan ortadan kaldırılabilseydi.

Keşke bir dönem başlatılan ve sonuca ulaştırılamayan “çözüm süreci”nihayete erdirilebilseydi. Kimse ölmeden, kimsenin canı yanmadan hallolsaydı bu sorun. Olmadı. Ve ne yazık ki, her daim Türkiye’nin iç huzurunu bozma gayesinde olan PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD, başta Amerika olmak üzere birilerinin şımartmasıyla büyümeyi, genişlemeyi ve tehdit olmayı sürdürdü.

Dedim ya, savaş elbette en son isteyeceğimiz şeydir. Bir masum sivilin burnunun kanaması ya da bir Mehmetçik’in hayatını kaybetmesi, bu ülkeyi seven, bu ülke için kalbi sevgiyle atan hiç kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Ama artık Türkiye’nin, burnunun dibinde tehdit olmayı sürdüren terör odaklarıyla ilgili yapacak bir şeyi yoktu.

Hal böyleyken, yani TSK’nın Afrin operasyonunun amacı tamamen terörle mücadeleyken, bunu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtlere karşı başlattığı bir savaş gibi yansıtmaya çalışmak insafsızlık, izansızlıktır!

Son olarak Kürtlere, Kürt yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum...

Sevgili Kürt kardeşlerim... Türkiye’nin bu operasyonla amacının sivil Kürtleri öldürmek olduğunu söyleyenlerin hiçbirine inanmayın. Hepsi palavra, hepsi PKK ve PYD terör örgütlerine kol kanat germek için yapılan spekülasyon.

Unutmayın lütfen; bu operasyon sadece Türkiye’de yaşayan Türklere tehdidi ortadan kaldırmak için değil, bu topraklarda yaşayan tüm insanlara, hepimize tehdidi ortadan kaldırmak için yapılıyor.

Habertürk
22 Ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;