DÜNYA

Saadet ORUÇ : 300 imza ile Kuran-ı Kerim’i hedef alma cüreti

Tarih
09 Mayıs 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Saadet Oruç

Fransa’dan geldi yine hadsiz girişim. Laikliğin anavatanı olduğunu iddia edip, sonrasında laikliği güncelleme derdine düşen Fransa’dan… Avrupa’da en çok Müslüman’ın yaşadığı Fransa’dan… Bu girişimin Fransa’dan gelmesi tesadüf değil işin özeti… 

300 imzacı “Yeni anti-semitizme karşı” başlığıyla kaleme alınan bu bildiriyi destekleyerek, Kuran-ı Kerim’deki bazı ayetlerin Yahudilere karşı şiddet içerdiğini öne sürüp, bu ayetleri hedef alıyorlar… 

Salman Rüşdi’nin “Şeytan Ayetleri” kitabıyla Müslümanların kutsal kitabına yaptığı saldırının bir başka versiyonu bu… Ve daha tehlikelisi… Zira, karar verici pozisyonunda isimler var imzacılar arasında… 

İmzacıların en bilineni Nicolas Sarkozy… Fransa’nın iki önceki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy… Sarkozy en son neden gündeme gelmişti? Libya’dan seçim kampanyası için aldığı para yardımına ilişkin yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınmıştı ve serbest kaldıktan sonra hakkında dava açılmıştı. 

Acaba bir lobinin desteğine mi ihtiyacı var paçayı kurtarmak için? 

Elizabeth Badinter yaşını başını almış bir Fransız felsefeci… Burkini diye isimlendirdikleri tesettür mayosu ve tesettür modasına kafayı takmıştı geçtiğimiz yıl. 

Bertrand Delanoe Sosyalist Partili eski Paris Belediye Başkanı… 

Sağdan, soldan değişik siyasi referans noktalarından 300 isim Kuran-ı Kerim’i hedef alma cüretinde bulunuyor. 

Ve bunu Avrupa tarihindeki Nazizm lekesinden, günümüzde giderek yükselen aşırı sağdan hiç sözetmeden Anti-Semitizm ile mücadele adına yapıyor. 

Avrupa genlerindeki aşırı sağcı damara atıf yapmadan tüm faturayı İslam’ın ve Müslümanların önüne koymaya çalışıyor. 

Üstelik bu adım, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini protestolara rağmen Kudüs’e taşıma takviminden tam da birkaç hafta önce geliyor. 

Sakin olmak gerekiyor. Gerekli tepkileri verip, provokasyona gelmemek gerekiyor. Çünkü bu cüretin hedefinde Müslümanların bam teline basmak da var. 

DEAŞ’ı kendi elleriyle besleyip büyüten Batı, “İslam” ve “şiddet”, “İslam” ve “terör” kavramlarını yanyana kullanmak için gerekli zemini oluşturma çabasına girdi. 

Ve bütün bunların sonucu olarak da, Kuran-ı Kerim’i hedef alma cüretini gösterdiler… 

“Bu 300 imzacı hadsiz, Tevrat ya da İncil’in hedef alınması durumunda nasıl bir tepki verirdi” sorusu, oynanmak istenen oyunun boyutlarını da gösteriyor. 

Star
9 Mayıs 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    10 Mayıs 2018 16:41
    0 0
    niye kimse bu işi 28 şubat döneminde GELDİKÇE GİTMİŞ, GİTTİKÇE GELMİŞ BİR SİYASETÇİMİZİN 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE 'ne yani kurandan 150 ayeti çıkarsak ne olur' DEDİĞİNİ UNUTTUNUZ MU.bizim medya da balık hafızalı ya da ölüp gitmiş adamdan korkuyor yahu.. hepiniz de duydunuz bu dediğini. ama bakıyorum KİMSEDE TIK YOK. BEN YUH DİYORUM. KİM ÜSTÜNE ALINIRSA ARTIK
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;