SİYASET

Resul TOSUN : Saadet’in tavrı

Tarih
20 Mayıs 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Resul Tosun

İstanbul seçimleri 23 Haziran’da yenilenecek. 

31 Mart’ta CHP adayı, 4 milyon 169 bin 765, AK Parti adayı 4 milyon 156 bin 36 oy almıştı. İki aday arasındaki başta 29 bin olarak açıklanan fark, oyların %10’unun yeniden sayılması sonucu 13 bin seviyesine inmişti. 

Diğer partiler de İstanbul'da yaklaşık 215 bin oy almıştı. 

Kesin olan şu ki, 23 Haziran’da iki aday yarışacak.

Diğer adayların 23 Haziran seçimlerine katılmalarını bir anlamı olmadığını kendileri de görüyor. 

Nitekim adaylar teker teker çekiliyorlar. 30 bin 817 oy alan DSP, 22 bin 544 oy alanDPseçime katılmayacaklarını açıkladılar.   

***   

İlginç olan şu ki DSP, CHP adayını da desteklemeyeceğini ilan etti. 

Parti meclisinde iki kez oylamışlar ikisinde de CHP adayı reddedilmiş.

DSP Genel BaşkanıÖnder Aksakal diyor ki:”FETÖ’cülerin Amerika’dan, PKK’lıların Kandil’den, HDP’lilerin de Meclis’ten destek verdiği birine… O birisi kim olursa olsun… DSP kurumsal olarak destek vermez, veremez…” 

Bunları okuyunca aklıma ister istemez 31 Mart’ta 103 bin 364 oy alan SP’nin 23 Haziran’da seçimlere katılma kararı geldi. 

*** 

Kazanma ihtimali olmayan bir adayın tekrar seçime girmesinin mantığı parti tabanına nasıl izah edilecek acaba?! 

Adayının kazanamayacağını bilen kimi seçmenlerin ya sandığa gitmeyeceklerini ya da oylarını bir başka adaya vereceklerini görememek çok mu zor?

SP ile AK Parti tabanlarının parti dışında birbirinden farkı yoktur. Adayı çekmek demek 103 bin oyun büyük bir kısmının Yıldırım’ı desteklemesi demektir. 

SP yönetiminin 23 Haziran seçimlerine katılarak oyların Yıldırım’a gitmesini önlemeyihedeflediği anlaşılıyor. 

Bunun anlamı PKK ve FETÖ’nün desteklediği CHP adayına açıktan destek demektir. 

*** 

DSP bile PKK ve FETÖ’nün desteklediği CHP adayına destek vermeyeceğini açıklarken SP yönetiminin bu tavrı düşündürücüdür. 

Oysa SP’den beklenen, kazanma ihtimali bulunmayan adayını kendisine en yakın aday lehine çekmek olmalıydı. 

Hem tutarlı bir politika izlenmiş hem de tabanı rahatlatmış olurdu. 

SP tabanının en yakın olduğu parti AK Partidir. Lakin SP yönetimi kurulduğu günden bu yana AK Parti’ye çok ağır eleştiriler getirmekte, hakarete varan değerlendirmeler yapmaktadır. Buna mukabil AK Parti cenahı SP konusunda son derece hassas davranmakta misliyle mukabele etmek yerine sineye çekmeyi tercih etmektedir. 

Benim şahsi kanaatim hakarete varmadığı sürece SP eleştirilerinin iktidarı da ikaz edeceği için faydalı olacağı yönündedir. 

Biz inanmış insanlarız hayat ölçümüz bellidir. Parti din değildir. Partisi farklı diye kimseyi kardeşlikten reddetmek müminlere yaraşmaz.  

*** 

SP yönetiminin en az DSP yönetimi kadar duyarlı olmasını beklerdim. 

31 Mart’ı anlarım, bir ihtimal seçilme umudu vardı diyelim. Ama 31 Mart seçimleri gösterdi ki 10 milyonluk seçmen içinde sadece 103 bin oy almış SP adayının kazanma ihtimali yok.

SP seçmeni şimdi düşünmeyecek mi, sorgulamayacak mı bu kararı?! 

Ortada iki seçenek var, seçimi ya PKK ve FETÖ’nün desteklediği CHP adayı ya da SP ile aynı siyasi çizgiden gelen Yıldırım kazanacak. Oyunun boşa gideceğini gören SP seçmeni bunu sorgulamayacak mı? Yıldırıma vermediği oyun CHP adayına yarayacağını akletmeyecek mi? 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Derdo

    21 Mayıs 2019 09:37
    0 0
    Fetö'nün sahte hocası çok sayıda Müslümanı siyonizme uşak etmişti. Müslümanın da konu itaat olduğunda biraz daha feraset olması gerekir. Kime, niçin itaat ettiğini sorgulaması gerekir. Yoksa Filistinler bitmez...
  • Asım

    21 Mayıs 2019 00:09
    1 0
    Saadet tabanı iyice sapıtmış, beyni yıkanmış, o kadar ki kefere ile kolkola girecek kadar. Hizipçilik gözlerini kör etmiş. CHP'den Binali Yıldırım'a oy gelir, Saadetlilerden gelmez.
  • SEDAT KALFA

    20 Mayıs 2019 18:45
    1 0
    bunların gözü kör olmuş tayyip düşmanlığından inanın şeytanla bile işbirliği yaparlar . o,O KADAR YANİ YAZIK DSP GİBİ İLKELİ OLAMADILAR NE DİYOR DSP PKK YA destek ollana fetöye destek olana oy vermeyiz .. NEYMİŞ DEMEKKİ SAADET PKK YA DESTEK OLANA KIYAK YAPACAK MIŞ . BARİ İSMİNİZİ DEĞİŞTİRİN SAADETHİÇ YAKIŞMIYOR
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;