GÜNCEL

Nurettin Veren : FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi?

Tarih
03 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Nurettin Veren

15 Temmuz hain darbesinin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra, toplumsal tansiyon yavaş yavaş düştü, darbecilere karşı gerilim azaldı ve neredeyse unutulma seviyesine kadar geriledi. Meydanlarda ve sokaklarda aylarca süren protestolar unutuldu, şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları yerde kaldı, göğüslerdeki ateşler soğudu. 

FETÖ’cülere yapılan binlerce operasyonlara rağmen, FETÖ hızını kesmeden hâlâ daha ihanetlerine devam ediyor. Gerçek bir pişmanlık, itirafçılık ve devlete geri dönme vaziyetini göstermiyorlar. Zaman uzadıkça, FETÖ’cülerde, kin ve nefret azalmadı. Yakalananların içerde ve dışarıda yapmış oldukları açık propagandalar da, FETÖ’nün de onlara vermiş olduğu motivasyon ve desteklerle, ablalar, ağabeyler ve üst rütbeli hakimler, HSYK mensupları, paşalar, valiler, kaymakamlar ve üniversite hocaları açık açık FETÖ’ye destek verdiklerini ve pişman olmadıklarını söylüyorlar. 

Şayet arada üç-beş tane pişmanlık ve itirafçılık yasasından yararlanmak isteyenler varsa, onlar da taktik icabı FETÖ’nün talimatlarıyla, yargıyı yanıltmak üzere yapılan manevralardır. En son yakalanan Adana’daki hakim ve savcılardan sorumlu abla, Denizli’deki evde eşi ile birlikte yakalandı ve gözaltına alındı. Sorgulanmasında F.Gülen hakkında bildiklerini anlatması istendi. Daha öncekilerin de söylediği gibi, bütün örgüt elemanlarının mahkemelerde vermiş oldukları ifadeler sanki matbaadan çıkmış gibi, birbirinin aynısını tekrar etmekte, inkâr edip yalan söylemek ve reddetmek şeklindedir.

Kesinlikle FETÖ’nün önemli bir din adamı ve alim olduğunu, darbeyi yapmadığını, darbeden hiçbir sorumluluk almadığını, bu işi devletin kendisinin yaptığını veya yaptırdığını söyleyerek, büyük bir cesaret ve küstahlıkla, diğerleri gibi ifade vermiştir. Katıldığım duruşmalarda, hepsinin adeta kahramanlık gösterircesine, mahkeme heyetine karşı, alay edip dalga geçmektedirler. 

FETÖ hakkında hâlâ daha kafaları karıştırarak algı oluşturup hüsnü zan besleyen, onlara karşı merhamet duymaya başlayan, hatta yavaş yavaş af istemeye doğru bir yöneliş olduğunu görüyoruz. 

İzmir’de yapılan Babalar davasındaki tahliyeler ve FETÖ’nün en yakın para ve finans kaynaklarına, Akın İpek’ten daha önemli isimlere uygulanan tahliyeler ve kayyımlardan malların geri alınarak, eski FETÖ’cü sahiplerine iade edilmesi, FETÖMETRE’nin on kat üstünde mevcut kriterlerin ve belgelerin açık açık olmasına rağmen, hukuki kılıflara uydurularak, toplumda büyük şüpheler oluşturacak tepkiler oluşmaktadır. 

Yapılacak olan af esnasında FETÖ’cülere de dışarıya çıkma fırsatı doğacağını düşünenler var. 15 Temmuz sonrası FETÖ’nün erkek elemanları üst düzey asker, polis, yargıç ve mülkiye mensupları deşifre olunca, para trafiği ve sistemin yönetimi ablalara yönlendirildi. 

Daha önce FETÖ’nün kadınlar yolu ile hiçbir şekilde sokak eylemleri ve örgüt yönetimine katılmamıştı. İkinci planda kalan gizli ev hizmetlerinde ve üst düzey kamu görevinde olanları ile ilgilenip evlenerek veya muta nikâhıyla onları ele geçirerek, ikinci planda hizmeti yapıyorlardı.

1990’larda başlayan kadınlara yönelik hizmet, FETO’nun kasetlerini dinletmek ve kitaplarını okutmak üzere yapılmaktaydı. O tarihlerden bugüne kadar il, ilçe ve bölge ablalıkları 81 ilde, yüz bine yakın iç içe halkalar halinde, zaten hazırlanmıştı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, idareyi daha çok kadınlara devredip, onların eliyle örgüt yapılanması çalışmaya başladı. Çünkü kadınların kamufle olmaları, erkeklerden daha kolay ve rahattı. Daha önce kermesler, dernekler yoluyla para toplayan ablalar, daha sonra hiç umulmadık şekilde iş adamlarının ve zenginlerin yerini alarak, adeta para ve örgüt yönetimini de devraldılar.

Yapılan operasyonlarda ele geçirilen üst düzey FETÖ üyelerinin annesi, kardeşi, eşi, baldızı, akrabası vs gibi dikkat çekmeyen, deşifre olmamış kişilere devredildi. 

Yakınları FETÖ’cü olduğu için yurtdışı yasağı olan FETÖ’cülere 185.500 yurtdışı yasağının kaldırılması, yerel seçimlere az bir zaman varken bu tip uygulamalar, tabanda rahatsızlıklar ve tepkiler oluşturuyor. Devlete ve hukuka olan güveni sarsmaktadır. 

Yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    04 Ekim 2018 13:13
    0 0
    Allah'tan başkasına kulluk edenler eninde sonunda sonunda Allah'ın adaleti ile yüz yüze geleceklerdir.Pensilvanya'da mehdi kılığına bürünmüş şeytanın iradesine girenlerin gidecekleri yer cehennem dir.
  • hursit dilaver 3

    03 Ekim 2018 15:58
    1 0
    elbet bu kin, islam kin ve nefreti ile kaynaşmış durumda.AKPYE KİN İSLAMA KİNLERİ YÜZÜNDEN.BUNU ASLA UNUTMAYIN.suriyede ne işimiz var diyenler, yüzde 75in sünni olduğunu ve bunların komple imha edileceklerini bilmez mi..idlib, afrin denilince çıldıranların tek dertleri sünni müslümanların katli ve şii,nusayrilerin suriyeyi ele geçirmesi.HİÇ BİR TVDE DE BU KONU BÖYLE SÖYLENMEZ. IKINIRLAR SIKINIRLAR DA SUNNİ, Şİİ LAFI EDEMEZLER..NİYE EEE. DEVLET-İ FEHİMANE ÖYLE BUYURMUŞTU ZAMANINDA.
  • hursit dilaver 2

    03 Ekim 2018 15:56
    0 0
    aldılar da ne oldu. baştaki hain bunları öyle bir hale soktu ki, BU DEVRİN MÜCEDDİDİ, GELECEĞİ BEKLENEN ZAT, GÜCÜ, KUVVETİ OLACAK SALİH ZAT.KABUL ETTİLER BU FETÖYÜ..unutmayın İBB baskınında soru soran bir sivile darbeci asker, GİT FETİH SURESİ OKU demişti.BİZİM BÜROKRASİ BUNLARA ALIŞKIN DEĞİL. BU TEKLEMELER DE BUNDAN. AMA BUNUN YANINDA ERGENEKONCULARIN AKPYE KİNİ DE VAR.
  • hursit dilaver 1

    03 Ekim 2018 15:56
    0 0
    bunlar hala emekli maaşlarını alıyorlar, hiç birinin malına el konulmadı. kendileri kaçak ama aileleri de çok rahat.bizimklerin anlamadığı şu: daha önce de yazdım mı acep..BUNLAR DAHA OKUL VE YURTLARDA İKEN PEYGAMBER SUNNETİ OLAN 21 TANE KURU ÜZÜM YEDİLER, HER GECE BU ÇOCUKLAR TEHECCÜD NAMAZINA KALKTILAR. KİMSE İTİRAZ ETMEDİ.. DERSLER YAPILDI,KİTAPLAR OKUDULAR. TAM BİR İSLAMİ EĞİTİM ALDILAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;