GÜNCEL

Nuh ALBAYRAK : Sayın Kılıçdaroğlu, Putin’in size bir sorusu var.

Tarih
20 Aralık 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Nuh Albayrak
FETÖ ile mücadelenin zorluğu herkesin malumudur.

Zira, satılmışların, 15 Temmuz işgal girişimi sıradan bir darbe kalkışması değildi.

15 Temmuz, devletin bütün kademelerinde örgütlenen FETÖ’nün, yeterli güce eriştiği kanaatine vardıktan sonra başlattığı bir topyekun harekattır. Yani işgal organizasyonunun ağırlık merkezi silahlı kuvvetlerin dışındaydı.

Bu yüzden, o gece millete kurşun sıkanlarla sınırlı bir soruşturma, organize suç örgütünün sadece tetikçilerini cezalandırmak anlamına geliyordu.

Öte yandan, 40 yıldır devletin kılcal damarlarına kadar sızan bu takıyyeci bukalemunlarla, mevcut sistem içerisinde mücadele etmek zor değil, imkansızdı.

Zira, yargı sistemimizde hâlâ FETÖ’cülerin yoğun olması ve örgütün kırk yıldır yargı sistemindeki açıklar üzerine çalışması böyle bir mücadelenin boşa zaman kaybı olacağı için Olağanüstü Hal kararı alındı.

Ve özellikle, “Bu, millete karşı değil, devlete karşı yapılacak bir uygulamadır” açıklaması da yapıldı.

Ancak, FETÖ’cülerin, kendi suçunu masumların üzerine atma konusunda ne kadar mahir oldukları da dikkate alınırsa mağdur oluşmaması çok zordu.

Oluşan mağduriyet konusunda son derece duyarlı davranan devlet, bu tür yanlışları bertaraf etmeye yönelik mekanizmalar kurdu.

Ama sayın Kılıçdaroğlu’nun, bireysel mağduriyetlerin takipçisi olmak varken, doğrudan OHAL’e karşı savaş açması çok manidardı.

Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ ile mücadele konusunda, bir sade vatandaşımızın duruşunu bile sergileyememesi, “FETÖ kumpası ile göreve gelen ve geldiği günden bu yana da FETÖ’nün lojistik desteği üzerinden siyaset yapan Kılıçdaroğlu’nun fatura ödeme çabaları” olarak değerlendirildi.

Hakeza, “Darbe teşebbüsünü cezalandırmak istiyorsan 15 Temmuz’da halka ateş açanları yargıla kardeşim” beyanı da, tetikçileri feda ederek, asıl örgüt elemanlarını kurtarma taktiğinin tezahürdür.

Peki şimdi ne olacak?

Sayın Kılıçdaroğlu, “ikinci bir uçak düşürme krizi” çıkarma talimatıyla dün Ankara’da patlayan FETÖ canlı bombası için ne diyecek acaba?

Sayın Kılıçdaroğlu hâlâ OHAL’in kalkmasını istiyor mu acaba?..

Çünkü bunu, Rusya Devlet Başkanı Putin de çok merak ediyor sanırım...

Star
20 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Aaaa

    21 Aralık 2016 22:55
    0 0
    Fransa'da 5 defa ohal kararı alınırken neden böyle kritik bir dönemde alınan ohal kararı Kılıçdaroğlu'n neden rahatsız ediyor acaba. Biz vatandaş olarak ohal'den etkilenmiyoruz.vatanin huzuru için ne gerekiyorsa o olacaktır
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;