GÜNCEL

Nihal Bengisu KARACA : Adalet talebine tezekle karşılık vermek

Tarih
01 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Nihal Bengisu Karaca
 Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüş 15. gününde. Maalesef yürüyüşten daha çok dikkat çeken, bu yürüyüşü bir tehdit olarak algılayanların yaptıkları, söyledikleri. Şimdiye kadar sürekli olarak Kılıçdaroğlu’nun bozgunculuk çıkarmak için yürüdüğü yazılıp çizildi. FETÖ talimatıyla yürüdüğü iddia edilebildi. Darbeye çanak tutmak için yürüdüğü ileri sürüldü.

Oysa dışarıdan, objektif bir gözle bakıldığında sadece şunlar görüldü: Milyonlarca kez halktan kopuk olmakla suçlanan CHP Genel Başkanı, insanların iftar sofralarına oturdu, güzergâhındaki kimselerle bayramlaştı. Bozkurt selamı verene bozkurt selamı verdi. Bayramın ilk günü rahatsızlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Genelge yayınlandı, trafik akışının korunması için, yolları kapatmamak için araçların yol kenarına park edilmesi yasaklandı. En fazla 6 kişi yan yana yürüyebilir, o bile belirlendi. Polisin ve jandarmanın bütün ikazlarına uyulacak. Laf atanlara sadece alkışla karşılık verildi, ağız dalaşına girmekten kaçınıldı. Sadece Türk bayrağı ve “Adalet” yazılı pankart ve dövizler kullanılıyor. Yerli yersiz herkesin aklına gelen sloganı atması yasaklandı. “Alkollüydüm hatırlamıyorum” denmemesi için yürüyüş ve konaklama alanlarında alkollü içki yasaklandı. Kılıçdaroğlu bir ara, yani KHK ile işlerinden atıldıkları için açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için grevlerinin 109. gününde açıklama yaptı, “Grevi bırakın, hayatınıza kıymayın” dedi.

Şimdi insan haliyle şaşırıyor. Hemen herkesin malumudur zira; provokasyon ve anarşi isteyen bir akıl daha çok açlık grevi ve eylemsellik ister, kargaşaya giden kanalları kapatmakla değil, açmakla ilgilenir. Kavga eder, kavga çıkmıyorsa döner kendi bacağıyla kavga eder ve gerilimi artırır. Kılıçdaroğlu bunların hiçbirini yapmadı. Günün sonunda ne oldu? Adamın kaldığı yere, Düzce’deki konaklama alanına bir kamyon dolusu tezek döktüler.

Haberi okuduğumda gözlerime inanamadım. İşin içerdiği rezillik, insafsızlık bir yana. “Adalet yok” diyene “Yalan söylüyorsun, ülkede adalet var” demek için seçilen yol, adamın yoluna tezek dökmek olduğunda doğal olarak sormak gerekiyor: E peki, şimdi bu kimin tezini doğruladı?

DAHA MİLLİ GÖSTERMEZ

Nasıl oluyor da, hükümete yakın olan, hükümetle ittifak haline olanlara yakın olan CHP karşıtları, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün aslında CHP’nin değil kendilerinin sınavı olduğunu anlayamıyor?

“Başkalarının demokratik haklarını kullanmaları senin yararına olmadığında tavrın ve tutumun ne oluyor?” testi bu.

Velev ki sana fazla gelen adalet, ona az geliyor, olamaz mı? Bu kadar mı tahammülsüzsün ve söz konusu adalet talebinin senin bu tahammülsüzlüğünden ileri gelebileceğini akledemiyor musun?

Ayrıca demokrasinin şiarı, iktidarın bir de muhalefeti olması gereği ise eğer, bir muhalefet partisi olan CHP’den ne bekleniyor, anlaşılır gibi değil.

Sahi Cumhurbaşkanı’na ve hükümet politikalarına ters düşmeyen bir muhalefet mi isteniyor? Böyle bir şey mümkün mü?

Bırakın CHP’yi, AK Parti ile açık bir ittifak ilişkisi içinde olan MHP bile “AK Parti ile ters düşmeme” beklentisini uzun vadede karşılamayacaktır, çünkü gerçekçi değil.

CHP’nin tevarüs ettiği ideolojiyi sevmeyebiliriz. Uzak ve yakın zamanlarda sergiledikleri ya da yanında durdukları haksızlıkları eleştiririz. Yüzlerce kez de eleştirdik. Öte yandan 17-25 Aralık’tan sonra giriştiği, “Şu paralel yapıyı azıcık da ben kullanayım” acullüğünü biliyoruz, kaç kez yazdık. Ama siyasi fırsatçılık ayrıdır, FETÖ’cülük ayrı. Elde sağlam delil olmadan CHP’yi FETÖ’cü addetmek ve yürüyüşü de FETÖ’ye bağlayarak kriminalize etmek kimseyi daha yerli ve milli göstermez. “Bize faydası olmayan muhalefeti istemiyoruz” kafasına sahip bir oportünist olunduğunu gösterir, o kadar.

Habertürk
29 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Osman

    02 Temmuz 2017 05:43
    0 0
    Celladına aşık başörtülü kardeşim şu yazınla tezeği allayıp pullayıp millete yedirmeye çalışmışsın. Yazıklar olsun sana. Çıkın ortaya çıkın ortaya gerçek yüzünüzü görelim şöyle. Teröristi desteklemekten hepiniz sorumlusunuz.
  • iyimser

    02 Temmuz 2017 00:38
    0 0
    hergün kan döküyorlar sesleri çıkmıyor bir romork tezek döktü diye laf ediliyor birde vatana ihanete adalet istiyorlar haklısın bana fazla geliyor bence ona fazla geliyor bana sorarsan suçu göz önüne alırsan az bile benim anlayamadığım keMAL azmı bulmuş cezayı hanın efendi sadece yürüyüşü yazarsan eksik kalır birde neden ve niçinleri yazarsan birde sendede inceden sanki bir ağrıvar ya yanlış yerde doğrusun yada doğru yerde yanlışsın bence ikincisi
  • Anti Fetöcü

    01 Temmuz 2017 21:42
    1 0
    Nihal Hanım şaka mı yapmak istedi? Yok belki de cHP; den bir beklenti içindedir, Kim bilir?
  • mine

    01 Temmuz 2017 15:02
    3 0
    bu ezik musluman takimindan artik tiksiniyorum..ici bildigin ezik silik disi ise musluman goruntulu zavalllilari ADAM edemedikten sonra dinsiz chpyi adam etmege kalkismak safdilliktir..once ise bu eziklerden baslamak lazim..haa birde unutmadan bunun patronu ciner fetullahin has maymunlarindandir birde isin bu yonu var..eger aykiri yazarsa isten olmakda var sonra bu ezik APLAya kim is verir .. bi'dusunun bakalim.??
  • haldun

    01 Temmuz 2017 14:42
    2 0
    türk bayrağı taşıyorlar TÜRK değiller,adalet diyorlar teröristlere onursuz kriptolar...
  • Yıldız

    01 Temmuz 2017 13:53
    1 0
    Siz yazarlar gerçekleri saptırma, alanı küçülterek hedef saptırma olayını iyi yapıyorsunuz. Ya da okuyan halkın bildiğinden daha az şey biliyorsunuz. Evet haklısınız. Kılıçtaroğlunun adalet için birşeyler yapmaya çalıştığı söylenebilir. Ama onu yönlendirenler nelere yol açmaya çalıştığını anlayabilecek kapasitede değil. Zaten de o yüzden orda...
  • MİMAR

    01 Temmuz 2017 10:49
    2 0
    "İşin sonuna bak" derler anadoluda. Hanım efendi yazdıklarından pişman olmasın sonra. Proje çizmeyi bırakıp kısa kısa yazmaya mı başlasam. Zira köşelerde; eline kalemi alan, nerede duracağını bilemiyor. Bu sefer yapıcı bir eleştiri gelir mi acaba? diye beklerken, o da ne! yine bildik tablo... Ne taraftan olursa olsun ya göklere çıkarılıyor, ya yerlerde sününüyor. Bunun bir ortası yok mu Allah Aşkına...
  • ömer

    01 Temmuz 2017 09:58
    3 0
    ne oldu nihal sana vekiliğin yolunumu kapatlar ak partide
  • ilhan öztürk

    01 Temmuz 2017 09:32
    4 0
    sizin gibi sözde dindar kesim bizi çok sıktı. tek derdiniz sol kesime yaranmak. sende gram akıl olsa. o başörtünü kafandan parçalayarak alacaklarını anlarsın. lütfen bundan sonra bizim taraftan yazma. git akşama kadar sol gazetelerde onları anlamaya çalış yaz. düşün yakamızdan.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;