GÜNCEL

Nedim Şener : Uluslararası bir tehdit olarak FETÖ

Tarih
27 Ocak 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Nedim Şener

Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili akademik çalışmalar da yapan Polis Akademisi’nin son raporu “Uluslararası bir tehdit olarak FETÖ” başlığını taşıyor.

FETÖ’nin yurtdışı yapılanması ve finans kaynakları hakkında detaylı bilgilerin verildiği raporda doğrudan yazılmamış ama ben söyleyiyim; aslında uluslararası bir tehdit olan ABD’dir.

Evet rapor FETÖ’nün uluslararası yapılanmasını anlatıyor ama arkasınadaki güç olan Amerika’nın rolünü de şöyle deşifre ediyor; “FETÖ lideri Fetullah Gülen’in ikametgâhı olması nedeniyle ABD, örgütün hâlihazırda dünya çapında faaliyetlerinin merkezi konumundadır. Örgütün ABD’de yaygın bir okul yapılanması, ticaret ağı ve sahip olduğu milyarlarca dolara ulaşan bir ekonomik hacmi mevcuttur. FETÖ’nün ABD’de sayıları 140’ın üzerinde okulu bulunmaktadır. Bu okullarda yaklaşık 60 bin öğrenci eğitim almaktadır. Aynı zamanda ekonomik faaliyetleri vasıtasıyla FETÖ, ABD’de yılda 500 milyon dolardan fazla gelir elde etmektedir. FETÖ, ABD’deki bu yapılanması marifetiyle Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle irtibat kurmakta ve Türkiye karşıtı faaliyetler yürütmektedir.”

Bu cümlelerin ardından FETÖ elebaşının ABD’de, istihbarat kuruluşu CIA elemanlarının referans mektuplarıyla vize olarak kaldığı anlatılıyor. O yüzden yıllardır anlatmaya çalışıyorum; “Türkiye FETö ile değil Amerika’nın kirşi derih yapılarıyla mücadele ediyor.”

FETÖ ve AB

Yalnız Amerika mı? Türkiye’ye hukuk, insan hakları dersleri vermeye kalkan Avrupa ülkelerinin de FETÖ’yü himaye etmeleri şöyle anlatılıyor; “Türkiye’nin Avrupa Birliği ile yoğun ilişkileri paralelinde AB ülkeleri FETÖ’nün çok kuvvetli biçimde örgütlendiği ülkeler olmuştur. Nitekim FETÖ hem Türkiye’nin AB ile geliştirmiş olduğu yoğun ilişkileri hem de AB’nin uluslararası politikada artan nüfuzunu kendi çıkarları minvalinde kullanmayı amaçlamıştır. Bunun yanında özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AB ülkelerinin gerek topraklarında yerleşik gerekse de Türkiye’den firar eden FETÖ mensuplarına kucak açmış ve deyim yerindeyse örgütlenmeleri yönünde her türlü kolaylığı sağlamıştır. İşte bu nedenledir ki, FETÖ, AB’yi küresel örgütlenmesi içerisinde önemli merkezlerinden biri olarak seçmiştir.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;